Κάννες 2014: H Εβδομάδα Κριτικής δίνει τα βραβεία της στην επόμενη ημέρα της Ουκρανίας

Κάννες 2014: H Εβδομάδα Κριτικής δίνει τα βραβεία της στην επόμενη ημέρα της Ουκρανίας

Κλείνοντας την αυλαία της, η Εβδομάδα Κριτικής, το παράλληλο πρόγραμμα του 67ου Φεστιβάλ Καννών με τις πρώτες ή δεύτερες ταινίες νέων δημιουργών βράβευσε το τολμηρό «The Tribe» από την Ουκρανία.

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Ηταν ήδη πριν την έναρξη του Φεστιβάλ μια από τις ταινίες που όλοι πόνταραν πως θα συζητηθεί πολύ, όπως και συνέβη. Το «The Tribe», ντεμπούτο του Μιροσλάβ Σλαμποσπίτσκι από την Ουκρανία φεύγει από τις Κάννες με τρία μεγάλα βραβεία στο τμήμα της «Εβδομάδας Κριτικής», όπου και διαγωνίστηκε: το Nespresso Grand Prize, το βραβείο Gan Foundation Support for Distribution και το βραβείο France 4 Visionary.

Το «The Tribe» αφηγείται τη ζωή σε ένα σχολείο για κωφούς, όπου ο κεντρικός ήρωας, ο Σεργκέι θα προσπαθήσει να επιβιώσει κερδίζοντας την εύνοια της συμμορίας με το όνομα «The Tribe» που ελέγχει με παράνομες πράξεις την ιεραρχία ανάμεσα στους μαθητές....

Διαβάστε τη συνέχεια στο flix.gr

Διαβάστε εδώ όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το 67ο Φεστιβάλ Καννών που φέτος διεξάγεται από τις 14 έως και τις 25 Μαΐου. Το Flix βρίσκεται εκεί και σας μεταφέρει συνεχώς ό,τι θα συμβαίνει μέσα και έξω από τις αίθουσες.

SHARE: