Ο Μάρτιν Σκορσέζε σκηνοθετεί ντοκιμαντέρ για τον Ντέβιντ Τζόχανσεν των New York Dolls

O David Johansen ASSOCIATED PRESS

Η νέα ταινία θα εστιάσει στη δημιουργία των "New York Dolls" και την επιρροή που άσκησαν στην πανκ σκηνή καθώς και στη μετέπειτα πορεία του Τζόχανσεν στα 80's.

Ο Μάρτιν Σκορσέζε θα σκηνοθετήσει ένα νέο ντοκιμαντέρ για τον αρχηγό της θρυλικής πανκ μπάντας «New York Dolls» Ντέβιντ Τζόχανσεν

Το Showtime Documentary Films ανακοίνωσε ότι ο κορυφαίος σκηνοθέτης θα συνσκηνοθετήσει στο πρότζεκτ μαζί με τον Ντέιβ Τεντέσκι, με τον οποίο συνεργάστηκε επίσης στο ντοκιμαντέρ «Bob Dylan No Direction Home» και στο «Shine A Light» για τη ροκ μπάντα Rolling Stones.

Η νέα ταινία θα παρουσιάσει τη ζωή του Τζόχανσεν από τα παιδικά του κιόλας χρόνια στο Στάτεν Άιλαντ. Θα εστιάσει στη δημιουργία των «New York Dolls» και την επιρροή που άσκησαν στην πανκ σκηνή καθώς και στη μετέπειτα πορεία του Τζόχανσεν στα 80's τόσο με την alter-ego περσόνα του Buster Poindeter που παρουσίασε όσο και τη συνεργασία τουμε το συγκρότημα «The Harry Smiths».

«Γνωρίζω τον Ντέιβιντ Τζόχανσεν εδώ και δεκαετίες. Η μουσική του ήταν καθοριστική για μένα, από όταν την πρωτοάκουσα, την εποχή που γύριζα το Mean Streets (το 1973)» είπε ο Σκορσέζε. «Ο Ντέιβιντ έχει καταφέρει να αποδώσει από τότε μέχρι σήμερα μέσα από τη μουσική του την ιδιαίτερη ενέργεια που έχει σαν πόλη η Νέα Υόρκη. Τον παρακολουθώ στις live εμφανίσεις του και με τα χρόνια κατάφερα να διακρίνω τις μουσικές του επιρροές και εμπνεύσεις» υπογράμμισε.

 

Πηγή: 

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

24MEDIA NETWORK

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ GOOD NEWS