Όσκαρ 2018: Το Icarus για το ντόπινγκ στη Ρωσία φεύγει με το χρυσό αγαλματάκι

Bryan Fogel, winner of the award for best documentary feature for "Icarus," arrives at the Vanity Fair Oscar Party on Sunday, March 4, 2018, in Beverly Hills, Calif. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP)
Bryan Fogel, winner of the award for best documentary feature for "Icarus," arrives at the Vanity Fair Oscar Party on Sunday, March 4, 2018, in Beverly Hills, Calif. (Photo by Evan Agostini/Invision/AP) EVAN AGOSTINI/INVISION/AP

Σύμφωνα με τον Ζέπελτ το βραβείο ήταν «ένα ακόμη ισχυρό χαστούκι στην άβουλη ΔΟΕ και την αδύναμη ηγεσία της

Η απονομή του βραβείου Όσκαρ στο ντοκιμαντέρ “Ikarus” («Ίκαρος») του γερμανού δημοσιογράφου Χάγιο Ζέπελτ (Hajo Seppelt), που αναφέρεται στο σκάνδαλο με το ντόπινγκ στην Ρωσία, προκάλεσε τον την ικανοποίηση του γερμανού δημοσιογράφου, αλλά και την αντίδραση της Μόσχας.

Ο γερμανός δημοσιογράφος, που έχει δημιουργήσει μια ολόκληρη σειρά για το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD με θέμα το ντόπινγκ σκάνδαλο στην Ρωσία, σχολιάζοντας την απονομή βραβείου Όσκαρ για τον ντοκιμαντέρ του «Ίκαρος» , έγραψε σήμερα στον λογαριασμό του στο Twitter ότι «τα αδιαμφισβήτητα στοιχεία για την ύπαρξη κρατικού συστήματος ντόπινγκ στη Ρωσία, επιβεβαιώθηκαν κατ’ αυτόν τον τρόπο στο πιο υψηλό επίπεδο». Σύμφωνα με τον Ζέπελτ το βραβείο ήταν «ένα ακόμη ισχυρό χαστούκι στην άβουλη ΔΟΕ και την αδύναμη ηγεσία της, η οποία ενώ διέθετε αδιαμφισβήτητες αποδείξεις, ενήργησε ντροπιαστικά».

Ο Ζέπελτ είχε επανειλημμένα επικρίνει τις αποφάσεις της ΔΟΕ στο θέμα της Ρωσίας δηλώνοντας ότι έπρεπε να τιμωρηθεί για το ντόπινγκ ολόκληρο το σύστημα αθλητισμού της Ρωσίας.

Το νοτκιμαντέρ, «Ίκαρος», με σκηνοθέτη τον αμερικανό Μπράιαν Φόγκελ τιμήθηκε με το βραβείο Όσκαρ στην κατηγορία «Καλύτερου ντοκιμαντέρ». Ο Φόγκελ αφιέρωσε το βραβείο στον πρώην επικεφαλής του Εργαστηρίου αντιντόπινγκ της Μόσχας Γκριγκόρι Ροτσενκόφ, που συμμετείχε στα γυρίσματα του και βρίσκεται στις ΗΠΑ.

Ο πρόεδρος της Κρατικής Δούμας Βιτσισλάβ Βαλόντιν σχολιάζοντας την απονομή του βραβείου Όσκαρ στην ταινία «’Ικαρος», δήλωσε ότι ο κόσμος όλο και πιο πολύ πολιτικοποιείται και οι ΗΠΑ καταβάλλουν προς αυτήν την κατεύθυνση τόσο πολλές προσπάθειες, που αύριο δεν θα μείνει τίποτα ούτε από την Τέχνη ούτε από τον Αθλητισμό.

Πηγές: Deutcshe Welle, Ria Novosti/Photo by Evan Agostini/Invision/AP

Θέλεις βραβευμένες ταινίες; Δες  Nova!

Απόλαυσε ταινίες που σάρωσαν τα βραβεία σε Αμερική και Ευρώπη. Και ταινίες που ήδη κλέβουν την παράσταση στο χορό των φετινών βραβείων σε Α’ προβολή: Τρεις Πινακίδες έξω από το Έμπινγκ στο Μιζούρι, Wonder, Η Μορφή του Νερού, The Disaster Artist, The Greatest Showman.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Oscars 2018, Όσκαρ 2018
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Όσκαρ 2018: Αυτές είναι οι στιγμές της 90ης απονομής που πέρασαν στην ιστορία

Όσκαρ 2018: Η Τζένιφερ Λόρενς ήταν η 'ψυχή του πάρτι'

SHARE:

24Media Network