Ταξίδι στην Αιωνιότητα με τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

Στον τόπο όπου γυρίστηκε η "Αναπαράσταση, στο Ζαγόρι, τιμήθηκε την Κυριακή 8 Αυγούστου 2010 ο γνωστός σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος. Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Πεδινών προσέφερε σε ειδική εκδήλωση δώρα (τοπικής προέλευσης) στο σκηνοθέτη, ενώ παράλληλα προβλήθηκε η "Αναπαράσταση" και εγκαινιάστηκε έκθεση με φωτογραφίες από τα γυρίσματα ταινιών του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Η εκδήλωση,  αποτέλεσε  ουσιαστικά το προοίμιο  του φετινού τριημέρου θερινού σινεμά στο Ζαγόρι, θεσμός  που  συμπληρώνει δώδεκα χρόνια ζωής. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ)
Στον τόπο όπου γυρίστηκε η "Αναπαράσταση, στο Ζαγόρι, τιμήθηκε την Κυριακή 8 Αυγούστου 2010 ο γνωστός σκηνοθέτης Θεόδωρος Αγγελόπουλος. Ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Κάτω Πεδινών προσέφερε σε ειδική εκδήλωση δώρα (τοπικής προέλευσης) στο σκηνοθέτη, ενώ παράλληλα προβλήθηκε η "Αναπαράσταση" και εγκαινιάστηκε έκθεση με φωτογραφίες από τα γυρίσματα ταινιών του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Η εκδήλωση, αποτέλεσε ουσιαστικά το προοίμιο του φετινού τριημέρου θερινού σινεμά στο Ζαγόρι, θεσμός που συμπληρώνει δώδεκα χρόνια ζωής. (EUROKINISSI // ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ) EUROKINISSI

Μία ιδιαίτερη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνου στην Κρήτη, γενέτειρα της μητέρας του Θόδωρου Αγγελόπουλου

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Σε μια σειρά αφιερωμάτων στο Θόδωρο Αγγελόπουλο που συνεχίζουν ανά τον κόσμο για να τιμήσουν τη μνήμη του Έλληνα σκηνοθέτη, μια ιδιαίτερη εκδήλωση εντός συνόρων - και ειδικότερα στο Γαβαλοχώρι Αποκορώνου στην Κρήτη - ξεχωρίζει...

Η σχέση του Θόδωρου Αγγελόπουλου με το κρητικό χωριό είναι κάτι παραπάνω από σημαντική, αφού το Γαβαλοχώρι Αποκορώνου στην Κρήτη υπήρξε η γενέτειρα της μητέρας του.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γαβαλοχωρίου, ο Σύλλογος Γαβαλοχωριανών Αττικής, ο Δήμος Αποκορώνου, καθώς και, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Κέντρο Γκαίτε διοργανώνουν, λοιπόν, το Σάββατο 25 Αυγούστου ένα αφιέρωμα στον Θόδωρο Αγγελόπουλο το οποίο περιλαμβάνει:

Ομιλία από την αναπληρώτρια καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου, Ειρήνη Στάθη, με θέμα ''Το έργο του Θόδωρου Αγγελόπουλου και η παγκόσμια απήχηση του''.

Σύντομη παρουσίαση βιογραφικών στοιχείων του Θόδωρου Αγγελόπουλου, η σχέση του με την Κρήτη από τον δάσκαλο Σπύρο Μπλαζάκη, μέλος της οικογένειας του σκηνοθέτη και Πρόεδρο του Συλλόγου Γαβαλοχωριανών Αττικής.

Προβολή του ντοκιμαντέρ ''Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος γυρίζει τη "Σκόνη του Χρόνου" που γύρισε ο σκηνοθέτης Νίκος Λυγγούρης στο Βερολίνο το 2008, παρακολουθώντας για οκτώ ημέρες τον Θόδωρο Αγγελόπουλο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της τελευταίας του ολοκληρωμένης ταινίας, σκιαγραφόντας ένα πορτρέτο του επαγγελματία αλλά και καλλιτέχνη σκηνοθέτη εν ώρα εργασίας.

Προβολή της ταινίας του Θόδωρου Αγγελόπουλου ''Ταξίδι στα Κύθηρα'' που ο σκηνοθέτης γύρισε το 1984 με τον Μάνο Κατράκη και τη Ντόρα Βολανάκη αποσπώντας το βραβείο σεναρίου και το βραβείο της Διεθνούς Ένωσης Κριτικών Κινηματογράφου στο Φεστιβάλ Καννών εκείνης της χρονιάς.

Η εκδήλωση, στην οποία θα παραστεί η οικογένεια του Θόδωρου Αγγελόπουλου ξεκινάει στις 19.30.

Διαβάστε ακόμη:

* Το βλέμμα του Θόδωρου Αγγελόπουλου

* Αντί Γενεθλίων: μια επέτειος με την ''οικογένεια'' του Θόδωρου Αγγελόπουλου

* Το φεστιβάλ Καννών αφιερώνει στον Θόδωρο Αγγελόπουλο!

* Το γαλλικό Télérama αναρωτιέται: ''Μετά τον Αγγελόπουλο, το χάος;''

* Berlinale 2012: Το Φεστιβάλ τιμά τον Θόδωρο Αγγελόπουλο

SHARE: