Το Pokemon Go γίνεται ταινία!

Το Pokemon Go γίνεται ταινία!

H απόλυτη μανία της εποχής μας χρειάστηκε κάτι 24ωρα πριν μπει σε παραγωγή για μια ταινία που φανταζόμαστε θα παίζεται με τα smartphones ανοιχτά!

Επιμέλεια: Μανώλης Κρανάκης

Πριν ακόμη καταλάβει κανείς ακριβώς τι είναι το «Pokemon Gο», η Legendary Pictures κλείνει μια συμφωνία που θα της εξασφαλίσει τα δικαιώματα του ιαπωνικού franchise για μια live - action ταινία που συζητιέται εδώ και πολλά χρόνια, αλλά μάλλον ήρθε η στιγμή να γίνει πραγματικότητα.

Το Pokemon Go γίνεται ταινία!

Το Pokemon Go είναι ένα παιχνίδι επαυξημένης πραγματικότητας (Augmented Reality Game) για smartphones, το οποίο χρησιμοποιεί GPS επιτρέποντας στον παίκτη να κυνηγά και να εκπαιδεύει Pokemon σαν να βρίσκονται όντως μπροστά του, μετατρέποντας το περιβάλλον στο οποίο κινείται ο εκάστοτε παίκτης σε σκηνικό του παιχνιδιού. Είκοσι περίπου χρόνια μετά τη μανία των Pokemon και 19 ταινίες κινουμένων σχεδίων που κανείς δεν έχει δει (εκτός ίσως από την πρώτη το 1998), ο Μαξ Λάντις του «American Ultra» και του «Victor Frankenstein» φημολογείται ότι γράφει το σενάριο για μια live action εκδοχή.

Διαβάστε και δείτε ακόμη Οι πιο βίαιες σκηνές του έκτου κύκλου του «Game of Thrones» σε αξιολάτρευτα GIF

Το Pokemon Go γίνεται ταινία!

 

To παιχνίδι εμφανίστηκε στις αρχές του Ιουλίου του 2016, ανεβάζοντας τις μετοχές της Nintendo κατά 25%, προσθέτοντας 9 δισεκατομμύρια δολάρια στην αξία της εταιρίας και διεκδικώντας ήδη τον τίτλο του παιχνιδιού που ανέβηκε πιο γρήγορα στην κορυφή των charts της Apple και του Google. Η μανία είναι παγκόσμια και έχει ήδη προκαλέσει και αντιδράσεις. Παρά το γεγονός πως οι επιχειρήσεις όπως καφέ, εστιατόρια και λοιποί εξωτερικοί χώροι θεωρούν πως το παιχνίδι έχει ανεβάσει τον τζίρο τους, μουσεία και κλειστοί χώροι τέχνης θεωρούν απαράδεκτη την παρουσία ανθρώπων που εκπαιδεύουν Pokemon μέσα στις αίθουσές τους. Συγκεκριμένα το Μουσείο του Ολοκαυτώματος στην Αμερική ζήτησε από τους επισκέπτες τους να μην παίζουν το παιχνίδι όσο βρίσκονται ανάμεσα στα εκθέματά του, θεωρώντας τη συμπεριφορά τους «ανάρμοστη» με το χώρο και την Ιστορία του.

Διαβάστε ακόμη «Tetris» και «Minecraft»: Νέα από ταινίες που δεν θα έπρεπε ποτέ να γυριστούν

Το Pokemon Go γίνεται ταινία!

Πηγή: Flix.gr

SHARE:

24Media Network