Βραβεία Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου 2020: Υποψήφιος ο Κ. Γαβράς με το "Ενήλικοι στο δωμάτιο"

Στιγμιότυπο από το "Ενήλικοι στο δωμάτιο"
Στιγμιότυπο από το "Ενήλικοι στο δωμάτιο" YOUTUBE

Για την κατηγορία του καλύτερου σεναρίου είναι υποψήφιος ο Κώστας Γαβράς για το "Ενήλικοι στο Δωμάτιο". Αναλυτικά οι υποψηφιότητες.

Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες για τα Ευρωπαϊκά Βραβεία Κινηματογράφου του 2020, από το Φεστιβάλ της Σεβίλλης.

Οι υποψηφιότητες που μονοπωλούν τα βραβεία είναι οι ταινίες «Άσπρος Πάτος» του Τόμας Βίντερμπεργκ, το «Corpus Christi» του Γιαν Κομάσα, το «Martin Eden» του Πιέτρο Μαρτσέλο, το «Undine» του Κρίστιαν Πέτσολντ. Στην κατηγορία του σεναρίου ο Κώστας Γαβράς είναι υποψήφιος για το «Ενήλικοι στο Δωμάτιο».

Η συμπαραγωγή της Δανίας, της Ολλανδίας και της Σουηδίας Ασπρος Πάτος του Τόμας Βίντερμπεργκ ειναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ταινίας, καλύτερου σκηνοθέτη, σεναριογράφου και καλύτερου ηθοποιού για τον Μαντς Μίκελσεν που υποδύεται εναν δάσκαλο που συμμετέχει σε ένα πείραμα όπου πρέπει να είναι συνέχεια μεθυσμένος.

Σύμφωνα με το euronews, τέσσερις υποψηφιότητες έχει και η πολωνο-γαλλική ταινία «Corpus Christι» του Γιαν Κομάσα.Μια ταινία για έναν πρώην κατάδικο που προσπαθεί να γίνει αποδεκτός ως ιερέας. Η ταινία είναι υποψήφια για καλύτερη ταινία,σκηνοθεσία , σενάριο και καλύτερο ηθοποιό για τον Πολωνό Μπάρτοζ Μπιελένια.

Η ιταλογαλλική ταινία του Pietro Marcello βασισμένη στο μυθιστόρημα του Jack London είναι υποψήφια για το βραβείο καλύτερης ταινίας,σκηνοθεσίας σεναρίου και καλύτερου ηθοποιού για τον Λούκα Μαρτινέλι.

Για βραβείο καλύτερης ταινίας και σεναρίου έχει προταθεί η γερμανοολλανδική ταινία «Berlin Alexanderplatz» του Μπουρχάν Κουρμπανί - η ταινία είναι διασκευή του μυθιστορήματος του 1929 του Αλφρεντ Ντέμπλιν.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: κινηματογράφος, Σινεμά
SHARE: