Έμα Ραντουκάνου: Από το τένις στις πασαρέλες – Η νέα μούσα του οίκου Dior

Έμα Ραντουκάνου: Από το τένις στις πασαρέλες – Η νέα μούσα του οίκου Dior
AP / @Matt Dunham

Η Έμα Ραντουκάνου, το 18χρονο κορίτσι που ξεχώρισε για τις τενιστικές επιδόσεις της θα είναι η νέα μούσα της Dior για τη γυναικεία χειμερινή κολεξιόν 2022.

Η Έμα Ραντουκάνου θα είναι η νέα μούσα του Οίκου Dior, μόλις έναν μήνα μετά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στο φετινό US Open.

Η 18χρονη Βρετανίδα τενίστρια θα εκπροσωπήσει την γυναίκεια χειμερινή κολεξιόν του γαλλικού Οίκου μόδας. Προμηνύοντας την ανακοίνωση της Dior, η Έμα Ραντουκάνου είχε εμφανιστεί τον Σεπτέμβριο στην πρεμιέρα της ταινίας του James Bond, “No Time to Die” φορώντας ένα μάξι φόρεμα του Οίκου μόδας, σχεδιασμένο από την Maria Grazia Chiuri για την συλλογή Cruise 2022.

Σε συνέντευξή της στη βρετανική Vogue, η Ραντακάνου είχε εκφράσει τον ενθουσιασμό της για την εμπειρία του “κόκκινου χαλιού” και κυρίως την αίσθηση του φορέματος Dior πάνω της. “Το να έχει κανείς τη δυνατότητα να φορέσει ένα τέτοιο φόρεμα φτιαγμένο με όλη τη μαγεία που κατακλύζει τα ατελιέ της Dior, ήταν μια μοναδική εμπειρία. Το κέντημα ήταν εξαιρετικό και ήταν τιμή για μένα να βρεθώ στην πρώτη μου πρεμιέρα φορώντας το”.

Η μόλις 18 ετών νικήτρια του ‘US Open’, γεννήθηκε στο Τορόντο του Καναδά το 2002, με καταγωγή από την Κίνα και τη Ρουμανία, ενώ η ίδια μετακόμισε με τους γονείς της στο Λονδίνο, όταν εκείνη ήταν μόλις δύο ετών.

Η Ραντουκάνου είχε αρχίσει από μικρή ηλικία την ενασχόληση με τον αθλητισμό, κάνοντας κολύμπι, σκι, ιππασία, παίζοντας μπάσκετ και γκολφ, συνδυάζοντάς τα πάντοτε με το τένις. Όπως η ίδια έχει πει, σε ηλικία μόλις 8 ετών έτρεχε με καρτ, ενώ δύο χρόνια αργότερα, στα 10 της, ασχολήθηκε και με το motocross.

Ο καθοριστικός ρόλος της οικογένειάς της

Η ίδια σε δήλωσή της έχει αναφερθεί στην καθοριστική επιρροή των γονιών της, για αυτό που έχει καταφέρει να γίνει σήμερα.

“Νομίζω ότι η ηρεμία και η ψυχική δύναμη προέρχονται σίγουρα από την ανατροφή μου”, είπε χαρακτηριστικά σύμφωνα με το BBC. “Νομίζω πως και οι δύο γονείς μού εμφύσησαν από μικρή ηλικία, να έχω θετική στάση στο γήπεδο”, πρόσθεσε η 18χρονη.

Σύμφωνα με τον Guardian, το “παιδί θαύμα” στο τένις, έχει καταφέρει να αυξήσει τη δημοτικότητά του κατακόρυφα τις τελευταίες δύο ημέρες. Η Ραντουκάνου, απέκτησε 1,4 εκατομμύρια ακολούθους στο Instagram μόλις σε 48 ώρες.

O Charlie Beall, ψηφιακός σύμβουλος, αιτιολόγησε τη μεγάλη δημοτικότητά της στο νεανικό κοινό, λέγοντας πως δεν οφείλεται μόνο στην επιτυχία της στα γήπεδα αλλά και στο γεγονός πως πρόκειται για μια 18χρονη. “Είναι ένα νεαρό κορίτσι, με το οποίο πολλοί ταυτίζονται ή θέλουν να της μοιάσουν”, ανέφερε ο ίδιος.

Τα ποσοστά αλληλεπίδρασης στο Instagram της έχουν αυξηθεί κατά 38% και αποτελεί χρυσό πρότυπο για πιθανούς χορηγούς, σύμφωνα με τον ίδιο. “Για να το θέσουμε πιο απλά, οι περισσότερες εμπορικές εταιρείες είναι ευχαριστημένες με 1%”, είπε χαρακτηριστικά ο Beall.

Η νεαρή νικήτρια του ‘US Open’ θα μπορούσε να γίνει αθλήτρια δισεκατομμυρίων, σύμφωνα με τον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων, Mark Borkowski, ο οποίος έχει συνεργαστεί με τον Michael Jackson, Joan Rivers, Led Zeppelin και άλλους.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα