Έρχεται στην Ελλάδα η Huffington Post

default image

Ιστοσελίδα της Huffington Post στην Ελλάδα ετοιμάζεται να δημιουργήσει η "δικιά μας" Αριάνα Χάφινγκτον. Διαβάστε τι δήλωσε (Vid+Pic)

Εγκαινιάστηκε  το πρωί της Δευτέρας η γαλλική έκδοση της αμερικανικής ιστοσελίδας Huffington Post, υπό τη διεύθυνση της Αν Σενκλέρ, συζύγου του πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Ντομινίκ Στρος-Καν.

Η νέα ιστοσελίδα, αποκλειστικά στη γαλλική γλώσσα, σε συνεργασία με τον όμιλο Le Monde, είναι διαθέσιμη στη διεύθυνση www.huffingtonpost.fr.

“Η εφημερίδα αισθάνεται ικανοποιημένη που θα βάλει το δική της λιθαράκι στον πλουραλισμό της ενημέρωσης”, τονίζει σε άρθρο της η διευθύντρια σύνταξης Αν Σενκλέρ.

“Καλώς ήρθατε στη Huffington Post!”, γράφει με τη σειρά της η ιδρύτρια του ομίλου

. “Εισάγουμε από την άλλη άκρη του Ατλαντικού την πλατφόρμα, την τεχνολογία και τα εργαλεία, αλλά η Le Huffington Post είναι απολύτως ενταγμένη στην γαλλική κουλτούρα” προσθέτει.

Σύντομα και στην Ελλάδα

Η Αριάνα Χάφινγκτον ανακοίνωσε ότι έχει επίσης την πρόθεση να δημιουργήσει “μέσα στους τρεις επόμενους μήνες” έναν ιστότοπο στη γενέτειρά της, την Ελλάδα.

“Ελπίζουμε ότι θα καταφέρουμε να τον θέσουμε σε λειτουργία μέσα στους τρεις επόμενους μήνες. Συζητούμε με διάφορους ενδεχόμενους εταίρους”, δήλωσε η Αριάννα Χάφιγκτον στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση της γαλλικής εκδοχής του Huffington Post.

Μετά τη Γαλλία, την πρώτη μη αγγλόφωνη χώρα στην οποία λειτούργησε ο Huffington Post, θα ακολουθήσει το Μάρτιο η Ισπανία σε συνεργασία με την Ελ Παΐς και στη συνέχεια, τον Απρίλιο, η Ιταλία σε συνεργασία με τον εκδοτικό όμιλο L’ Espresso, ο οποίος εκδίδει την εφημερίδα Λα Ρεπούμπλικα.

“Έχουμε σχέδια να δημιουργήσουμε ιστότοπους σε πολλές, πολλές χώρες”, δήλωσε η κα Χάφιγκτον, η οποία έχει επίσης στόχο τη Γερμανία, τη Βραζιλία και την Τουρκία.

Ο ιστότοπος Huffington Post, ο οποίος δημιουργήθηκε το 2005, δημιούργησε για πρώτη φορά τοπικούς ιστότοπους το 2011, πρώτα στον Καναδά, το Μάιο, μετά στη Βρετανία, τον Ιούλιο.

 Ο καναδικός ιστότοπος έχει 3,5 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα και ο βρετανικός 3,8 εκατομμύρια. Στις ΗΠΑ η Huffington Post έχει 37 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες το μήνα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα