Game of Thrones: Ο ‘Τρελός Βασιλιάς’ έκανε την εμφάνισή του

default image

Ο "Τρελός Βασιλιάς", ο τελευταίος Ταργκάρυεν που κάθισε στον Σιδερένιο Θρόνο και λάτρευε να βλέπει τους εχθρούς του να καίγονται έκανε την εμφάνισή του. Η ιστορία του αποτέλεσε την αρχή των πολέμων στο Γουέστερος ΠΡΟΣΟΧΗ!! SPOILERS (Pics + Video)

ΠΡΟΣΟΧΗ!! SPOILERS  ΠΡΟΣΟΧΗ!! SPOILERS  ΠΡΟΣΟΧΗ!! SPOILERS

“Λάτρευε να βλέπει ανθρώπους να καίγονται, τον τρόπο με τον οποίο μαύριζε το δέρμα τους, έβγαζε φουσκάλες και έλιωνε από τα κόκαλά τους. Έκαιγε του ευγενείς που δεν συμπαθούσε. Έκαιγε τα Χέρια που τον παράκουγαν. Έκαιγε όλους όσους ήταν εναντίων του. Μετά από λίγο καιρό η μισή χώρα ήταν εναντίον του”, είχε πει σε μια από τις διηγήσεις του ο Τζέιμι Λάννιστερ αναφερόμενος στον “Τρελό Βασιλιά”, τον οποίο δολοφόνησε.

Το 6ο επεισόδιο του 6ου κύκλου του Game of Thrones μπορεί να μην είχε τη δράση και τις σκηνές που είχε το προηγούμενο, έπαιξε όμως έναν πολύ σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας από το σημείο Α’ στο Β’.

Σ’ αυτό είδαμε για μια ακόμη φορά ερωτήματα να βρίσκουν απαντήσεις, όπως και την προετοιμασία για αυτό που έρχεται στο μέλλον της σειράς.

Το σημαντικότερο ερώτημα που απαντήθηκε ήταν το τι είχε συμβεί στον Μπέντζεν Σταρκ, που τον είδαμε να επιστρέφει, ως άλλος Κρυοχέρης (Coldhand), κάτι που είχε “προβλέψει” ο Χρήστος Δεμέτης στο σχετικό άρθρο του News247.gr.

 

Μια, ακόμη, πολύ σημαντική εξέλιξη είναι ότι πολλοί χαρακτήρες, όπως οι Τζείμι Λάννιστερ, Μπριέν Τάρθ, τα αδέλφια Φρεϋ,  κατευθύνονται προς το Ρίβεραν και τον Black Fish, γεγονός που προμηνύει πόλεμο στη συγκεκριμένη περιοχή.

Είδαμε την Άρυα Σταρκ να θυμάται πολύ καλά ποια είναι και φυσικά την Σέρσεϊ να πρέπει να τα βάλει μόνη της με τον Σπουργίτι, τώρα, που ο Τόμεν έπεσε στα δίκτυα του.

Η σκηνή όμως που δεν θα μπορούσαμε να αφήσουμε ασχολίαστη δεν είναι άλλη από την εμφάνιση, ενός χαρακτήρα που μνημονεύεται (για τους λάθος λόγους) πολύ συχνά στη σειρά, του “Τρελού Βασιλιά”, μέσα από το όραμα του Μπραν.

Ποιος ήταν ο “Τρελός Βασιλιάς”;

O Αέρυς ο 2ος, γνωστός και ως “Τρελός Βασιλιάς”, ήταν ο 17ος, και τελευταίος Ταργκάρυεν, που έκατσε στον Σιδερένιο Θρόνο.

Όταν πρωτοανέβηκε στην εξουσία ο Αέρυς έφερε ευημερία και ασφάλεια στα Επτά Βασίλεια, επιτεύγματα που χάθηκαν λίγα χρόνια αργότερα, όταν ανέπτυξε σχιζοφρένεια μετά την “Αμφισβήτηση του Ντασκεντειλ”.

 

Σύμφωνα, λοιπόν, με την ιστορία ο Άρχοντας Ντένυς Ντάρκλιν είχε αρκετές απαιτήσεις από τον βασιλιά, μια απ’ αυτές ήταν η μείωση φόρων και η κατασκευή νέας πόλης για τον Οίκο του, πράγμα που ο δεύτερος αρνήθηκε. Η συγκεκριμένη στάση του Βασιλιά έκανε τον Άρχοντα Ντένυς να αδιαφορήσει και να σταματήσει να πληρώνει φόρους, με αποτέλεσμα ο Αέρυς να εξοργιστεί και να ζητήσει απαντήσεις.

Την ίδια περίοδο, ο Βασιλιάς είχε αρχίσει να απομακρύνεται από το Χέρι του (Hand of the King) Τάιγουιν Λάννιστερ, επειδή τον ζήλευε, μιας και ο δεύτερος έμοιαζε περισσότερο με βασιλιά. Έτσι, αποφάσισε να πάει μόνος του στο Ντασκεντειλ, με συνοδεία την Βασιλική Φρουρά, για να συλλάβει και να εκτελέσει τον Ντάρκλιν.

Τα πράγματα δεν πήγαν, όμως, όπως τα είχε σχεδιάσει, καθώς ήταν ο Νταρκλιν που τον συνέλαβε και τον φυλάκισε. Στο άκουσμα της είδησης ο Τάγουιν οδήγησε μια τεράστια δύναμη ανδρών, έξω από τα τείχη του Ντάρκλιν, ωστόσο δεν μπορούσε να επιτεθεί, καθώς ο άρχοντας είχε προειδοποιήσει πως η παραμικρή επιθετική κίνηση από το στράτευμα θα στοίχιζε τη ζωή του Βασιλιά.

Η πολιορκία έληξε όταν ο Σερ Μπάρισταν Σέλμυ, κατάφερε να μπει στο Ντασκεντειλ κρυφά, και να ελευθερώσει τον Βασιλιά. Μετά τη διάσωσή του ο Ντάρκλιν αντιλήφθηκε πως έπαιξε και έχασε, αφού δεν είχε στα χέρια του κανένα όπλο και παρακάλεσε για έλεος, αλλά επειδή μιλάμε για το Game of Thrones το μόνο που κατάφερε να κερδίσει, ήταν ο αποκεφαλισμός του ιδίου και της οικογένειάς του. 

Ο δρόμος προς τη παράνοια

Αυτή η “μίνι” μάχη αποτέλεσε το σημείο καμπής, ώστε να γίνει ο Βασιλιάς Αέρυς στον άνθρωπο, που μάθαμε από τις αφηγήσεις των χαρακτήρων των βιβλίων και της σειράς.

Μετά τη διάσωσή του, λοιπόν, διέκοψε κάθε σχέση με το Χέρι του Τάιγουιν Λάννιστερ, καθώς πίστευε πως ήθελε τον θρόνο του και τον είχε αφήσει επίτηδες στα μπουντρούμια του Ντάρκλιν για να σαπίσει.

Έτσι, η παράνοιά του άρχισε να μεγαλώνει μέρα με τη μέρα, με αποτέλεσμα να εξελιχθεί σ’ ένα ανθρωπόμορφο τέρας, που οι υπήκοοι του ήθελαν να ξεφορτωθούν.

 

Ο ίδιος έτρωγε λίγο, γιατί φοβόταν μήπως τον δηλητηριάσουν. Επίσης, μιας και είχε κοπεί πολλές φορές στον Θρόνο, ανέπτυξε φοβία για τις λεπίδες, απαγορεύοντας την οποιαδήποτε λεπίδα εν παρουσία του, πλην των σπαθιών της Βασιλικής φρουράς.

Παράλληλα, όταν ο Τάιγουιν διοργάνωσε ένα Τουρνουά προς τιμήν του και πρότεινε στον Βασιλιά τον γάμο της κόρης του, Σέρσεϊ, με τον Πρίγκιπα Ραίγκαρ Ταργκάρυεν, εκείνος αρνήθηκε φοβούμενος την αυξανόμενη δύναμή του και τον προσέβαλε. Ο Λάνιστερ δεν το ξέχασε ποτέ.

Δυο χρόνια αργότερα, όταν ο Αέρυς πάντρεψε τον γιο του Ράεγκαρ, με την Έλια Μαρτέλ, διάλεξε τον διάδοχο του Τάιγουιν, Τζέιμι Λάννιστερ, σαν το μικρότερο μέλος που έχει μπει ποτέ στην Βασιλική Φρουρά. Με την απόφασή του αυτή στέρησε και τον μόνο ικανό διάδοχο του Λάννιστερ, που προτίμησε να παραιτηθεί και να επιστρέψει στο Κάστερλυ Ροκ.

Η αφορμή για την επανάσταση

Αφορμή για να ξεσπάσει η εξέγερση εναντίων του στάθηκε το γεγονός ότι ο γιος του Ραίγκαρ απήγαγε τη Λυάννα Σταρκ, την οποία θα παντρευόταν ο Ρόμπερτ Μπαράθιον.

 

Την θεωρία της απαγωγής υποστήριξε αρχικά ο Ρόμπερτ Μπαράθιον, ωστόσο τα γεγονότα δείχνουν πως η ιστορία δεν ήταν, ακριβώς, έτσι αφού πιθανότατα μεταξύ Ραίγκαρ και Λυάννας, υπήρχε κρυφό ρομάντζο.

Μετά, λοιπόν την απαγωγή της Λυάννας ξέσπασε επανάσταση εναντίον του “Τρελού Βασιλιά” και ο Μπράντον Σταρκ πήγε να ζητήσει την απελευθέρωσή της, αλλά και για να διαμαρτυρηθεί, ζητώντας δικαιοσύνη. Τότε, ο Αέρυς τον συνέλαβε για προδοσία και ζήτησε λύτρα για την απελευθέρωσή του από τον Ρίκαρντ Σταρκ, που πήγε στο παλάτι για να τον απελευθερώσει.

Αλλά, επειδή, είπαμε ο Βασιλιάς ήταν τρελός τους εκτέλεσε και τους δυο, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά.

Έτσι, οι οίκοι των Σταρκ, των Τάλεϊ, των Άρρυν και των Μπαράθεον ύψωσαν τις σημαίες της εξέγερσης και εξολόθρευσαν το μεγαλύτερο τμήμα του στρατού του Βασιλιά, με αποκορύφωμα την μάχη της Τρίαινας. Σ’ αυτή τη μάχη ο “Τρελός Βασιλιάς” προδόθηκε από το άλλοτε χέρι του, τον Λάνιστερ, που έστειλε στρατό για να τον ανατρέψει, αλλά ο στρατός αρκέστηκε στο να λεηλατήσει την πόλη.

Η δολοφονία του

Ο Αέρυς είχε ήδη διατάξει το νέο του χέρι, τον “σοφό” Ρόσαρτ να δημιουργήσει κρύπτες φωτιάς, που θα μπορούσε να μοιάζει με το υγρόν πυρ, σ’ όλο το King’s Landing, προκειμένου να χρησιμοποιηθούν για να κάψουν ολόκληρη την πόλη σε περίπτωση ανατροπής του. Μάλιστα, ο ίδιος πίστευε πως μέσα από στις φλόγες και την καταστροφή θα κατάφερνε να μετατραπεί σε δράκο.

 

Κάπου εκεί, με τα στρατεύματα των “συμμαχικών δυνάμεων” να τον απειλούν έδωσε την διαταγή, που βλέπουμε και στο όραμα του Μπραν, να τους κάψουν όλους. Για καλή τύχη, όμως, του μισού εκατομμυρίου κατοίκων, που διέθετε η πόλη κοντά του ήταν εκείνη την ώρα ο Τζείμι Λάννιστερ, που μετατράπηκε (ποιος θα το πίστευε) σε ήρωα  τους έσωσε σκοτώνοντας τον.

Αρχικά, τον μαχαίρωσε πισώπλατα και στη συνέχεια του έκοψε το λαιμό, αφού ακόμη και μετά τον αρχικό τραυματισμό του ο “Τρελός Βασιλιάς” συνέχισε να δίνει τη διαταγή, να τους κάψουν όλους.

 

Ο θάνατος του έβαλε τέλος στη δυναστεία των Ταργκάρυεν, που ήταν βασιλιάδες των Επτά Βασιλείων για τρεις αιώνες και έδωσε στον Τζέιμι Λάννιστερ το παρατσούκλι “φονιάς του Βασιλιά”.

Πάντως, το αίμα των Ταργκάρυεν συνεχίστηκε μέσω των δυο παιδιών του, του Βισέρυς και της Ντενέρυς, που μεταφέρθηκαν στις ελεύθερες περιοχές του Έσσος με στόχο να γυρίσουν μια μέρα και να αποκτήσουν αυτό που δικαιωματικά τους ανήκει, τον Σιδερένιο Θρόνο.

(ΠΗΓΗ: wikiwesteros, vox)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα