Game of Thrones: Οι αριθμοί της πιο μεγάλης μάχης

default image

Πόσοι ηθοποιοί χρειάστηκαν για τα γυρίσματα του 9ου επεισοδίου, πόσα άλογα, πόσος χρόνος και πόσα χρήματα; Αυτοί είναι οι αριθμοί για τη "Μάχη των Μπάσταρδων". ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS! (Pics + Vid)

ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS

Το 9ο επεισόδιο του Game of Thrones αναμένεται να είναι ένα από τα καλύτερα που έχουν προβληθεί ποτέ στην τηλεόραση, με τους θαυμαστές να αδημονούν και τους παραγωγούς να έχουν βάλει τα δυνατά τους για να κρατήσουν ψηλά τον πήχη.

Σ’ αυτό θα δούμε την επικότερη μάχη στην ιστορία της σειράς, μέχρι την… επόμενη.

 

Γνωρίζουμε, λοιπόν, ότι η σύγκρουση θα είναι μεγάλη, το πόσο όμως δεν μπορούμε να το φανταστούμε, με αποτέλεσμα η HBO, που δεν έχει κυκλοφορήσει την περιγραφή του επεισοδίου , θέλοντας να αυξήσει την αγωνία των θεατών, να δώσει συγκεκριμένους αριθμούς.

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι το 9ο επεισόδιο, το έχει σκηνοθετήσει ο Miguel Sapochnik, το όνομα του οποίου μπορεί να μην σας λέει και πολλά, αλλά είναι ο “το μυαλό” πίσω από την ομολογουμένως επική μάχη στο Hardhome, όπου ο Τζον έκανε θρύψαλα τον Άλλο.

Οι αριθμοί

Για το επεισόδιο εργάστηκαν συνολικά 600 μέλη από την παραγωγή, όπως κάμεραμαν, ενδυματολόγοι, τεχνικοί κλπ.

 

Επιστρατεύτηκαν 500 ηθοποιοί οι οποίοι υποδύθηκαν τους στρατιώτες του Τζον Σνόου και του Ράμσεϊ Μπόλτον. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι οι ηθοποιοί χωρίστηκαν πραγματικά σε στρατόπεδα και προπονήθηκαν προκειμένου να είναι “αληθινή” η κόντρα που θα δούμε στην οθόνη.

Επειδή,  μπορεί να αναρωτιέστε πως 500 στρατιώτες φαίνονται χιλιάδες, την λύση έδωσε το τμήμα των ειδικών εφέ, που έκανε τα “μαγικά” του.

Ακόμη ένα σημαντικό πρόβλημα που έπρεπε να λύσουν οι παραγωγοί ήταν αυτό της λάσπης που είχε δημιουργηθεί στην τοποθεσία των γυρισμάτων, λόγω των ισχυρών καταιγίδων. Η λάσπη δυσκόλευε τα άλογα που χρειάστηκαν για τα γυρίσματα, με αποτέλεσμα να χρησιμοποιηθούν, περισσότεροι από 160 τόνοι χαλίκι, ώστε το έδαφος να γίνει πιο σταθερό.

 

Για τη σκηνή της μάχης χρειάστηκαν, επίσης, 70 άλογα, πράγμα που από μόνο του αυξάνει τη δυσκολία των γυρισμάτων, καθώς προκύπτουν θέματα συντονισμού και εκπαίδευσης. Συγκεκριμένα, οι σκηνές με τα άλογα χρειάστηκαν το διπλάσιο χρόνο για να γυριστούν, από τέσσερα διαφορετικά συνεργεία με κάμερες.

Εν, τω μεταξύ τα γυρίσματα της σκηνής της μάχης διήρκεσαν περισσότερες από 25 μέρες, την ώρα που άλλες σειρές χρειάζονται 8 με 10 μέρες για τα γυρίσματα ολόκληρου του επεισοδίου.

Όσον αφορά το κόστος, δεν έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα. Έγινε όμως γνωστό πως η “Μάχη των Μπάσταρδων” είναι το ακριβότερο επεισόδιο της σεζόν, χωρίς ωστόσο να διευκρινιστεί πόσα χρήματα δαπανήθηκαν για τα γυρίσματά του.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί, πως ήδη πριν από την  προβολή του διεκδικεί 6 βραβεία Emmy.

(ΠΗΓΗ: EntertainmentWeekly)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα