Game of Thrones: Ποιος θα σώσει τον Μπραν Σταρκ (από τον εαυτό του)

default image

Ο Μπραν Σταρκ μαθαίνει τον εαυτό του. Και εμείς μαθαίνουμε έναν νέο κόσμο για το Game of Thrones. SPOILERS για όσους δεν έχουν δει την έκτη σεζόν (Pics+Vids)

Μπραν, ο κόσμος που ζεις είναι πολύ άγριος. Ειδικά αν δεν ξέρεις ακόμα τον εαυτό σου και τις δυνάμεις σου.

ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ SPOILERS. ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙ ΤΟ 5ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΟΥ 6ου ΚΥΚΛΟΥ, ΜΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙΣ

Ο κόσμος σου Μπραν, έχει γίνει πολύ επικίνδυνος. Οι ακόλουθοι σου χάνονται και πίσω σου, χιλιάδες νεκροζώντανοι και White Walkers να σε καταδιώκουν μετά από ένα δικό σου σφάλμα, αφού το άγγιγμα του Night King λύνει τα μάγια. Αν ήταν σφάλμα και δεν ήταν ηθελημένη πράξη σου για να ορίσεις εσύ την ιστορία του Game of Thrones.

Το 5ο επεισόδιο του 6ου κύκλου της σειράς της HBO μας έριξε ένα γερό, πολύ γερό χαστούκι. Μέχρι τώρα είχαμε δει ουκ ολίγους θανάτους αγαπημένων προσώπων και πρωταγωνιστών στο δόγμα πάντα του Valar morghulis. Κάπως έτσι χάσαμε και τον συμπαθέστατο Χόντορ που θυσιάστηκε για να σωθεί ο μικρός Σταρκ που εξελίσσεται σε κάτι που κανείς δεν μπορεί να προβλέψει.

Και εδώ είναι η μεγάλη ανατροπή. Τα ταξίδια του Μπραν στον χωροχρόνο αλλά και την ικανότητα του να μπαίνει μέσα σε ζώα σαν Warg, την ξέραμε. Το ότι μπορεί όμως να επεμβαίνει σε έναν άνθρωπο ερχόμενος από το μέλλον, δεν το γνωρίζαμε, και για την ακρίβεια, ουδείς το ήξερε καθώς αυτή η νέα συνθήκη, υπερβαίνει τα βιβλία του George R.R. Martin.  Τι είναι τελικά ο Μπραν; Προορίζεται να γίνει το επόμενο Κοράκι, μήπως όμως είναι ο ίδιος η εκπλήρωση της περιβόητης “προφητείας”; Ουδείς μπορεί να γνωρίζει ακόμα.

Μερικές σχετικές θεωρίες εδώ

Σε γενικές γραμμές, το επεισόδιο “The Door” ήταν ένα ακόμα μακελειό. Μέσα σε λίγα λεπτά είδαμε τον θάνατο του Χόντορ, των παιδιών του δάσους, του ανταρόλυκου του Μπραν αλλά και του μυστηριώδους Three-Eyed Raven. Μάθαμε τη μοίρα του Χόντορ, το τι σημαίνει το όνομα του (Hold the Door) αλλά και ποιος τον “έκανε” Χόντορ. Ο αγαθός γίγαντας έδωσε τη ζωή του στους απέθαντους για να διαφύγει ο Μπραν και η Μίρα Ρήντ (Meera Reed), η οποία είναι η μόνη που τον συντροφεύει πλέον έξω από το Τείχος.

Με κάτι χιλιάδες κακούς πίσω του και με τη Μίρα να μην μπορεί να τον σύρει για πολύ, ποιος θα σώσει τον Μπραν;

Μια ματιά στο τρέιλερ του επόμενου επεισοδίου, μπορεί να μας δώσει ένα στοιχείο:

Ιδού και η περιγραφή από την HBO:

Gilly (Hannah Murray) meets Sam’s (John Bradley) family. Arya (Maisie Williams) faces a difficult choice. Jaime (Nikolaj Coster-Waldau) faces off against the High Sparrow (Jonathan Pryce).

Όπως βλέπουμε, ο Μπραν ακόμη ταξιδεύει στα οράματα του και στον χωροχρόνο και η Μίρα μάλλον να τον αφήνει και οι Άλλοι πλησιάζουν. Παράλληλα ακούγεται μια φωνή να λέει “I am so sorry”. Δεν γνωρίζουμε αν ανήκει στη Μίρα ή στη Λυάννα Σταρκ που απολογείται στον Νεντ Σταρκ επειδή είχε φύγει με τον Ραίγκαρ Ταργκάρυεν. Αν ισχύει το σενάριο η φωνή να είναι της Λυάννα, τότε πάμε προς αποκάλυψη της μεγαλύτερης θεωρίας για το GoT και ενδεχομένως θα μάθουμε ποιοι είναι οι γονείς του Τζον Σνοου (περισσότερα για αυτό από βδομάδα).

Ποιος θα σώσει όμως τον Μπραν -που είναι χαμένος σε άλλη διάσταση- από τους White Walkers; Ενδεχομένως ένας γνωστός-άγνωστος χαρακτήρας, ή ένας παλιός ήρωας που επιστρέφει.

Θα μπορούσε να είναι ο Coldhands (Κρυοχέρης), ένας μοναχικός τύπος που ζει έξω από το Τείχος και είχε σώσει τον Σαμ όταν βρέθηκε ανάμεσα στους Άλλους. Ο Coldhands είναι ντυμένος με τα ρούχα της Νυχτερινής Φρουράς, τα χέρια του είναι μαύρα και παγωμένα “σαν πάγος”, όπως αναφέρεται στα βιβλία. Τον συνοδεύει ένα κοπάδι με κοράκια και δεν αναπνέει. Περιγράφεται σαν “νεκρός αλλά ακόμα ζωντανός με χνώτα που βρωμούν ψοφίμι, ενώ τα μάτια του είναι μαύρα σε αντίθεση με τα μπλε μάτια που έχουν οι Άλλοι.

Στον “Χορό των Δράκων”, ο Κρυοχέρης οδηγεί τον Μπραν Σταρκ, τον Χόντορ, την Μίρα και τον Τζότζεν Ρηντ στον τελευταίο Πρασινομάντη πέρα από το Τείχος. Κατά την διάρκεια του ταξιδιού σκοτώνει άντρες της Νυχτερινής Φρουράς. Ανακαλύπτουν ότι ο Κρυοχέρης είναι πράγματι νεκρός, αλλά συνεχίζει να αρνείται να δείξει το πρόσωπό του. Ο Μπραν δεν γνωρίζει ότι οι άντρες που σκότωσε ο Κρυοχέρης ήταν οι προδότες που επέζησαν και ευθύνονται παράλληλα για την ανταρσία στο Οχυρό του Κρέιστερ.

Ο ίδιος οδήγησε τον Μπραν και τους συντρόφους του στην στην Σπηλιά της Κουρούνας με τα Τρία Μάτια (Κοράκι) αλλά δεν μπορεί να μπει μέσα. Πολέμησε με τους Άλλους καθώς σκαρφάλωναν προς τη είσοδο της σπηλιάς.

Ένας δεύτερος ήρωας που θα μπορούσε να σώσει τον Μπραν, είναι ο Μπέντζεν Σταρκ.

Ο Μπέντζεν Σταρκ, αδερφός του Νεντ Σταρκ, είναι ένας από τους πιο ενδιαφέροντες χαρακτήρες που συναντούμε στην αρχή του Game of Thrones και στη συνέχεια εξαφανίζεται. Ήταν ορκισμένος αδελφός της Νυχτερινής Φρουράς και ο Πρώτος Ανιχνευτής, δηλαδή ο αρχηγός των ανιχνευτών την Νυχτερινής Φρουράς.

Σύμφωνα με την ιστορία, ο Μπέντζεν συμμετείχε στο Τουρνουά του Χάρρενχαλ μαζί με τα αδέλφια του. Στο τουρνουά η αδελφή του σώζει έναν από τους υποτελείς τους, τον Χάουλαντ Ρηντ, από μια επίθεση μερικών ακολούθων. Ο Μπέντζεν προσφέρει στον Ρηντ ένα άλογο και πανοπλία για να μπορεί να αντιμετωπίζει τους αντιπάλους του. Κατά την διάρκεια της γιορτής πείραζε την Λυάννα επειδή έκλαιγε με το τραγούδι που έπαιζε στην άρπα ο Ραίγκαρ Ταργκάρυεν. Κατά την διάρκεια της Επανάστασης του Ρόμπερτ, ο Μπέντζεν ήταν ο άρχοντας του Γουίντερφελ. Εντάχθηκε στην Νυχτερινή Φρουρά λίγο μετά, για άγνωστους λόγους.

Στο Παιχνίδι του Στέμματος, ο Μπέντζεν έγραψε ένα γράμμα στον Νεντ στο Γουίντερφελ ενημερώνοντας τον αδερφό του για τη δύναμη της Νυχτερινής Φρουράς και την απειλή του Μανς Ρέιντερ. Όταν ο Βασιλιάς Ρόμπερτ επισκέπτεται το Γουίντερφελ οι Σταρκ κάνουν ένα μεγάλο γλέντι προς τιμήν του. Ο Μπέντζεν παρίσταται κι αυτός. Συζητάει με τον Τζον και το αγόρι του ζητάει να του επιτραπεί να καταταγεί στη Νυχτερινή Φρουρά. Ο Μπέντζεν λέει στο Τζον να περιμένει λίγα χρόνια μέχρι να είναι σίγουρος. αλλά ο Τζον επιμένει.

 

Όταν επιστρέφουν στο Τείχος ο Μπέντζεν είναι απασχολημένος με τα καθήκοντά του ως Πρώτος Ανιχνευτής και δεν έχει πολύ χρόνο για τον Τζον. Θυμίζει στον ανιψιό του ότι οι άντρες της Νυχτερινής Φρουράς αφήνουν τις οικογένειές και τις δεσμεύσεις τους πίσω όταν γίνονται μέλη της αδελφότητας.

Αργότερα, ο Άρχοντας Διοικητής Τζήορ Μόρμοντ στέλνει τον Μπέντζεν με μια δύναμη από ανιχνευτές να βρουν τον Σερ Γουέιμαρ Ρόυς, που δεν έχει επιστρέψει μετά από μια αποστολή. Ο Μπέντζεν επίσης δεν επιστρέφει. Η πρώτη αναφορά της εξαφάνισης του και εικασίες για την τύχη του γίνονται στο 19ο κεφάλαιο του βιβλίου Παιχνίδι του Στέμματος, στο τρίτο κεφάλαιο του Τζον. Οι άντρες της Φρουράς εικάζουν διάφορα για την τύχη του. Η ανεύρεσή του είναι ένα από τα κίνητρα για τη Μεγάλη Αποστολή του Τζήορ Μόρμοντ.

Οι θρύλοι τον θέλουν να έχει γίνει “κάτι άλλο”. Ίσως να έχει γίνει ο ίδιος ο Coldhands; Ή πρόκειται για δύο διαφορετικά μυστηριώδη πρόσωπα που μπορούν να εξουδετερώσουν τους Άλλους; Μάλλον θα το μάθουμε και αυτό στο έκτο επεισόδιο.

Τι είχε πει ο Μπραν Σταρκ για τον Μπέντζεν όταν έμαθε ότι αγνοείται;

“Τα παιδιά θα τον βοηθήσουν! Τα παιδιά του δάσους!”… Μόνο που τώρα πια τα παιδιά του δάσους που γνωρίσαμε, είναι παρελθόν. Εκτός αν υπάρχουν κι άλλα.

Στα υπόλοιπα πλάνα του τρέιλερ για το νέο επεισόδιο, βλέπουμε τον Κινγκς Λάντινγκ έτοιμο να βαφτεί στο αίμα, αλλά και την Καλίσι να δηλώνει “παίρνω ό,τι είναι δικό μου”. Το επόμενο επεισόδιο λέγεται “Blood of my blood” και θυμίζουμε ότι έτσι ονομάζονται οι πιστοί ακόλουθοι των Καλ και των Καλίσι στους Ντοθράκι που έχουν ορκιστεί πίστη να προστατεύουν πάντα τους κύριούς τους.

Τέλος, βλέπουμε ότι ο Σαμ φτάνει μαζί με την Τζίλι στους γονείς του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα