Game of Thrones: Τα 4 δευτερόλεπτα που επιβεβαιώνουν την πιο θρυλική θεωρία

default image

Το 3ο επεισόδιο του 6ου κύκλου του Game of Thrones μας αποκάλυψε πολλά και μας προετοίμασε για αυτό που θα ακολουθήσει, ακόμη και αν δεν έχουμε ιδέα τι θα είναι. ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!! (Pics)

ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!! ΠΡΟΣΟΧΗ! SPOILERS!!

Το 3ο επεισόδιο του 6ου κύκλου του Game of Thrones είχε απ’ όλα. Είχε κερδισμένους και χαμένους, είχε την απομυθοποίηση των “ιστορικών” χαρακτήρων, είχε αποκαλύψεις για το παρελθόν, είχε νέες κόντρες, συνωμοσίες, νέες εμφανίσεις και φυσικά παραίτηση και “προδοσία”.

 

Μπορεί το νέο επεισόδιο να κινήθηκε σε “ρηχά νερά” σε σχέση με το προηγούμενο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να πούμε ότι μας άφησε απογοητευμένους, μιας και προσπάθησε να μας δώσει απαντήσεις για το παρελθόν και να χτίσει νέες βάσεις για την εξέλιξη της σειράς.

Θα μπορούσαμε να σταθούμε σε πολλά στιγμιότυπα του επεισοδίου, αλλά αυτό που ξεχώρισε είναι ένα, και δεν είναι άλλο από την ταυτότητα του Τζον Σνόου και την θεωρία των θαυμαστών, που αν αληθεύει αλλάζει τα πάντα, αλλά κυρίως δημιουργεί τον καλύτερο υποψήφιο για να καθίσει στον Σιδερένιο Θρόνο όχι ως απλός βασιλιάς, αλλά ως ο ένας, ο Αζόρ Αχάι της προφητείας.

Η μάχη έξω από τον Πύργο της Χαράς

Ο Μπραν Σταρκ, λοιπόν, “ταξιδεύει” μέσα απ’ τα οράματά του στο παρελθόν και γίνεται μάρτυρας της μάχης που έδωσε ο πατέρας του Νεντ και οι σύντροφοι έξω από τον Πύργο της Χαράς, όταν είχαν πάει για να διασώσουν την αδερφή του Λυάννα. H Λυάννα φαίνεται να είχε “απαχθεί” (μπορεί και όχι) από τον Ραίγκαρ Ταργκάρυεν και φυλασσόταν στον Πύργο μετά την Επανάσταση του Ρόμπερτ και την μάχη στην Τρίαινα.

 

Φτάνοντας λοιπόν, στον Πύργο της Χαράς , τους περίμεναν οι λευκοί μανδύες του ήδη ηττημένου οίκου Ταργκάρυεν, ο Σερ Άρθουρ Ντέυν, το Σπαθί του Πρωινού και ο τρομερός Σερ Γκέρολντ Χάιταουερ, ο Άρχοντας Επικεφαλής της Βασιλικής Φρουράς.

Τι είναι το Σπαθί του Πρωινού;

Το Σπαθί του Πρωινού είναι ένας τίτλος του Οίκου Ντέυν , ο οποίος δίδεται στον ιππότη που κατέχει το προγονικό μεγάλο σπαθί του Οίκου, την Αυγή. Το Σπαθί του Πρωινού πρέπει να είναι πάντα μέλος του Οίκου Ντέυν. Ο τίτλος δεν παραδίδεται απαραίτητα στον Άρχοντα του Οίκου, αλλά στον ιππότη που θεωρείται πιο άξιος να τον κατέχει, όπως αποφασίζεται μεταξύ των μελών του Οίκου.

Εάν δεν υπάρξει ιππότης Ντέυν που να θεωρείται άξιος, ο τίτλος μένει ορφανός. ο τελευταίος που κατείχε τον τίτλο ήταν ο Σερ Άρθουρ Ντέυν, φημισμένος ιππότης της Βασιλικής Φρουράς. Μετά τη μάχη και τον θάνατό του, ο Νεντ το πήρε και το μετέφερε στο Στάρφωλ, στην αδελφή του Ασάρα Ντέυν και στον οίκο τους.

Στην επική σκηνή της μάχης μεταξύ τους βλέπουμε τους δυο φρουρούς του Ταργκάρυεν να τα βάζουν με τον Νεντ Στάρκ και τους έξι συντρόφους τους. Και ενώ περιμέναμε, τουλάχιστον, αριθμητικά να επικρατήσουν οι δεύτεροι, οι πρώτοι αποδείχθηκαν περισσότερο από ικανοί. Γιατί όπως είπε και ο Μπραν ο αντίπαλος του πατέρα του, ήταν “πολύ καλύτερος”, από εκείνον.

Οι μόνοι επιζήσαντες από την τρομερή αυτή μάχη ήταν ο Νεντ Σταρκ και ο Χάουλαντ Ρηντ, οι οποίοι κατάφεραν να σκοτώσουν τον Άρθουρ Ντέυν, τον δυνατότερο ξιφομάχο των Επτά Βασιλείων με έναν τρόπο που κανείς από τους θεατές περίμενε από τον δίκαιο Νεντ Σταρκ και τον πιστό σύντροφό του, μιας ο δεύτερος τον μαχαίρωσε πισώπλατα, διαψεύδοντας έτσι τον θρύλο που είχε δημιουργηθεί γύρω από τη συγκεκριμένη μάχη.

Το κλάμα του μωρού και η θεωρία για τον Τζον Σνόου

Και κάπου εκεί, ακούγεται το ουρλιαχτό ενός μωρού και η θεωρία των θαυμαστών για τους πραγματικούς γονείς του Τζον Σνόου έρχεται και πάλι στο προσκήνιο. Η θεωρία δεν είναι άλλη από το R+ L= J.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη θεωρία αυτό το μωρό που ακούγεται δεν είναι άλλο από τον Τζον Σνόου, ο οποίος δεν είναι ο πραγματικός γιος του Νεντ Σταρκ, αλλά ανιψιός του, δηλαδή γιος της Λυάννα και του Ραίγκαρ Ταργκάρυεν, που είχαν ερωτευθεί και είχαν φύγει μαζί για τον Πύργο.

Ο Ραίγκαρ αναγκάστηκε μετά από λίγο καιρό να εγκαταλείψει την έγκυο Λυάννα για να πολεμήσει τον Ρόμπερτ, ωστόσο φρόντισε, όπως είδαμε, να αφήσει πίσω του τους καλύτερους φρουρούς.

Η θεωρία θέλει το Νεντ Σταρκ να βρήκε, μετά το μακελειό, την αδελφή του, που είχε γεννήσει, ετοιμοθάνατη λόγω επιπλοκών και της υποσχέθηκε ότι θα κρατήσει μυστική την ταυτότητα του παιδιού της.

Ο λόγος που τα αδέλφια θέλησαν να κρατήσουν κρυφή την ταυτότητα, είναι πιθανότατα το μίσος του Ρομπερτ προς τους Ταργκάρυεν και η πεποίθησή του ότι η Λυάννα απήχθη και βιάστηκε, κάτι που δεν έχει ξεκαθαρίσει μέχρι στιγμής.

Έτσι, ο Νεντ επέστρεψε στο Γουίντερφελ με ένα μωρό, τον υποτιθέμενο νόθο γιο του Τζον, ο οποίος πιθανότατα έχει στις φλέβες του αίμα από τον βορρά και τον νότο και είναι ο ισχυρότερος υποψήφιος να να κυριαρχήσει στο “παιχνίδι του θρόνου”.

Ο συγκεκριμένος υπαινιγμός γίνεται πιο ισχυρός από το γεγονός, ότι ο Χάουλαντ Ρηντ, που ήταν ένας από τους καλύτερους φίλους και συμμάχους του Νεντ Σταρκ, εξαφανίζεται και δεν επισκέπτεται ποτέ ξανά τον οίκο των Σταρκ μετά από εκείνο το περιστατικό.

Τώρα, μένει μόνο να δούμε τι μας επιφυλάσσει το μέλλον του Game of Thrones και πόσο αληθινή είναι η συγκεκριμένη θεωρία για την πραγματική ταυτότητα του Τζον Σνόου, που εξελίσσεται στον κυρίαρχο χαρακτήρα της σειράς.

(ΠΗΓΗ: VOX, Wikiwesteros)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα