‘Η λέξη που δεν λες’: Τι απήχηση είχε η πρεμιέρα μιας αλλιώτικης σειράς;

default image

Με την υπογραφή του σκηνοθέτη της σειράς "Το Νησί", από την όμορφη Κρήτη και πραγματευόμενη ένα ιδιαίτερο θέμα, η νέα σειρά του Alpha αξίζει μια θέση στην καλή ελληνική τηλεόραση. Τι ποσοστά τηλεθέασης εξασφάλισε η πρεμιέρα;

Το κανάλι της Κάντζας έχει ποντάρει τα πάντα σε κωμικές, αλλά και δραματικές σειρές και είναι μακράν ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός που έριξε στην αρένα τις περισσότερες νέες παραγωγές για τη νέα σεζόν. Με ενδιαφέρον αναμέναμε την πιο ιδιαίτερη ίσως από αυτές, το σίριαλ ” Η Λέξη Που Δεν Λες“. Τα κινηματογραφικά πλάνα, οι πανέμορφες τοποθεσίες που αψηφούν την ευκολία του στούντιο και των εσωτερικών γυρισμάτων και ένα όμορφο στόρι κάνουν τη δραματική σειρά του Alpha το πρόγραμμα που ξεχωρίζει από τις επιλογές του φετινού χειμώνα.

Οι ταξιδιάρικες μελωδίες και ο σινεφίλ αέρας είναι γνωστός στον Έλληνα τηλεθεατή από το “Νησί”. Άλλωστε, σκηνοθέτης της σειράς είναι ο δημιουργός και της πιο ακριβής ίσως ελληνικής παραγωγής της ελληνικής τηλεόρασης, Θοδωρής Παπαδουλάκης. Μια κλασική κρητική οικογένεια, ζει και εργάζεται στη μεγαλόνησο με τους κλασικούς τσακωμούς, τις διαμάχες, τις χαρές και τις λύπες της. Ο μικρός γιος της οικογένειας, η “ιδιοφυΐα” του σογιού φαίνεται πως πάσχει από μια μορφή αυτισμού, ένα γεγονός που θα δοκιμάσει τις αντοχές και θα αλλάξει τις σχέσεις των ανθρώπων για πάντα.

 

“Η Λέξη Που Δεν Λες” είναι η μεταφορά στην ελληνική πραγματικότητα του στόρι της βρετανικής τηλεόρασης του BBC, με τίτλο “The a Word”. Η σειρά έκανε πρεμιέρα στη Βρετανία μόλις τον περασμένο Μάρτιο και η Κατερίνα Γιαννάκου ανέλαβε να διασκευάσει το σενάριό της.

Μια πολλά υποσχόμενη πρεμιέρα

Πολλές φορές, οι όμορφες ιδέες και τα έξυπνα κόνσεπτ δε θέλουν πολύ ώστε να απογοητεύσουν στην πράξη και με το αποτέλεσμα. Ειδικά στην ελληνική τηλεόραση, που το budget μοιάζει περιορισμένο, το να πραγματεύεται μια σειρά ένα τέτοιο θέμα αποτελεί πολλές φορές ριψοκίνδυνη επιλογή. Το έμπειρο όμως καστ ηθοποιών και η δουλειά που φαίνεται στα πλάνα και στον τρόπο που είναι γυρισμένη η σειρά, ξεδιαλύνουν κάθε αμφιβολία.

Το πρώτο επεισόδιο προβλήθηκε το βράδυ της Τρίτης και κέντρισε αρκετούς από τους τηλεθεατές. Αν και δεν ξεπέρασε τον ανταγωνισμό, η σειρά εξασφάλισε ένα 18,5% στο σύνολο και 23,4% στα νεανικά κοινά. Ο μικρός Παυλής, γύρω από τον οποίο διαδραματίζεται όλη η ιστορία μοιάζει καλά προετοιμασμένος να σηκώσει το βάρος ενός πρωταγωνιστή σε παιδική ηλικία, ενώ από την πρώτη στιγμή ξεχωρίζει ο ρόλος του παππού, τον οποίο ερμηνεύει ο Δημήτρης Καταλειφός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα