Η Νορβηγία χτυπάει στο Netflix με το Red Dot: 6 ταινίες + 4 σειρές για το ΣΚ

Η Νορβηγία χτυπάει στο Netflix με το Red Dot: 6 ταινίες + 4 σειρές για το ΣΚ
Red Dot

Μάχη επιβίωσης στο Red Dot, φρέσκος Tom Hanks, ευρωπαϊκό σινεμά, Equalizer με Queen Latifah, και ένα ριάλιτι σε γραφείο κηδειών.

Το Netflix πηγαίνει πέρα από το νορδικό νουάρ με το Red Dot, μας δίνει άλλον ένα Ηρωικό Πατέρα Tom Hanks, και μπαίνει στον ιδιότυπο κόσμο του γραφείου κηδειών των Bernards. Η Queen Latifah προσγειώνεται επίσης στο Equalizer, το ευρωπαϊκό σινεμά εκπέμπει στο Cinobo και το Cecil Hotel στοιχειώνει το Netflix.

Αυτές είναι οι σειρές και οι ταινίες που θα δούμε αυτό το ΣΚ, όπως τις καταγράφει το Oneman.gr:

ΤΑΙΝΙΕΣ:

News of the World

Πέντε χρόνια μετά το τέλος του Εμφυλίου Πολέμου, ο Jefferson Kyle Kidd (Tom Hanks) συναντά ένα δεκάχρονο κορίτσι (Helena Zengel) που έχει κάποτε απαγάγει η φυλή των Kiowa. Εξαναγκασμένος να την επιστρέψει στους θείους της, ο Kidd συμφωνεί να συνοδεύσει το παιδί μέσα στις αδυσώπητες πεδιάδες του Τέξας με σκοπό να την παραδώσει στη λευκή οικογένειά της, το ταξίδι τους όμως θα μετατραπεί σύντομα σε μάχη επιβίωσης.

Η επανένωση του Hanks με τον Paul Greengrass μετά το Captain Phillips είναι το πρώτο western του δημιουργού, ένα ίσως λιγότερο αναμενόμενο είδος βάσει του βιογραφικού του, θεματικά ωστόσο κινείται σε μονοπάτια που τον έχουν διαχρονικά απασχολήσει. Ρημαγμένες πολιτικά και πρακτικά τοποθεσίες, με ήρωες που ψάχνουν τη θέση τους στον κόσμο, και μία χροιά αισιοδοξίας για το μέλλον τους. Είναι επίσης μία ακόμη ταινία στην περίοδο Ηρωικού Μπαμπά Tom Hanks που διανύει η καριέρα του, και είναι απολύτως απολαυστικός σε αυτή όπως πάντα. Στιβαρή *τρία αστεράκια* ταινία που κρατά το ενδιαφέρον ως το τέλος.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

Red Dot

Σε μια πεζοπορία με σκοπό την ανανέωση του γάμου τους, ένα ζευγάρι βρίσκεται ξαφνικά μέσα στην άγρια φύση, προσπαθώντας να σωθεί από έναν άγνωστο εκτελεστή που τους σημαδεύει με μία κόκκινη κουκκίδα.

Ο Σουηδός Alain Darborg σκηνοθετεί τον ελληνικής καταγωγής Anastasios Soulis και τη Nanna Blondell σε ένα θρίλερ που ξεφεύγει από το νορδικό νουάρ και πλησιάζει περισσότερο στα κυνηγητά γάτας και ποντικιού όπως το Saw, το Phone Booth, το Speed ή το Cube.

Η ταινία στριμάρει στο Netflix.

Ghosts of Cité Soleil

Ωμό ντοκιμαντέρ που εισχωρεί στις συμμορίες της Cité Soleil, μίας απολύτως υποβαθμισμένης, πυκνοκατοικημένης γειτονιάς στη μητροπολιτική περιοχή του Port-au-Prince στην Αϊτή. Το φιλμ εστιάζει σε δύο αδέρφια, τον 2Pac και τον Bily, αρχηγούς αντίπαλων συμμοριών, των οποίων οι δεσμοί αίματος ίσως δεν φανούν αρκετοί για να σωθεί η σχέση τους από τη βία.

Ο Asger Leth είχε ρισκάρει τη ζωή του για να γυρίσει την ταινία, είχε ανταμειφθεί όμως με το βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ από το Σωματείο των Σκηνοθετών.

Το ντοκιμαντέρ στριμάρει στο Netflix.

Dead Pigs

Το ντεμπούτο της Cathy Yan είχε εντυπωσιάσει τόσο στο Sundance όπου και είχε βραβευτεί με το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής), που πριν καλά-καλά φύγει από το φεστιβάλ την είχε κλείσει η Warner για να σκηνοθετήσει το περσινό Birds of Prey.

Πέντε άνθρωποι συναντιούνται εδώ σε μία ραγδαία μεταβαλλόμενη Σαγκάη, την οποία αναστατώνει μία ανεξήγητη επιδημία που πλημμυρίζει τον ποταμό της με νεκρούς χοίρους. Ήταν το ανορθόδοξο έπος του 2018 που είχαμε δει πρώτη φορά στις Νύχτες Πρεμιέρας.

Η ταινία προβάλλεται στο Mubi.

Tommaso

Ο Abel Ferrara επιστρέφει μετά το Pasolini του 2014 και δουλεύει ξανά με τον συχνό του πρωταγωνιστή, τον αγαπημένο μας Willem Dafoe, που υποδύεται τον Tommaso. Έναν ξενιτεμένο Αμερικανό που ζει στη Ρώμη με τη μικρότερη γυναίκα του και την κόρη τους. Αποπροσανατολισμένος από τα πλήγματα στην αυτοπεποίθησή του, ο Tommaso μπαίνει στο τελευταίο κεφάλαιο της ζωής του με μία όλο και πιο επιβαρυμένη αντίληψη της πραγματικότητας καθώς προετοιμάζεται για την επόμενη ταινία του.

Θα αναρωτηθεί σωστά κανείς για το αν ο κόσμος στ’ αλήθεια χρειάζεται μία ακόμη ιστορία για έναν προβληματικό, σπουδαίο, αχόρταγο ηλικιωμένο άνδρα καλλιτέχνη, η ερμηνεία όμως του Dafoe είναι όπως πάντα μαγνητική.

Η ταινία στριμάρει στο Cinobo.

Tangerines

Στη διάρκεια του πολέμου στην Abkhazia, ένας Εσθονός μένει πίσω για να υποδεχτεί την πλούσια σοδειά μανταρινιών του. Ύστερα από μία ανταλλαγή πυρών, θα χρειαστεί να φροντίσει δύο στρατιώτες από αντίπαλες πλευρές που έχουν ορκιστεί να σκοτώσουν ο ένας τον άλλον όταν γίνουν καλά.

Ο Γεωργιανός σεναριογράφος/σκηνοθέτης Zaza Urushadze αποφεύγει την ηθικοποίηση στηριζόμενος σε ένα ισχυρό καστ που εκφράζει το κεντρικό επιχείρημα της ταινίας σχετικά με τον παραλογισμό του πολέμου μέσω της σιωπηρής δράσης, παρά των λέξεων. Υποψήφιο για το ξενόγλωσσο Όσκαρ το 2015.

ΣΕΙΡΕΣ:

The Equalizer

H Queen Latifah παίρνει τη σκυτάλη από τον Denzel Washington στην ομώνυμη ταινία, και ενσαρκώνει μία αινιγματική φιγούρα, που χρησιμοποιεί τις ιδιαίτερες ικανότητές της για να βοηθήσει εκείνους που δεν έχουν κάπου αλλού να στραφούν. Μεταξύ άλλων στη σειρά πρωταγωνιστούν ο Chris Noth (Sex and the City) και o Adam Goldberg (Saving Private Ryan, A Beautiful Mind). Η Queen Latifah αναλαμβάνει, επίσης, χρέη παραγωγού της σειράς, μαζί με τους δημιουργούς της επιτυχημένης σειράς Castle.

Η σειρά προβάλλεται κάθε Δευτέρα στις 23.00 στο Cosmote Series HD. Κάθε νέο επεισόδιο θα είναι διαθέσιμο on demand.

Crime Scene: The Vanishing at the Cecil Hotel

Από τη στέγαση κατά συρροή δολοφόνων μέχρι πρόωρους, μυστηριώδεις θανάτους, το Cecil Hotel στο Los Angeles έχει χτίσει δίκαια τη φήμη του ως το πιο φονικό ξενοδοχείο στην πόλη. Το νέο ντοκιμαντέρ του Netflix θα καταγράψει όλα τα γεγονότα που έχουν στοιχειώσει το οίκημα.

Η σειρά ντοκιμαντέρ στριμάρει στο Netflix.

Capitani

Το πρώτο crime drama από το Λουξεμβούργο ακολουθεί έναν ντετέκτιβ, τον Luc Capitani, που ταξιδεύει σε ένα χωριό στα βόρεια για να εξιχνιάσει την εξαφάνιση ενός έφηβου κοριτσιού. Ο Capitani θα βρεθεί έξω από τα νερά του και θα νιώσει outsider σε μία περιοχή που δεν θα τον υποδεχτεί ζεστά.

Η σειρά βρήκε ανέλπιστη ανταπόκριση στο Λουξεμβούργο και αγοράστηκε από το Netflix που το έχει ανανεώσει για δεύτερη σεζόν.

Η σειρά στριμάρει στο Netflix.

Buried by the Bernards

Αυτό το ριάλιτι το ήθελα από το Netflix. Η οικογένεια Bernard στο Memphis του Tennessee έχει γραφείο κηδειών και, από το 2017, έχει αρχίσει να προσφέρει οικονομικά πακέτα που περιλαμβάνουν live streaming των τελετών όπως και drive-thru προβολές. Το show φαίνεται πως θα έχει γερή δόση σαρκασμού και ωμής ειλικρίνειας, τόσο στις σχέσεις μέσα στην οικογένεια όσο και στους πελάτες τους.

Η εκπομπή στριμάρει στο Netflix.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα