Η ΠΟΕΣΥ μηνύει Παπουτσή και ΕΛΑΣ

default image

Μηνυτήρια αναφορά θα καταθέσει η ΠΟΕΣΥ κατά του υπουργού Προστασία του Πολίτη, του αρχηγού της ΕΛΑΣ και του διοικητή των ΜΑΤ. Μ. Κυπραίος: "Δεν μπορώ να σας ακούσω, αλλά μπορώ να σας μιλήσω"

Είναι υπό διωγμό οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ; Η ΠΟΕΣΥ μέσω του προέδρου της αυτό καταγγέλλει, μετά τις ακρότητες ανδρών της ΕΛΑΣ στο Σύνταγμα.

“Φτάνει πια. Δεν πάει άλλο, οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, είμαστε  υπό διωγμό”, τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΣΥ Γιώργος Σαββίδης στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε την Τρίτη.

Μάλιστα, προαναγγέλθηκε  η κατάθεση μηνυτήριας αναφοράς εκ μέρους της  Ομοσπονδίας κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, όπως και κατά του Αρχηγού της ΕΛΑΣ και του Διοικητή των ΜΑΤ, για την απρόκλητη  σωματική βία  κατά δημοσιογράφων και εργαζομένων στο χώρο του τύπου, αλλά και την εκτεταμένη χρήση χημικών την 28η και 29η  Ιουνίου του 2011.

Η μήνυση θα κατατεθεί, την Τετάρτη.

Πιο συγκεκριμένα, η ΠΟΕΣΥ καταγγέλλει εκτεταμένη και αλόγιστη χρήση χημικών στο κέντρο της Αθήνας και πρόκληση τραυματισμών, βαριών σωματικών βλαβών και αναπηρίας, κατά δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ και εργαζομένων στο χώρο των ΜΜΕ.

Συγκλόνισε ο Μανώλης Κυπραίος

Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν και ο δημοσιογράφος Μανώλης Κυπραίος, ο οποίος υπέστη πλήρη κώφωση, ύστερα από έκρηξη βομβίδας κρότου λάμψης σε στοά, σε απόσταση λίγων εκατοστών από τον ίδιο και παρά την επίδειξη της δημοσιογραφικής του ταυτότητας.

“Δεν μπορώ να σας ακούσω, αλλά μπορώ να σας μιλήσω. Δεν είμαι ικέτης ή ελεήμονας, είμαι αξιοπρεπής . Αν ήταν όλοι αλήτες ρουφιάνοι , δημοσιογράφοι, όπως λένε, ναι  είμαι και εγώ ένας  αλήτης , ρουφιάνος δημοσιογράφος , γιατί έμαθα να είμαι στο πεζοδρόμιο και να μεταδίδω όλα όσα βλέπω στους συμπολίτες μας , με το όποιο τίμημα”, ήταν τα λόγια του συναδέλφου, από τον οποίον στερήθηκε η ακοή.

Ο δημοσιογράφος  Γιώργος Αυγερόπουλος κατήγγειλε την πρωτοφανή, όπως την αποκάλεσε, επιθετικότητα που βίωσε, αντίστοιχη  με εκείνη της Γένοβας.  Με την μόνη διαφορά, ότι εκεί η βία απλωνόταν σ’ όλη την πόλη, ενώ εδώ συμπιέστηκε στα λίγα τετραγωνικά της πλατείας  Συντάγματος”.

Ο Μάριος Λώλος, πρόεδρος της Ένωσης Φωτορεπόρτερ έκανε λόγο για μία Αθήνα η οποία είναι πιο επικίνδυνη από εμπόλεμες ζώνες ενώ παρών ήταν και ο Δημήτρης Τρίμης, πρώην μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, ο οποίος έσπασε το χέρι του κατά τα επεισόδια.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα