Η ζωή και το έργο του Βίνσεντ Βαν Γκογκ σε ένα animation μεγάλου μήκους

default image

Η μαγεία της κίνησης του σινεμά συναντά την τέχνη της ζωγραφικής, στην πρώτη ταινία μεγάλου μήκους αποκλειστικά αποτελούμενη από ζωγραφιές, που αφορά στη ζωή και το έργο του διάσημου Ολλανδού ζωγράφου Βίνσεντ βαν Γκογκ

Η Πολωνή ζωγράφος Dorota Kobiela και ο σκηνοθέτης Hugh Welchman ένωσαν την “Έναστρη Nύχτα”, με τη “Χιονισμένη Πεδιάδα”, το “Βάζο με τα Ηλιοτρόπια”, τους “Πότες”, το “Κόκκινο Αμπέλι”, το “Σταροχώραφο με Κοράκια” και το “Ταπεινό δωμάτιο στην Αρλ” και δημιούργησαν μια πρωτοποριακή animated ταινία, το «Loving Vincent».

Στην 80λεπτη ταινία περισσότερες από 120 ελαιογραφίες του Βαν Γκόγκ παίρνουν ζωή σε μορφή animation, κατακτώντας το όνειρο πολλών ζωγράφων εδώ και αιώνες αλλά εκπληρώνοντας και τη διαχρονική ανάγκη του ανθρώπου να ξεπερνά τα τεχνικά όρια και να αναζητά νέους τρόπους έκφρασης.

Το σενάριο βασίστηκε στα περίπου 800 γράμματα της προσωπικής αλληλογραφίας του με τον αδερφό του Τεό, ενώ περιλαμβάνει και τις δραματικές αναπαραστάσεις των γεγονότων που οδήγησαν στον αμφιλεγόμενο θάνατό του.

« Ο Βαν Γκόγκ έγραψε σε ένα από τα γράμματά του στον αδελφό του, ότι μπορούσε να μιλήσει, μόνο μέσω των έργων του. Όλα αυτά που έγραψε ήταν πολύ σημαντικά για μένα και ήταν η αιτία που γυρίσαμε με τέτοιο τρόπο την ταινία. Διηγηθήκαμε λοιπόν τη ζωή του δημιουργού μέσα από την τέχνη του» τόνισε η σκηνοθέτιδα της ταινίας.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το trailer:

Η πρώτη ιδέα των παραγωγών ήταν να γίνει μια ταινία μικρού μήκους, αλλά η δημοφιλία και η παγκόσμια αναγνωρισιμότητα του Βαν Γκογκ, τους οδήγησε να αλλάξουν σχέδια.

« Πολύς κόσμος λατρεύει τον Βίνσεντ Βαν Γκογκ. Θαυμάζει τους πίνακές του. Είναι πολλοί οι φαν που ενδιαφέρονται για τη ζωή του. Ειλικρινά, ο λόγος που ο Χιου Γουέλτσμαν αποφάσισε να μην κάνουμε μια μικρού αλλά μια μεγάλου μήκους ταινία, ήταν η έκθεση των γραμμάτων του Βαν Γκογκ στο Λονδίνο. Υπήρχε μια τεράστια ανθρώπινη ουρά εκείνο το απόγευμα για αρκετές ώρες. Ο κόσμος ήθελε απλά και μόνο διαβάσει τα γράμματά του. Αυτό σημαίνει ότι δεν τους ενδιέφερε μόνο η τέχνη του, αλλά και ο ίδιος ως προσωπικότητα» ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Breakthru Films, της βραβευμένης με Όσκαρ εταιρίας που έχει αναλάβει την παραγωγή.

Περισσότερες πληροφορίες: http://lovingvincent.com/

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα