Αυτό ήταν το μυστικό του Μάικλ Τζάκσον: Γιατροί δίνουν την απάντηση για την απίστευτη χορευτική φιγούρα του

Μάικλ Τζάκσον
Μάικλ Τζάκσον ASSOCIATED PRESS

Ο "βασιλιάς της ποπ" έγραψε ιστορία όχι μόνο με τα τραγούδια του, αλλά και με τις χορευτικές φιγούρες του. Μία από αυτές ήταν το απίθανο σκύψιμο 45 μοιρών σε ίσια στάση, από το βίντεο κλιπ του "Smooth Criminal", που οδήγησε πολλούς επίδοξους μιμητές του στο.... νοσοκομείο. Νευροχειρουργοί από την Ινδία έλυσαν το μυστήριο του πως αψηφούσε τη βαρύτητα και παρουσιάζουν την απάντηση.

Από το ξεκίνημα της καριέρας του στην παιδική του ηλικία, ο Μάικλ Τζάκσον είχε καταπλήξει τα πλήθη με τις φωνητικές και χορευτικές ικανότητές του. Στις αρχές της δεκαετίας του '80 η φήμη του εκτινάχθηκε στα ύψη, παρουσιάζοντας το "moonwalking", μια φιγούρα με ανάποδο περπάτημα που βρήκε εκατομμύρια μιμητές και εξακολουθεί να χορεύεται ως τις μέρες μας. Η συνέχεια ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακή, αφού το 1987 παρουσίασε μια φιγούρα που αφηφούσε τη βαρύτητα και τις... δυνατότητες του ανθρώπινου σώματος.

Στο βίντεο κλίπ - υπερπαραγωγή του τραγουδιού "Smooth Criminal", ο Michael Jackson καταφέρνει να κάνει το αδιανόητο: Κρατώντας σε ευθεία το σώμα του σχηματίζει κλήση 45 μοιρών από το έδαφος. Κάποιοι νομίζουν ότι είναι εφέ, αλλά στη συνέχεια ο θρυλικός τραγουδιστής παρουσιάζει τη φιγούρα και σε live εμφανίσεις. Εκατομμύρια άνθρωποι προσπαθούν και πάλι να τον μιμηθούν, με ορισμένους από αυτούς να καταλήγουν στο... νοσοκομείο.

Η επιστήμη έλυσε το μυστήριο της χορευτικής φιγούρας του
Η επιστήμη έλυσε το μυστήριο της χορευτικής φιγούρας του MANJUL TRIPATHI

Σχεδόν δέκα χρόνια μετά το θάνατό του Μάικλ Τζάκσον, νευροχειρουργοί στην Ινδία υποστηρίζουν ότι κατάφεραν να βρουν την απάντηση για το θρυλικό χορευτικό του τραγουδιστή. Και όπως ισχυρίζονται η απάντηση μάλλον είναι πιο απλή από όσο περιμέναμε. Στην ουσία πρόκειται για μια "οφθαλμαπάτη", με χρήση ειδικής πατέντας στο παπούτσια, που ωστόσο απαιτεί άριστη φυσική κατάσταση, μεγάλη πειθαρχία και φυσικά πολύ ταλέντο!

Το μυστικό της φιγούρας κρυβόταν στα... παπούτσια του Michale Jackson
Το μυστικό της φιγούρας κρυβόταν στα... παπούτσια του Michale Jackson MANJUL TRIPATHI

Μία ειδική ευρεσιτεχνία, του επέτρεπε να "κλειδώνει" τα παπούτσια του στο πάτωμα, ώστε στη συνέχεια ο ίδιος να μπορεί να περιστρέφεται και να παίρνει αυτή την τόσο ιδιαίτερη κλήση από το έδαφος. Παράλληλα, στηριζόταν και σε ειδικά καλώδια που έδιναν την αίσθηση ότι αιωρείται.

Αν νομίζετε ότι είναι απλό και απομυθοποιείται το ίνδαλμά σας, οι γιατροί είναι και πάλι κατηγορηματικοί: Μην το επιχειρήσετε μόνοι σας, δεν είναι καθόλου εύκολο και μπορεί να αποβεί επικίνδυνο. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί να πάρει κλήση έως και 30 μοίρες. Για να επιτευχθεί η κλήση στις 45 μοίρες απαιτείται εξαιρετική φυσική κατάσταση, μυική δύναμη, συγχρονισμός. Για τους "κοινούς θνητούς" είναι μια κίνηση που μπορεί να προκαλέσει σοβαρό τραυματισμό σε αστραγάλους, κορμό και σπονδυλική στήλη.

Οπότε το μόνο που μένει να κάνετε είναι να απολαύσετε για άλλη μια φορά τον ανεπανάληπτο Μάικλ Τζάκσον στη θρυλική πια χορογραφία του Smooth Criminal:

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Οι διάσημοι που κερδίζουν εκατομμύρια - ακόμη και χρόνια μετά τον θάνατό τους

Όσκαρ 2018: Οι εμφανίσεις των σταρ της μουσικής που άφησαν εποχή

Ο Μάικλ Τζάκσον είναι ζωντανός; Σάλος από φωτογραφία 'σωσία' στο Twitter

ADVERTISING

SHARE: