Δάντης για το "καρι@λα σε μισώ": Δεν είναι σεξιστικό, όσοι κράζουν είναι ενοχικοί

Δάντης για το "καρι@λα σε μισώ": Δεν είναι σεξιστικό, όσοι κράζουν είναι ενοχικοί

Ο Χρήστος Δάντης απαντά για πρώτη φορά μετά τον σάλο που ξέσπασε για το κομμάτι του "καρι@λα σε μισώ" που θεωρήθηκε σεξιστικό - "Καρφιά" για τη Βόσσου, τη Σαμίου και τη Sunny Μπαλτζή

Τη δική του απάντηση δίνει ο Χρήστος Δάντης για το κομμάτι του "καρι@λα σε μισώ" που κατηγορήθηκε για σεξισμό από επώνυμους αλλά και από χρήστες των social media.

Ο τραγουδιστής επιμένει στην επιλογή του να ερμηνεύσει το εν λόγω κομμάτι κρίνοντας πως δεν είναι σεξιστικό. Μάλιστα, απαντά πως όσοι "κράζουν" είναι άνθρωποι "ενοχικοί". "Οι επώνυμοι άνθρωποι που βγήκαν και τοοποθετήθηκαν για αυτό, είναι άνθρωποι που έχουν ενοχές και πράγματα που τους βαραίνουν για το παρελθόν τους και τους καταλαβαίνω και τους ασπάζομαι και τους αγαπάω το ίδιο" σημειώνει χαρακτηριστικά.

Αναλυτικότερα, σε δηλώσεις του στο κυπριακό TV ONE, ο Χρήστος Δάντης είπε:

"Δεν έχω να πω κάτι για το τραγούδι. Αργότερα, ο χρόνος θα δείξει. Μου αρέσει να βρίσκομαι στο ρεύμα και στα δρώμενα της εποχής. Καθώς ορίζουν τα δρώμενα, γίνονται και γράφονται και τα τραγούδια. τα τραγούδια μπορεί να σημαίνουν από αυτό που λένε μέχρι πολλά άλλα. Όποιος έχει νου καταλαβαίνει. Όποιος δεν έχει νου, όταν του δείχνεις το φεγγάρι κοιτάζει το δάχτυλο".

Στη συνέχεια μίλησε και στη ραδιοφωνική εκπομπή του Λάμπρου Κωσταντάρα στον Ρυθμό 89,3, αναφέροντας:

"Δεν θεωρώ ότι είναι καθόλου σεξιστικό. Δεν είναι σεξιστικό και για ποιο λόγο να είναι; Θεωρώ φασισμό, τον οποιοδήποτε βγαίνει και κράζει και λέει απαγορεύεται ο Χρήστος Δάντης να τραγουδάει τέτοια τραγούδια. Ποιος μου το απαγορεύει και γιατί; Οι άνθρωποι που κράζουν είναι οι ενοχικοί. Οι επώνυμοι άνθρωποι που βγήκαν και τοοποθετήθηκαν για αυτό, είναι άνθρωποι που έχουν ενοχές και πράγματα που τους βαραίνουν για το παρελθόν τους και τους καταλαβαίνω και τους ασπάζομαι και τους αγαπάω το ίδιο. Δεν θα αλλάξει η αγάπη μου προς αυτούς επειδή τοποθετήθηκαν κατά μου. Δεν μπορεί να με μειώσει κάτι. Δεν μπορεί κανείς να αναιρέσει αυτό το πράγμα που κάνω, ούτε εγώ καν, όσο κι αν προσπαθήσω".

Και πρόσθεσε:

"Έχει γίνει πολύ ντόρος και πολύ θέμα γι’ αυτό το τραγούδι, γιατί έχει μια πολύ κακόηχη λέξη γι’ αυτούς, τη λέξη κ@@@@λα και έχει κολλήσει όλος ο κόσμος και εν πάση περιπτώσει δεν έχω καταλάβει γιατί έχει κολλήσει. Εγώ δεν καταλαβαίνω γιατί τόσος ντόρος τώρα, εδώ και μια πενταετία έχουμε τραγούδια  με ύβρεις μέσα. Έχω ένα κοριτσάκι 7 ετών το οποίο πριν από δύο χρόνια άρχισε να τραγουδάει ένα τραγούδι που λεγόταν "μέσα στο καυτό μου μπικίνι". Βεβαίως και διαφωνούσα να το τραγουδάει το κοριτσάκι μου αυτό, το οποίο δεν καταλαβαίνει βέβαια τι σημαίνει, αλλά όταν διαφωνώ με κάτι που δεν θέλω να ακούσει το παιδί μου, απλά του το κρύβω. Δεν υπάρχει λογοκρισία και στέρηση του λόγου και της έκφρασης στην τέχνη, όποια κι αν είναι αυτή, γιατί τέχνη είναι ακόμη και το Happy Birthday".

Αντέδρασαν συνάδελφοί του

Ανάμεσα σε εκείνους που αντέδρασαν ήταν η Σάννυ Μπαλτζή η οποία έγραψε στο Facebook:

"Αγαπημένε μου Χρήστο δεν τίθεται θέμα συντηρητισμού…ίσα ίσα το βρίσκω κλισέ κ ανέμπνευστο. Δεν είναι ούτε η σκληρότητα της λέξης «καριόλα» που ίσως θα ήταν ιδανική κάτω από ειδικές συνθήκες … (έμπνευση το λένε) . Η εικόνα του κλιπ θλιβερή, μουσικά ασχολίαστο…. Δεν θέλω να σε πληγώσω γιατί σε αγαπώ. Θέλω να επιστρέψεις…. Να φορέσεις έστω ένα «παλιό παλτό» στην αντιαισθητική γύμνια…. Δεν το αξίζεις αυτό. Ούτε και ο κόσμος που σε αγάπησε. Μην μετρήσεις τα views σε παρακαλώ επειδή θα είναι μόνο από περιέργεια. Θα σε περιμένω μαζί με τις τελευταίες ρομαντικές…. κ@ρι@λες".

H Σοφία Βόσσου ήταν από τους πρώτους που αντέδρασαν, γράφοντας στην προσωπική της σελίδα στο Facebook: "Πόσο θλίβομαι όταν βλέπω καλλιτέχνες που αγαπώ και σπουδαίες φωνές σαν αυτή του Χρήστου να καταντάνε έτσι. Ντροπή πια δεν είναι αυτή η Ελλάδα, όχι, ντροπή".

H Άντζι Σαμίου έγραψε από τη δική της μεριά: "Γιατί ρε Χρήστο; στο βωμό του χρήματος όλα; και ο σεβασμός στη γυναίκα; το παράδειγμα στα μικρά παιδιά; Με απογοήτευσες τόσο πολύ..... μετά από τέτοια καριέρα, τέτοιο ρεπερτόριο, γιατί να ακολουθήσεις κι εσύ την κατρακύλα της εποχής;".

"Έλα Χρήστο άλλαξε το! Από "καρι@λα σε μισώ" κάνε το "μωρό μου σε μισώ"! Τώρα ο ντόρος έγινε, ζήτα κι ένα συγνώμη από όλες τις γυναίκες που σήμερα γιορτάζουν γιατί είναι η προορίζονται να είναι μάνες και το έσωσες!", συνέχισε σε άλλη ανάρτηση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Βόσσου, Σαμίου και social media εναντίον Δάντη: "Κατάντια, σεξισμός και ντροπή"

Ο Χρήστος Δάντης βρίζει με καημό σε νέο τραγούδι - Ξεπερνά το όριο;

SHARE:

24Media Network