Γιάννης Αγγελάκας: "Εφήμερα πολιτικά κοκοράκια σταματήστε να κρίνετε εξ ιδίων"

Ο Γιάννης Αγγελάκας επί σκηνής (EUROKINISSI//ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ)
Ο Γιάννης Αγγελάκας επί σκηνής (EUROKINISSI//ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) EUROKINISSI

"Απασφάλισε" ο Γιάννης Αγγελάκας κατά του Άδωνι Γεωργιάδη, υπερασπιζόμενος του συναδέλφους του Φοίβο Δεληβοριά και Σταύρο Ξαρχάκο.

Ξεσπά ο Γιάννης Αγγελάκας για όσα διαδραματίζονται τις τελευταίες μέρες στο πολιτικό προσκήνιο με "φόντο" τους ανθρώπους και τους εργαζόμενους του Πολιτισμού, οι οποίοι, αρχικά, αγνοήθηκαν παντελώς από την κυβέρνηση, ενώ στη συνέχεια το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοίνωσε ορισμένα μέτρα στήριξης του κλάδου, που θεωρήθηκαν ανεπαρκή.

Ο γνωστός τραγουδοποιός "απασφάλισε" κατά της κυβέρνησης τόσο για τον γενικότερο χειρισμό του θέματος, όσο και για την υποτιμητική συμπεριφορά κάποιων πολιτικών προς τους καλλιτέχνες. Ειδικότερα, ο Γιάννης Αγγελάκας ξέσπασε κατά του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος εξαπέλυσε ειρωνική επίθεση κατά των καλλιτεχνών που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους τις προηγούμενες μέρες και, κυρίως, κατά των Φοίβου Δεληβοριά και Σταύρου Ξαρχάκου.

Η απαξιωτική στάση προς τους καλλιτέχνες

Συγκεκριμένα, ο Άδωνις Γεωργιάδης, είχε αναφέρει χαρακτηριστικά για τον Φοίβο Δεληβοριά, μετά από ανάρτηση του τελευταίου για την καταστροφή των καλλιτεχνών: "Ο κύριος Δεληβοριάς δεν εκπροσωπεί ούτε τα συμφέροντα των καλλιτεχνών ούτε τους καλλιτέχνες. Εκπροσωπεί ένα τυφλό μίσος κατά της κυβερνήσεως. Δικαίωμά του. Επαναλαμβάνω, μας αρέσει η Δημοκρατία για να μπορεί ο κ. Δεληβοριάς να εκφράζει το τυφλό του μίσος κατά της κυβερνήσεως, αλλά καταλαβαίνουμε περί τίνος πρόκειται. Δεν μιλάμε περί αγωνίας του καλλιτεχνικού κόσμου. Μιλάμε για τυφλό μίσος κατά της κυβέρνησης".

Παράλληλα, προ ημερών ο Σταύρος Ξαρχάκος είχε αντιμετωπιστεί με πλήρη απαξίωση τόσο από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, όσο και από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, μετά τη σκληρή κριτική που είχε ασκήσει στην κυβέρνηση. Ο Ξαρχάκος είχε δηλώσει χαρακτηριστικά: "Αυτή η κυρία (σ.σ. υπουργός Πολιτισμού) διακατέχεται από ένα σύνδρομο που εγώ το λέω "βλαπτική έπαρση". Και ξέρετε κάτι; Δικαίωμα στην έπαρση έχει μόνο η σημαία", φράση που αντιμετωπίστηκε ποικιλοτρόπως από μερίδα των ΜΜΕ, αλλά και από πολιτικούς.

Η ανάρτηση του Γιάννη Αγγελάκα

Ο Γιάννης Αγγελάκας, κάνοντας μια ανάρτηση στην επίσημη σελίδα του στο Facebook το βράδυ της Κυριακής (10/5), η οποία συμπεριελάμβανε ένα κείμενο με τίτλο "Για τον Φοίβο Δεληβοριά και τον Σταύρο Ξαρχάκο με αγάπη", αλλά και το τραγούδι του "Θα ανατέλλω", τοποθετήθηκε επί του θέματος και υπερασπίστηκε τους συναδέλφους του Σταύρο Ξαρχάκο και Φοίβο Δεληβοριά, που "βγήκαν μπροστά" και τα "εβαλε" με την κυβέρνηση, αλλά και τα απανταχού "κοκοράκια" που εκμεταλλεύονται καταστάσεις ή που μιλούν και μεταφέρουν λόγια δίχως να γνωρίζουν.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Αγγελάκας έγραψε:

"Δύο άνθρωποι του χώρου μας ύψωσαν το ανάστημά τους και υπερασπίστηκαν το δικαίωμα της επιβίωσης των καλλιτεχνών σ’αυτή την έρμη χώρα. Ο Φοίβος Δεληβοριάς που χρόνια τώρα παλεύει για την ομορφιά με τα τραγούδια του και για τα δικαιώματα των μουσικών με την συνδικαλιστική του δράση, και ο Σταύρος Ξαρχάκος, που ποιος έλληνας δεν γνωρίζει το διαχρονικό καλλιτεχνικό του εκτόπισμα και τη θέση του στην ιστορία του πολιτισμού μας.

Παρ’ όλα αυτά ο ένας κατηγορήθηκε από τον Άδωνη (που προφανώς δεν μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανοίγουν το στόμα τους και μιλούν χωρίς να 'χουν υπόψη τους την προπαγάνδα) ότι διακατέχεται από αντιδεξιό μένος, και ο Ξαρχάκος μέσω εγκάθετων δημοσιογραφίσκων ότι ορέγεται το υπουργείο πολιτισμού. Σα δε ντρεπόμαστε λέω εγώ.

Εφήμερα πολιτικά κοκοράκια σταματήστε να κρίνετε εξ ιδίων. Το μόνο πράγμα που αφήνετε πίσω σας είναι λάσπη, σάλια, δυστυχία και χολή. Όταν όλους θα μας πάρει ο αέρας ποιός θα ξανασχοληθεί με τα πνευματικά σας περιττώματα; Προσέχετε λοιπόν, όταν μιλάτε για ανθρώπους που δεν ανήκουν ούτε στο ψυχολογικό σας υπόβαθρο ούτε στα τηλεπαραμορφωμένα ακροατήριά σας τι λέτε και τι κάνετε, γιατί στη χώρα κυκλοφορούν και άλλου τύπου πολίτες που ακούν βλέπουν νιώθουν και κρίνουν".


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Άδωνις Γεωργιάδης, Μουσική, Μενδώνη, Καλλιτέχνες
SHARE: