H κόρη του Kurt Cobain μιλά πρώτη φορά για τον πατέρα της

H κόρη του Kurt Cobain μιλά πρώτη φορά για τον πατέρα της

Η Frances Bean, κόρη του Kurt Cobain, μιλά για πρώτη φορά δημοσίως για τον πατέρα της, την πολύπλοκη σχέση της με τη Courtney Love και το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του θρύλου των Nirvana "Montage of Heck" (pics+vid)

Πριν από μερικά καλοκαίρια όταν η κόρη του Kurt Cobain, του κιθαρίστα και τραγουδιστή των Nirvana, άρχισε να δουλεύει στα γραφεία του Rolling Stone, ήταν απλά ένα 15χρονο Goth κορίτσι που αγαπούσε τη μουσική. Σήμερα, είναι η παραγωγός του ντοκιμαντέρ για τη ζωή του θρυλικού μέλους των Nirvana "Kurt Cobain: Montage of Heck".

Η ίδια θυμάται πως όταν ξεκίνησε να εργάζεται στο μεγαλύτερο μουσικό περιοδικό του πλανήτη, έπρεπε να δουλεύει σε ένα γραφείο, στον τοίχο του οποίου υπήρχε ένα γιγαντιαίο πορτραίτο του πατέρα της. "Δούλευα κάθε μέρα κοιτάζοντας τον πατέρα μου", θα πει με αγανάκτηση.

Είναι η πρώτη φορά που η 22χρονη Frances Bean Cobain μιλάει δημόσια για τον πατέρα της, τη ζωή μετά το θάνατό του αλλά και τη περίπλοκη σχέση με τη μητέρα της Courtney Love.

H κόρη του Kurt Cobain μιλά πρώτη φορά για τον πατέρα της

"Ο Kurt έφτασε στο σημείο όπου έπρεπε να θυσιάσει κάθε κομμάτι του γιατί ο κόσμος το απαίτησε από αυτόν. Νομίζω ότι αυτή ήταν  μια από τις αιτίες που έφυγε, δεν ήθελε να είναι εδώ πια και ένιωθε πως όλοι θα ήταν πιο ευτυχισμένοι χωρίς αυτόν". Ενώ, συμπληρώνει συγκινημένη: "Στην πραγματικότητά, αν ζούσε θα είχα έναν μπαμπά, κάτι που θα ήταν  μια εκπληκτική εμπειρία".

H κόρη του Kurt Cobain μιλά πρώτη φορά για τον πατέρα της

Ερωτώμενη για το "Montage of Heck", το ντοκιμαντέρ για τη ζωή του Cobain, αναφέρει: "Πρόκειται για συναισθηματική δημοσιογραφία. Το πιο κοντινό που μπορεί να έχει κάποιος από τον Kurt είναι να ειπωθεί η ιστορία του με δικά του λόγια, από τη δική του αισθητική και οπτική γωνία". Παράλληλα, προσθέτει: "Το ντοκιμαντέρ είναι σαν να δημιουργεί το πορτραίτο ενός άνδρα που παλεύει με τις δυσκολίες του να είναι άνθρωπος. Όταν πρωτογνωριστήκαμε με τον Brett (συμπαραγωγός στο εγχείρημα) ήξερα ακριβώς τι ήθελα να δω, πως ήθελα να εκπροσωπείται ο Kurt".

"Δεν ήθελα σε καμία περίπτωση να δω για μια ακόμη φορά τη μυθολογία και τον ρομαντισμό που τον περιέβαλλε, ακόμα και αν πέθανε με τον πιο φρικτό τρόπο, αυτό γιατί θα είναι πάντα 27 ετών. Η διάρκεια ζωής ενός καλλιτέχνη ή μουσικού δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Kurt έχει αγγίξει ένα εικονικό status γιατί ποτέ δεν θα γεράσει", τονίζει η ίδια.

H κόρη του Kurt Cobain μιλά πρώτη φορά για τον πατέρα της
© WIREIMAGE

"Αυτή είναι μια ενδιαφέρουσα προοπτική. Για μένα, η ταινία παρέχει πολύ πιο τεκμηριωμένες πληροφορίες για τον πατέρα μου - όχι μόνο απίθανες ιστορίες που παρερμηνεύθηκαν, που αναμασήθηκαν, που επαναλήφθηκαν με 10 διαφορετικούς τρόπους. Ήταν πραγματικά στοιχεία του ποιος ήταν ο πατέρας μου ως παιδί, ως έφηβος, ως άνθρωπος, ως σύζυγος, ως καλλιτέχνης. Διερευνάται κάθε πτυχή του ποιος ήταν ως ανθρώπινο ον" τονίζει η Frances.

Την ίδια στιγμή, αναφέρεται στον τρόπο με τον οποίο ο Cobain αντιμετώπιζε την καριέρα του λέγοντας: "Ο πατέρας μου ήταν εξαιρετικά φιλόδοξος, ήθελε το συγκρότημά του να είναι πετυχημένο. Δεν ήθελε ποτέ να γίνει η φωνή της γενιάς του."

H κόρη του Kurt Cobain μιλά πρώτη φορά για τον πατέρα της

Στην ερώτηση για το αν ακούει το συγκρότημα του πατέρα της και τη μουσική του θα πει: "Δεν μου αρέσουν οι Nirvana, λυπάμαι έχω διαφορετικά ακούσματα όπως Mercury Rev, Oasis και Brian Jonestown Massacre. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικά κομμάτια που είναι εξαιρετικά, όπως το "Territorial Pissings". Ενώ, κλαίω κάθε φορά που ακούω ΤΟ "Dumb", γιατί ήταν η απογυμνωμένη οπτική γωνία για τον εαυτό του, όταν έκανε χρήση ναρκωτικών, όταν δεν έκανε, όταν ένιωθε ανεπαρκής για να κατέχει τον τίτλο της φωνής μιας ολόκληρης γενιάς".

"Δεν ένιωθα παράξενα που κατά τη διάρκεια των εφηβικών μου χρόνων δεν είχα ιδιαίτερη επαφή με τη μουσική που είχε δημιουργήσει ο Kurt. Ωστόσο, σύντομα ανακάλυψα ότι ήταν αναπόφευκτο, μπορούσα να ακούω τον πατέρα μου παντού στο ραδιόφωνο, στο αυτοκίνητο, παντού. Είναι μεγαλύτερος από τη ζωή, ειδικά όταν η κουλτούρα μας έχει εμμονή με τους νεκρούς μουσικούς και λατρεύει να τους τοποθετεί σε ένα βάθρο" συμπληρώνει η Bean.

"Αν Kurt ήταν απλώς ένας άλλος τύπος ο οποίος εγκατέλειψε την οικογένειά του με τον πιο απαίσιο τρόπο, δεν θα είχε το ίδιο ενδιαφέρον. Ο ίδιος ενέπνευσε τους ανθρώπους να τον τοποθετήσουν σε βάθρο, για να γίνει Άγιος. Ο Kurt έγινε ακόμη σπουδαιότερος μετά το θάνατό του από ό, τι ήταν όταν ήταν ζωντανός", προσθέτει ακόμη.

H κόρη του Kurt Cobain μιλά πρώτη φορά για τον πατέρα της

Μιλώντας για τις αναμνήσεις που έχει από αυτόν αναφέρει ότι είναι λίγες, καθώς ήταν πολύ μικρή όταν εκείνος πέθανε. "Θα ακούω τη φωνή του για πάντα μέσα από τη μουσική του, θα κουβαλάω πάντα τη χροιά του γιατί είναι όμοια με τι δική μου. Μάλιστα, μια φορά όταν τα μέλη των Nirvana είχαν συγκεντρωθεί στο σπίτι με κοίταζαν και ήταν λες και έψαχναν να βρουν εκείνον. Θυμάμαι τον Dave να λέει "Μοιάζει τόσο πολύ στον Kurt. Είναι παράξενα το γονίδια."

(Πηγή: RollingStone)

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Ντοκουμέντο: Οι άγνωστες επιρροές του Kurt Cobain πριν γίνει γνωστός, σε ένα δικό του Mixtape

Kurt Cobain: Montage of Heck, ο τίτλος της νέας ταινίας με θέμα τη ζωή του

SHARE: