Η Hidden Orchestra στο 16th Athens Technopolis Jazz Festival

Η Hidden Orchestra στο 16th Athens Technopolis Jazz Festival
© MARKUS WERNER

Στη σκηνή του 16th Athens Technopolis Jazz Festival για ένα μοναδικό live η Hidden Orchestra, την Παρασκευή 27 Μαΐου

Η Hidden Orchestra, ανεβαίνει στη σκηνή του 16 Athens Technopolis Jazz Festival για ένα μοναδικό live, την Παρασκευή 27 Μαΐου 2016. Μετά τη Γερμανία, την Ελβετία, την Εσθονία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να παρουσιάσει το άλμπουμ «Reorchestrations».

Μετά τη Γερμανία, την Ελβετία, την Εσθονία και το Ηνωμένο Βασίλειο, έρχεται στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων για να παρουσιάσει το άλμπουμ «Reorchestrations».

Η Hidden Orchestra αποτελεί το προσωπικό project του μουσικού, συνθέτη και παραγωγού από το Brighton, Joe Acheson. Το άλμπουμ «Reorchestrations» είναι βασισμένο σε ήχους ηλεκτρονικής μουσικής και τυμπάνων που αντλεί έμπνευση από remixes κλασικών, folk και jazz κομματιών, όπως έχουν παρουσιαστεί μέσα από την ξεχωριστή προσέγγιση της Hidden Orchestra.

Η Hidden Orchestra στο 16th Athens Technopolis Jazz Festival
© MARKUS WERNER

Μέσα από ζωντανούς αυτοσχεδιασμούς, χρησιμοποιώντας sample και «πειράζοντας» τα τύμπανα του Jamie Graham, o Joe Acheson επιχειρεί νέες απροσχεδίαστες εκδοχές των κομματιών με sample, synths, drums και πρωτοποριακές τεχνικές live – sampling / looping.

Στα άλμπουμ του συμμετέχει μια μεγάλη γκάμα μουσικών, καθένας με διαφορετική μουσική αφετηρία και υπόβαθρο. Οι καλλιτέχνες ηχογράφησαν ξεχωριστά τα κομμάτια τους, τα οποία στη συνέχεια συνδύασε ο Joe, δημιουργώντας μια «φανταστική ορχήστρα», που στην πραγματικότητα δεν υπήρξε ποτέ. Ο ήχος του συνδυάζει όλα τα είδη μουσικής με τα οποία έχει ασχοληθεί – από την κλασική μουσική παιδεία μέχρι την ενασχόλησή του με τη μουσική ως μέλος διαφορετικών σχημάτων, ως DJ και μουσικός παραγωγός.

Πατώντας στην ενέργεια βιρτουόζων ντράμερ και προσθέτοντας σκοτεινές και μαγευτικές μελωδίες και ήχους, ο Joe Acheson συνθέτει ηλεκτρονικούς ήχους που σαγηνεύουν και ξεσηκώνουν. Χωρίς τη χρήση συνθεσάιζερ και χρησιμοποιώντας μόνο ακουστικά μουσικά όργανα, τύμπανα, εξωτερικές ηχογραφήσεις (field recordings) και φυσικούς ήχους, χτίζει έντονες, βασισμένες στον ρυθμό, κλασικές μουσικές αποχρώσεις, γεμάτες ενέργεια και συναισθήματα δημιουργώντας μια μοναδική ατμόσφαιρα.

Η ζωντανή παρουσίαση του Reorchestrations επιτρέπει στον Joe και τον Jamie να ερμηνεύσουν εκ νέου το πλούσιο υλικό τους, υπό τη μορφή ζωντανών αυτοσχεδιασμών, ενσωματώνοντας τη χρήση του λόγου, εξωτερικές ηχογραφήσεις και κρουστά σε λούπες. Ένα non-stop «ζωντανό mixtape» αυτοσχεδιαστικών beat και ορχηστρικών ήχων.

Περισσότερα για τη Hidden Orchestra:

www.hiddenorchestra.com, https://www.facebook.com/HiddenOrchestra

Περισσότερα για το άλμπουμ Reorchestrations θα βρείτε εδώ

Athens Technopolis Jazz Festival : Μια «έκρηξη» πολιτισμού και δημιουργικότητας στην καρδιά της Αθήνας!

#‎TechnopolisJazz‬

SHARE: