Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Τραγούδια που άφησαν εποχή

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
Λαυρέντης Μαχαιρίτσας YOUTUBE

Πολλές οι επιτυχίες που μας χάρισε ο μεγάλος μουσικός και δύσκολο να ξεχωρίσεις κάποιες από αυτές. Τραγούδια του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα που αγαπήθηκαν και στιγμάτισαν μία ολόκληρη γενιά.

Λίγο πριν κλείσει τα 63 του χρόνια, ο σπουδαίος μουσικός Λαυρέντης Μαχαιρίτσας άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή καρδιάς στη γενέτηρά του τον Βόλο.

Ο μουσικός που έφυγε νωρίς και πολύ ξαφνικά άφησε στο μουσικό κοινό πλούσια παρακαταθήκη με πολυάριθμα τραγούδια που στιγμάτισαν την ελληνική ροκ μουσική.

Από το "Πόσο σε θέλω" που τραγουδούσε με τους Τερμίτες, μέχρι τον "Τούρκο στο Παρίσι" , το "Τι Ζητάω" και τον "Μικρό Τιτανικό". Δύσκολο να ξεχωρίσεις μόνο δέκα από όλες του τις επιτυχίες, ωστόσο πάμε να δούμε μερικά από τα πολλά κομμάτια του μεγάλου μουσικού που άφησαν ιστορία. Τα λόγια είναι περιττά.

1. Μικρός Τιτανικός

2. Σε στυλ να μην ξεχνιόμαστε

3. Ένας Τούρκος στο Παρίσι

4. Εκεί στο Νότο

5. Τι Ζητάω

6. Πεθαίνω για σένα

7. Έλα ψυχούλα μου

8. Τερατάκια Τσέπης

9. Πόσο σε θέλω

10. Ρίξε κόκκινο στη νύχτα

Η δισκογραφία του

  • Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ (1989)
  • Διδυμότειχο Blues (1991)
  • Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα (1993)
  • Η Νύχτα Θα Το Πει (1994)
  • Παράθυρα Που Κούρασε Η Θέα (1995)
  • Παυσίλυπον (1997)
  • Έτσι Δραπετεύω Από Τις Παρέες (1999)
  • Ένας κι Ένας (2000)
  • Το Διάλειμμα Κρατάει Δυο Ζωές (2001)
  • Στο Αφιερώνω (2003)
  • Χρειάζεται ένα θαύμα εδώ (2004)
  • Αλκυονίδες Μέρες (2005)
  • Ήρωες με Καρμπόν (2006)
  • Τόσα χρόνια μια ανάσα (2007)
  • Η Ενοχή των Αμνών (2010)
  • Οι άγγελοι ζουν ακόμα στη Μεσόγειο (2012)
  • Μία τρύπα στον καιρό … κύριε Μάνο (2014)
  • Άλλαξαν πολλά (2017)
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Μαχαιρίτσας
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μητσοτάκης για Λαυρέντη Μαχαιρίτσα: Η μουσική του θα μας συνοδεύει για πάντα

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Το "αντίο" του πολιτικού και καλλιτεχνικού κόσμου

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για τον σπουδαίο μουσικό

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: Η τελευταία εμφάνιση με τον Πορτοκάλογλου στον Βόλο

SHARE: