Οι Madrugada κυκλοφόρησαν το πρώτο τους τραγούδι μετά από 11 χρόνια!

Οι Madrugada κυκλοφόρησαν το πρώτο τους τραγούδι μετά από 11 χρόνια!
PHOTO: KNUT AASERUD

Το κομμάτι Half-Light γράφτηκε ειδικά για την κινηματογραφική ταινία «Amundsen», μια ταινία με θέμα τον Νορβηγό μέγα εξερευνητή των Πόλων της γης, Roald Amundsen.

Οι Madrugada έκαναν την έκπληξη με το πρόσφατο, πολυσυζητημένο τους reunion, που θα τους ξαναφέρει και πάλι στην Ελλάδα, για να γιορτάσουν τα 20 χρόνια από το ντεμπούτο τους Industrial Silence (1999).

Το δημοφιλές συγκρότημα θα κάνει τρεις συνολικά εμφανίσεις στη χώρα μας (Παρασκευή 5 Απριλίου θα παίξουν στη Θεσσαλονίκη, στην PAOK Sports Arena, ενώ Κυριακή Δευτέρα 7 - 8 Απριλίου θα βρεθεί στην Αθήνα στο γήπεδο Tae Kwon Do). Η πρώτη αθηναϊκή ημερομηνία έχει ήδη γίνει sold-out, εισιτήρια προπωλούνται πλέον μόνο για τη δεύτερη.

Και ενώ κανείς δεν περίμενε περαιτέρω... εκπλήξεις να όμως που οι αγαπημένοι Νορβηγοί βρήκαν τον χρόνο να μπουν και στο στούντιο και να ηχογραφήσουν το πρώτο τους - εδώ και 11 χρόνια-  τραγούδι με τίτλο "Half-Light".

Οι Madrugada κυκλοφόρησαν το πρώτο τους τραγούδι μετά από 11 χρόνια!
KNUT ASERUD

Το κομμάτι γράφτηκε ειδικά για την κινηματογραφική ταινία «Amundsen», μια ταινία με θέμα τον Νορβηγό μέγα εξερευνητή των Πόλων της γης, Roald Amundsen. Η σκηνοθεσία είναι του Espen Sandberg, και πρωταγωνιστούν η Katherine Waterston και ο Pål Sverre Hagen. Η ταινία είναι ένα «πορτρέτο», πότε βλοσυρό και πότε τρυφερό, του πολύπλευρου και πολύπλοκου αυτού Νορβηγού ήρωα.

Οι Madrugada δηλώνουν ιδιαίτερα περήφανοι για αυτήν τη συμμετοχή. «Όταν μας ζητήθηκε να γράψουμε τη μουσική της ταινίας σκεφτήκαμε ότι είναι μία καλή ευκαιρία να μπούμε στο στούντιο και να γράψουμε ένα καινούργιο τραγούδι. Τη χρονιά που μας πέρασε παίξαμε μαζί πολύ και νιώθουμε πολύ όμορφα που μοιραζόμαστε ένα καινούργιο τραγούδι με το κοινό, που πραγματικά μας δέχτηκε με ανοιχτές αγκάλες μόλις ανακοινώσαμε την επανένωσή μας» σχολιάζει η μπάντα.

Τα ονειρικά και αέρινα ηχοτοπία του τραγουδιού ταιριάζουν απόλυτα στην ταινία και τα αλάθητα φωνητικά του Høyem ζεσταίνουν το κατά τα άλλα θυελλώδες και ψυχρό πολικό τοπίο. Το Half-Light σίγουρα ακούγεται σαν Madrugada, αλλά Madrugada του 2019.

Οι κριτικοί στην Νορβηγία έγραψαν: «Οι Madrugada του σήμερα, το 2019, ακούγονται το ίδιο διαχρονικοί και ξεχωριστοί όπως πριν από 20 χρόνια ακουγόταν το "Industrial Silence".

Λένε ότι η μουσική των Madrugada ταιριάζει απόλυτα στο πολικό τοπίο. Πάνω από όλα, νομίζω ότι η σκοτεινή φωνή του Sivert Høyem, απόλυτα προφυλαγμένη από τους συντρόφους του από το Stokmarknes, θα αγγίξει το κοινό κατάκαρδα.

Το δέσιμο μεταξύ τους είναι τόσο αρμονικό, το αποτύπωμα τους είναι τόσο δυνατό τόσο ισχυρό, όταν παίζουν μαζί, που δεν θα μπορούσαν να παίζουν με κανέναν άλλον πάρα μόνο σαν όλον.

Αν και ένας από τους βασικούς πυλώνες του συγκροτήματος, ο Robert Burås, δεν είναι πλέον μαζί μας, οι Madrugada κατάφεραν να τελειοποιήσουν την έκφρασή τους σε αυτό το τραγούδι που είναι ήρεμο και μαλακό, αλλά ταυτόχρονα δυνατό σα γροθιά.

Είναι όλα σχετικά με τις μακρόσυρτες νότες της κιθάρας που απλώνονται σαν πέπλο πάνω από το ελαφρώς παλλόμενο μπάσο του Frode Jacobsen και τα ήρεμα τύμπανα του Jon Lauvland Pettersen. Η φωνή του Sivert Høyem βγαίνει μπροστά και γεμίζει το τοπίο έτσι όπως πάντα τη θυμόμαστε και έτσι όπως μας αρέσει.»

Οι Madrugada κυκλοφόρησαν το πρώτο τους τραγούδι μετά από 11 χρόνια!
KNUT ASERUD

Το Half-Light είναι διαθέσιμο σε όλες τις digital πλατφόρμες. Η προπώληση εισιτηρίων για τις συναυλίες των Madrugada στην Ελλάδα συνεχίζεται.

Εξασφαλίστε έγκαιρα τα εισιτήριά σας:

  • Θεσσαλονίκη - Παρασκευή 5 Απριλίου - ΝΕΟΣ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ ΧΩΡΟΣ: PAOK SPORTS ARENA Τηλέφωνο: 2310 472551
  • Αθήνα - Κλειστό Παλαιού Φαλήρου - Tae Kwon Do Arena (SOLD OUT: Κυριακή 7 Απριλίου - EXTRA DATE: Δευτέρα 8 Απριλίου)

Opening Act στις συναυλίες τους στην Ελλάδα θα έιναι ο Lule Elliot.

Μείνετε συντονισμένοι στα 2 event των συναυλιών στο facebook:

- Αθήνα: https://www.facebook.com/events/770844429922091/

- Θεσσαλονίκη: https://www.facebook.com/events/2099589780100795/

Οι Madrugada κυκλοφόρησαν το πρώτο τους τραγούδι μετά από 11 χρόνια!

Εισιτήρια

Αθήνα

ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ

Ορθίων (Standing): 35 ευρώ

Καθήμενοι (Seated): 43 ευρώ

ΤAMEIO

Ορθίων: 40 ευρώ

Καθήμενοι: 48 ευρώ

SHARE:

24Media Network