Μαριάννα Τόλη: Όταν η "χρυσή" τετράδα της Eurovision τραγούδησε ξανά το "Μάθημα Σολφέζ"

Όταν η τετράδα τραγούδησε για τελευταία φορά το "Μάθημα Σολφέζ"

Το 2014 η Μαριάννα Τόλη ξανασυναντήθηκε στη σκηνή με τα υπόλοιπα τρία μέλη του γκρουπ για να τραγουδήσουν ξανά στον ελληνικό τελικό την πιο αγαπημένη ίσως εθνική συμμετοχή στη Eurovision.

Ηθοποιός, τραγουδίστρια, χορεύτρια, μεταφράστρια, στιχουργός. Η Μαριάννα Τόλη, που έφυγε το Σάββατο από τη ζωή έχοντας δώσει μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο, ήταν μια πολύ αγαπητή καλλιτέχνης στο κοινό. Μία από τις κορυφαίες στιγμές της καριέρας της ήταν όταν εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Eurovision το 1977 αποσπώντας μια από τις καλύτερες θέσεις για τη χώρα μας στο διαγωνισμό, αλλά και κερδίζοντας μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά όλων των "eurofans" με το "Μάθημα Σολφέζ".

Η Μαριάννα Τόλη, μαζί με την Μπέσυ Αργυράκη, τον Πασχάλη και τον Ρόμπερτ Γουίλιαμς, ήταν για πολλούς η ελληνική απάντηση στους ABBA, το πιο διάσημο κουαρτέτο και συγκρότημα που αναδείχθηκε ποτέ από το διαγωνισμό της Eurovision. Το εκπληκτικό "Μάθημα Σολφέζ" του Γιώργου Χατζηνάσιου, ήταν για πολλούς προορισμένο να κατακτήσει την πρωτιά, όμως τελικά αρκέστηκε στην 5η θέση.

Για σχεδόν δύο δεκαετίες, αυτή ήταν και η καλύτερη θέση που απέσπασε η Ελλάδα στον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού, μέχρι την έλευση του 21ου αιώνα, οπότε και η χώρα κατάφερε να πλασαριστεί μέσα στην πρώτη τρίαδα, κερδίζοντας και την πρωτιά με την Έλενα Παπαρίζου και το "My Number One".

Το 2014, οι τέσσερις φίλοι και συνεργάτες συναντήθηκαν για μία ακόμη φορά στη σκηνή, αυτή τη φορά του ελληνικού τελικού, για να ερμηνεύσουν το τραγούδι που έχει κερδίσει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των Ελλήνων και όχι μόνο φίλων της Eurovision.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Eurovision
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Το συγκινητικό αντίο της Σεμίνας Διγενή στην Μαριάννα Τόλη

Πέθανε η Μαριάννα Τόλη

SHARE: