Ο Σταμάτης Κραουνάκης σε συναυλία στο Κολλέγιο Αθηνών για καλό σκοπό

Σταμάτης Κραουνάκης
Σταμάτης Κραουνάκης EUROKINISSI

Ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης μιλάει για τα τραγούδια που επέλεξε για την περίσταση και εξηγεί τους λόγους για τους οποίους η γνώση και η καταπολέμηση του στίγματος είναι απαραίτητες στην μάχη κατά του AIDS.

Δυο 24ωρα πριν από μία συναυλία αφιερωμένη στην ενίσχυση της ελληνικής εταιρείας μελέτης και αντιμετώπισης του AIDS στο Κολλέγιο Αθηνών, ο Σταμάτης Κραουνάκης μίλησε στον ρ/σ news24/7 στους 88,6 και στην εκπομπή "Παιχνίδια εξουσίας" των Βασίλη Σκουρή και Αγγελικής Σπανού:

"Είχα μια πρόσκληση από τους γιατρούς που ασχολούνται με την ίαση και με την πρόληψη, ήταν να γίνει τον Δεκέμβριο αλλά δεν τα καταφέραμε, την κάνουμε τώρα, σημασία έχει ότι γίνεται. Έχω χάσει κόσμο από την ασθένεια, το κατρακύλισμα στο θάνατο είναι κάτι που κανείς δεν θέλει να ξέρει. Οι αναμνήσεις με περικύκλωσαν. Πήγα με την ψυχή μου ανοιχτή σε ένα ρεπερτόριο με τραγούδια απολύτως τρυφερά που η επιλογή του έγινε με γνώμονα να φύγει ο κόσμος από εκεί με την αίσθηση ότι η περιπέτεια του έρωτα έχει ανάγκη από ιδιώτευση. Ο γγ του φορέα λέει ότι πρέπει να ανταλλάξουμε το φόβο με τη γνώση και έχει δίκιο. Έχουν γίνει βήματα για την καταπολέμηση του στίγματος. Όταν μαθαίνουμε ότι κάποιος κοντά μας δυστυχεί συνήθως εξαφανιζόμαστε. Τα πράγματα που είπαμε με έναν φίλο μου λίγο πριν φύγει από την ασθένεια με σημάδεψαν. Μόνο με αγκαλιά μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τον πόνο του δικού μας ανθρώπου. Θα κλάψουμε μετά, που λέει ο Λόρκα".

SHARE:

24Media Network