Οι Rolling Stones απειλούν με μήνυση τον Τραμπ

Καρέ από συναυλία των Rolling Stones
Καρέ από συναυλία των Rolling Stones EVAN AGOSTINI/INVISION/AP

Ακόμη μία μπάντα που αντιδρά και δεν επιθυμεί να ακούγεται στις προεκλογικές συγκεντρώσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Οι Rolling Stones απειλούν με μήνυση τον Πρόεδρο των ΗΠΑ εάν ξαναχρησιμοποιήσει κομμάτι τους.

Οι Rolling Stones απειλούν τον Ντόναλντ Τραμπ ότι θα προχωήσουν σε μήνυση σε βάρος του για τη χρήση των τραγουδιών τους σε προεκλογικές του συγκεντρώσεις, παρά τις πολλαπλές απαγορεύσεις της μπάντας.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Guardian, οι Stones ανέφεραν σε δήλωσή τους την Κυριακή ότι η νομική τους ομάδα συνεργάστηκε με τον οργανισμό μουσικών δικαιωμάτων BMI για να αποτρέψει τη χρήση υλικού τους στην εκστρατεία επανεκλογής του Τραμπ.

Η εταιρεία BMI, εξ ονόματος της μπάντας, έχει ενημερώσει την ομάδα που είναι υπεύθυνη για την εκστρατεία του προέδρου των ΗΠΑ ότι η μη εξουσιοδοτημένη χρήση των τραγουδιών τους θα συνιστά παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων, ανέφερε η δήλωση.

Εάν λοιπόν ο Τραμπ αγνοήσει την προειδοποίηση και επιμείνει να χρησιμοποιεί τραγούδια της μπάντας, θα αντιμετωπίσει αγωγή για παραβίαση του νόμου και αναπαραγωγή μουσικής χωρίς άδεια. 

Οι Rolling Stones είχαν διαμαρτυρηθεί ξανά στο παρελθόν για τον ίδιο λόγο, όταν το 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ χρησιμοποιούσε κομμάτια τους σε συγκεντρώσεις.

Το κλασσικό κομμάτι You Can't Always Get Want You Want αποτελεί σταθερή επιλογή κομματιού στις συγκεντρώσεις του Τραμπ. Ακούστηκε ακόμα και στο τελευταίο του -αποτυχημένο- ράλι στην Τάλσα της Οκλαχόμα.


ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Τραμπ, ΗΠΑ
SHARE:

24Media Network