Οι Warhaus στο Gagarin 205

Οι Warhaus στο Gagarin 205

Την Παρασκευή 20 Απριλίου για το πρώτο τους live στην Αθήνα με special guests τους Tango With Lions

Οι Warhaus, το (σχεδόν) solo project που δημιούργησε ο Βέλγος Maarten Devoldere και πολλοί έχουν χαρακτηρίσει ως το «παιδί» του Nick Cave, του Tom Waits και του Leonard Cohen, έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, σε μια αρκετά παραγωγική φάση γι' αυτούς κι ενώ το «Love's a stranger» είναι αρκετά δημοφιλές στο ραδιόφωνο.

Την Παρασκευή 20 Απριλίου θα παίξουν ζωντανά στη σκηνή του Gagarin 205, με special guests τους Tango With Lions.

Ο Devoldere δεν είναι καινούργιος στα μουσικά πράγματα της Ευρώπης. Το 2004 σχημάτισε τους Balthazar. Μαζί τους κυκλοφόρησε τρία άλμπουμ, οργώνοντας παράλληλα τα stages της Ευρώπης και της Αμερικής.

Αυτή περίπου ήταν η πορεία μέχρι τις αρχές του 2016, όταν ο αεικίνητος μουσικός αποφάσισε να ξεγυμνωθεί τελείως καλλιτεχνικά και να αφοσιωθεί σ’ έναν ήχο πιο προσωπικό και εύθραυστο, έχοντας στο πλευρό του και την Sylvie Kreush, πρώην τραγουδίστρια των Soldier’s Heart. Το αποτέλεσμα; Ένα πολλά υποσχόμενο ντεμπούτο άλμπουμ με τίτλο παρμένο από μυθιστόρημα και νουάρ, μυστηριακή αισθητική. Ένα άλμπουμ για τον έρωτα. Ο τίτλος του: We Fucked A Flame Into Being. Η πρώτη σύλληψη του άλμπουμ έγινε σε ένα παλιό ρυμούλκο με το όνομα Warhaus, από το οποίο πήρε το όνομά του και το project.

Η υποδοχή του άλμπουμ ήταν θερμή. Τραγούδια όπως το The Good Lie, το Machinery ή το I’m Not Him κατέκλυσαν –και δικαίως− τα τοπικά εναλλακτικά ραδιόφωνα. Και κάπως έτσι, έναν μόλις χρόνο αργότερα, κυκλοφόρησε και το δεύτερο, ομώνυμο άλμπουμ των Warhaus. Σε αυτό το άλμπουμ ο Devoldere ακoλουθεί την επιτυχημένη συνταγή του πρώτου άλμπουμ χαρίζοντας στον ακροατή μία δεκάδα από ατμοσφαιρικά, jazzy dark pop κομμάτια. Την ίδια στιγμή, οι μουσικοί του σχήματος κάνουν το πρώτο τους sold-out live στο Λονδίνο και εμφανίζονται σε άλλες μεγάλες πόλεις ανά την Ευρώπη.

Info

περιορισμένη προπώληση: 15€, προπώληση: 18€, ταμείο: 20€

Σημεία προπώλησης: Rhythm Records (Εμ. Μπενάκη 74, Αθήνα, τηλ.: 210 3841550), Syd Records (Πρωτογένους 13, Ψυρρή, Αθήνα, τηλ.: 210 3218373), τηλεφωνικά στο 11876, Reload Stores, Media Markt Greece, Seven Spot, Βιβλιοπωλεία Ευριπίδης – Evripidis Bookstores, Viva Kiosks (Συνταγμα & Τεχνόπολις), ηλεκτρονική προπώληση viva.gr

Oι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: City Soul

ADVERTISING

SHARE: