Βαρκελώνη: Σήμερα η 'δοκιμαστική' συναυλία 5.000 ατόμων, χωρίς αποστάσεις

Στιγμιότυπο από συναυλία
Στιγμιότυπο από συναυλία YOUTUBE PRINTSCREEN

Στο Palau San Jordi θα διεξαχθεί απόψε μια ροκ συναυλία χωρίς πρωτόκολλα social distancing αλλά με την χρήση μάσκας και την υποχρέωση ένδειξης αρνητικού self test για κάθε θαμώνα. Ποιός ο σκοπός της διεξαγωγής του event.

Απόψε στο Palau San Jordi της Βαρκελώνης, 5.000 φανατικοί οπαδοί του ισπανικού indie rock συγκροτήματος Love Of Lesbian θα έχουν την χαρά να απολαύσουν την αγαπημένη τους μουσική live. Το πρωτόκολλο της εν λόγω συναυλίας θα περιλαμβάνει ελεύθερες μετακινήσεις σε οριοθετημένες κερκίδες των 1.800 θαμώνων, χωρίς την επιβολή αυστηρών μέτρων τήρησης αποστάσεων, ενώ οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την πλήρη ελευθερία να απολαύσουν μπύρες και άλλα ποτά.

Σύμφωνα με την εταιρεία παραγωγής per La Cultura Segura (για μια Ασφαλή Κουλτούρα), οι θαμώνες θα έχουν την υποχρέωση να προσκομίσουν αρνητικό τεστ κορονοϊού, με το αποτέλεσμα να έχει βγει ανήμερα της συναυλίας, ενω και η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική.

Πρόκειται για μια "δοκιμαστική" συναυλία, την οποία η ισπανική εταιρεία παραγωγής ευελπιστεί να χρησιμοποιήσει ως case study για την επιβολή κανονισμών ασφαλούς διεξαγωγής μουσικών εκδηλώσεων σε συνθήκες πανδημίας. Έχει προηγηθεί τον περασμένο Δεκέμβριο, μουσική εκδήλωση (Dj Set) με 1.000 θαμώνες κατά το οποίο τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα διεξαγωγής τεστ και χρήσης μάσκας, με τα τελικά αποτελέσματα απόλυτως μηδενικά ως προς την ύπαρξη κρουσμάτων κορονοϊού.

Με αυτές τις πειραματικές ενέργειες, ενδεχομένως να φαίνεται φως στο σκοτάδι της βιομηχανίας συναυλιών και άλλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, που μετρά καθημερινά τρομακτικές απώλειες.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ισπανία, Συναυλία
SHARE:

24Media Network