Μπιμπίλας για την φωτογράφιση Καναράκη: “Ένας μεσαίωνας σκοταδιού μας περιμένει”

Μπιμπίλας για την φωτογράφιση Καναράκη: “Ένας μεσαίωνας σκοταδιού μας περιμένει”
Παντελής Καναράκης , Σπύρος Μπιμπίλας KOITA MAGAZINE/papadakis press

Ο πρόεδρος του ΣΕΗ τοποθετήθηκε επί της φωτογράφισης του Παντελή Καναράκη για το εξώφυλλο του περιοδικού ΚΟΙΤΑ ως Ιησούς Χριστός στον απόηχο της απόσυρσης του τεύχους.

Ο Σπύρος Μπιμπίλας, πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών τοποθετήθηκε με ανάρτησή του επί της φωτογράφισης του Παντελή Καναράκη για το εξώφυλλο του περιοδικού ΚΟΙΤΑ ως Ιησούς Χριστός στον απόηχο της απόσυρσης του τεύχους μετά τον σάλο που ξέσπασε.

“Αν το περιοδικό που έκανε την συγκεκριμένη φωτογράφιση στα πλαίσια της ελευθερίας της τέχνης αληθεύει οτι απέσυρε την φωτογράφιση, τότε σίγουρα έχουμε ήδη μπει σε περίοδο εκφασισμού της κοινωνίας, ένας νέος μεσαίωνας σκοταδιού μας περιμένει, μαζί με όλα τα άλλα κακά που μας έχουν βρει. Κριμα που νομίζουμε ότι ζούμε σε δημοκρατία δυτικού τύπου όπου ο καθένας εκφράζεται ελεύθερα κι ο καθενας έχει το δικαίωμα να μην του αρέσει το δημιούργημα του άλλου, αλλά δεν έχει το δικαίωμα να του απαγορεύει να εκφράζεται. Κι ύστερα μιλαμε για τους ΤΑΛΙΜΠΑΝ…..”

Αποσύρθηκε το τεύχος του περιοδικού

Μετά τον σάλο που ξέσπασε το τεύχος αποσύρθηκε. “Το συγκεκριμένο concept είχε σαν στόχο να κάνει ένα κοινωνικό σχόλιο για την κατάντια του πλανήτη, τις αρρώστιες, τους πολέμους και όλα τα δεινά που μαστίζουν αυτή τη στιγμή την ανθρωπότητα. Για αυτό και οι φωτογραφίες δείχνουν τον σύγχρονο άνθρωπο να φορά ακάνθινο στεφάνι που συμβολίζει τα δεινά […] Λυπάμαι βαθύτατα εάν η τελική εικόνα έφερε τα αντίθετα αποτελέσματα από αυτά που περιμέναμε. Σεβόμενοι όμως τις ενστάσεις που προκλήθηκαν, είμαστε πρόθυμοι να μην κυκλοφορήσουμε τις συγκεκριμένες φωτογραφίες και εφόσον το έντυπο δεν έχει βγει προς κυκλοφορία ακόμα, δεν θα βγει, διότι σκοπός μας δεν ήταν να προκαλέσουμε” ανέφερε ο εκδότης του περιοδικού.

Τι αναφέρει η επιστολή των 7 Ιερέων:

“Μετά από μια δύσκολη διετία πανδημίας που δοκίμασε τα όρια της ανθρωπότητας, εν καιρώ ενός πολέμου με χιλιάδες θύματα μετά την εισβολή μιας Ορθοδόξου χώρας σε μια άλλη και ενώ διανύουμε τη Μεγάλη Σαρακοστή, με τους Χριστιανούς να νηστεύουν και σήμερα να ψάλλουν τους Α Χαιρετισμούς της Παναγίας, κάποιοι κακόβουλα και με σαφή ρατσιστικά σχέδια εις βάρος των Χριστιανών, επιλέγουν να εξευτελίσουν το όνομα του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού με προκλητικές φωτογραφήσεις σε περιοδικά.

Με βαση το νομικό τμήμα του ΕΚΚΛΗΣΙΑ ONLINE προσφεύγουμε στη δικαιοσύνη εναντίον του κου Παντελή Καναράκη και ζητούμε να αποσυρθεί το συγκεκριμένο τεύχος του περιοδικού”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα