The Voice: Γκάφα ‘εκθέτει’ τον Καπουτζίδη πριν καν ξεκινήσει το live

The Voice: Γκάφα ‘εκθέτει’ τον Καπουτζίδη πριν καν ξεκινήσει το live

Πρώτη μέρα που το talent show προβλήθηκε ζωντανά από την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και δεν έλειψαν τα λάθη και οι ατέλειες καθ' όλη τη διάρκεια της εκπομπής (vid)

Πρεμιέρα για την τηλεόραση του ΣΚΑΙ και το The Voice την Πέμπτη και το ρητό “η αρχή είναι το ήμισυ του παντός” μοιάζει δύσκολο να αποδοθεί στην παραγωγή του talent show. Στο πρώτο live, o ήχος διαπέρασε αρκετές φορές μέσα στη νύχτα τα σήματα της εκπομπής, προδίδοντας τους πρωταγωνιστές του show που μιλούσαν χωρίς να το γνωρίζουν σε ανοιχτά μικρόφωνα, μια κάρτα με αποτελέσματα μεταδόθηκε λάθος και το πρόγραμμα “τράβηξε” παραπάνω από όσο θα φανταζόμασταν. Χαριτολογώντας άλλωστε γι’ αυτό το τελευταίο, ο Γιώργος Καπουτζίδης, ανέφερε στη διάρκεια του ‘ζωντανού’ πως έτσι όπως προχωράει η διαδικασία θα τους βρει όλους το ξημέρωμα.

Τα δύσκολα για την παραγωγή ήρθαν με το “καλησπέρα”, αφού ο ήχος από το μικρόφωνο του παρουσιαστή πέρασε στους δέκτες των τηλεθεατών πριν καν εκείνος προλάβει να καλωσορίσει το κοινό. Όσο λοιπόν προβαλλόταν το σήμα του The Voice, οι τηλεθεατές άκουγαν τον Γιώργο Καπουτζίδη να συνομιλεί προφανώς με κάποιον συνεργάτη του.

Μια δεύτερη παρατήρηση που αποτελεί ταυτόχρονα “ψεγάδι” της παραγωγής, αλλά και εξαιρετικό προσόν του παρουσιαστή έρχεται από την παραδοχή του ίδιου του Γιώργου Καπουτζίδη. Ο σεναριογράφος και ηθοποιός δήλωσε αγχωμένος καθώς του ζητήθηκε να φέρει εις πέρας ένα τετράωρο, όπως αποδείχτηκε, show χωρίς “auto-cue” (η οθόνη με όσα έχει ένας παρουσιαστής να πει και τοποθετείται απέναντί του στο show), πράγμα παρακινδυνευμένο. Ο κ. Καπουτζίδης ωστόσο απέδειξε πως εκτός από χαρακτηριστική άνεση στην ατάκα, διαθέτει και σταθερό, στρωμένο λόγο χωρίς να κουράζει.

Ψήφος και δίευρω

Η διαδικασία των cross battles, θέλει δύο παίκτες αντίπαλους στη σκηνή, αυτή τη φορά όμως από διαφορετικές ομάδες και με κριτή το κοινό. Εδώ, να σημειώσουμε βέβαια πως η συμμετοχή των τηλεθεατών αποδεικνύεται ακριβό σπορ, με κάθε ψήφο να στοιχίζει 2€, όσο δηλαδή και το αντίτιμο της κλήσης, κάτι που μετά το νέο σύστημα ψηφοφορίας του αντίπαλου προγράμματος που επιτρέπει τη συμμετοχή δωρεάν και μέσω εφαρμογής, σίγουρα κάνει άσχημη εντύπωση.

Στο τρίτο ζευγάρι προέκυψε ένα ακόμη τεχνικό σφάλμα. Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων γίνεται με τη χρήση μιας κάρτας που δίνει τα ονόματα των παικτών, τις ομάδες στις οποίες ανήκουν και τα ποσοστά που λαμβάνουν από την ψηφοφορία. Αντί για τους Παναγιώτη Χατζήπαπα και Χρύσα Χύσου όμως, οι κάρτες έφεραν τα ονόματα δύο άλλων συμμετεχόντων, τους οποίους και θα δούμε την επόμενη Πέμπτη. Ο παρουσιαστής σημείωσε το λάθος, η ψηφοφορία διεκόπη και όταν επανήλθε η κάρτα, η παραγωγή δεν είχε καταφέρει να διορθώσει το λάθος, με αποτέλεσμα να μην αναγράφεται το όνομα κανενός.

Χωρίς την ασφάλεια του μοντάζ

Η αλήθεια είναι πως ένα ζωντανό πρόγραμμα διαφέρει πολύ από μια εκπομπή μαγνητοσκοπημένη, μονταρισμένη και προσεγμένη ως την τελευταία λεπτομέρεια. Ειδικά για ένα τηλεοπτικό σταθμό όπως ο ΣΚΑΙ, που δεν έχει την εμπειρία σε τέτοιου είδους live. Πρέπει να ομολογήσουμε πως ο Γιώργος Καπουτζίδης υπήρξε υποδειγματικός, ιδιαίτερα άνετος και παράλληλα εξαιρετικά διεκπαιρεωτικός.

Στα θετικά πρέπει να σημειώσει κανείς και την παρουσία του Πάνου Μουζουράκη, ο οποίος κάνει show από μόνος του. Τι ποιηματάκια έγραψε για να στηρίξει τους παίτκες του, τι κομφετί, μάσκες και σερπαντίνες είχε μαζί του για να τους εμψυχώνει. Ακόμη και μουσικά όργανα έβγαλε από το… “καπέλο” του για να δώσει άλλη ώθηση στους “teamπανιστές”, τακτική που μάλλον απέδωσε αν αναλογιστεί κανείς πως βγήκε από το πρώτο live με τους περισσότερους παίκτες στον ημιτελικό από κάθε άλλο coach.

Τέλος, το The Voice, παρά το γεγονός πως τις τελευταίες εβδομάδες και στην διαδικασία των Knock Outs, είχε εμφανίσει μια κάμψη στην τηλεθέαση, υποχωρώντας ως και 10% μονάδες στον πίνακα τηλεθέασης, έδειξε μια εντυπωσιακή δυναμική στο πρώτο του live. Ο ΣΚΑΙ είδε την ώρα προβολής του show τα ποσοστά του να εκτοξεύονται στο 31,7% στο σύνολο, ενώ άγγιξε το 38,1% στα νεανικά κοινά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα