Αυτοί είναι οι υποψήφιοι για το βραβείο Χορν 2018

Φωτογραφία από τα θεατρικά βραβεία  "Δημήτρης Χορν" και "Μελίνα Μερκούρη'' το 2010
Φωτογραφία από τα θεατρικά βραβεία "Δημήτρης Χορν" και "Μελίνα Μερκούρη'' το 2010 EUROKINISSI

Το Βραβείο «Δημήτρης Χορν» θα απονεμηθεί σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί τη Τρίτη 17 Απριλίου - Πέντε οι υποψήφιοι για την απονομή του βραβείου

Την ερχόμενη Τρίτη, στις 8 το βράδυ, στο θέατρο «Δημήτρης Χορν» (Αμερικής 10), το επαμειβόμενο Βραβείο «Δημήτρης Χορν», που θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και χρηματοδοτεί ο αδελφός του Τάκη Χορν, Γιάννης, θα απονεμηθεί μαζί με το χρυσό σταυρό του Χορν . Οι πέντε υποψήφιοι για το βραβείο τη σεζόν 2016-2017 είναι οι Γιώργος Βουρδαμής, Γιάννης Νιάρρος, Πάνος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Πασσάς και Βασίλης Σαφός. ‘Ενας εξ αυτών θα παραλάβει από τον περσινό νικητή Κωνσταντίνο Μπιμπή το χρυσό σταυρό του Δημήτρη Χορν.

Ο Βουρδάμης είναι υποψήφιος για την ερμηνεία του στο έργο του Άρθουρ Μίλλερ «Ήταν όλοι τους παιδιά μου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Μόσχου (Εμπορικόν), ο Νιάρρος για την παράσταση «Στέλλα κοιμήσου», που έγραψε ιστορία επί σκηνής, στο θεατρικό ντεμπούτο του Γιάννη Οικονομίδη (Εθνικό Θέατρο/Σκηνή "Νίκος Κούρκουλος"), ο Παπαδόπουλος για το έργο του Ζωρζ Φεντώ «Το Έξυπνο πουλί», σε σκηνοθεσία Μάνου Βαβαδάκη και Γιώργου Κατσή (Tempus Verum - Εν Αθήναις).

Τέλος, ο Πασσάς είμαι μέσα στην πεντάδα του βραβείου για την ερμηνεία του στο έργο του Ζοέλ Πομμερά «Η επανένωση της Βόρειας με τη Νότια Κορέα», επίσης μια από τις μεγάλες παραστάσεις των τελευταίων ετών, σε σκηνοθεσία Νίκου Μαστοράκη (Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν "Υπόγειο") και Σαφός για την ερμηνεία του στο έργο του Ρόμπερτ Μούζιλ «Οι αναστατώσεις του οικότροφου Τέρλες», σε σκηνοθεσία Γεωργίας Μαυραγάνη (Πόρτα). .

Στην εκδήλωση της απονομής, την οποία θα ανοίξει ο Σταμάτης Φασουλής, o Δημήτρης Τσούτσης θα μιλήσει για τον Δημήτρη Χορν. Στον θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής, Κώστας Γεωργουσόπουλος -μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη.

Τη συνολικότερη οργάνωση έχουν επιμεληθεί ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας. Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό. Πρόεδρος της επιτροπής του βραβείου είναι ο Κώστας Γεωργουσόπουλος και μέλη ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η Αντιγόνη Καράλη.

ADVERTISING

SHARE: