«Εσείς, τι θα λέγατε» για θέατρο;

Από την αφίσα της παράστασης "Εσείς τι θα λέγατε;"

Θεατρική παράσταση του 2ου Γυμνασίου Αλίμου

Στην παράσταση που θα δείτε, η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλίμου δεν παίζει κάποιο ήδη διαμορφωμένο θεατρικό έργο· δημιούργησε η ίδια, συνεργατικά, το περιεχόμενό της. Υπήρξε μία αρχική πηγή έμπνευσης: η Αντιγόνη του Σοφοκλή. Ο αγώνας μιας έφηβης γι’ αυτό που η ίδια θεωρούσε δίκαιο απέναντι σ’ ένα σκληρό κράτος. Αν αυτό το έργο είναι κλασικό, θα πρέπει να υπάρχουν πολλά αντίστοιχά του στον νεότερο κόσμο.

Έτσι, η ομάδα «συνάντησε» τη Ρέιτσελ Κόρι, Αμερικανοεβραία που σκοτώθηκε νέα προσπαθώντας να προσφέρει ανθρωπιστική βοήθεια στους Παλαιαστίνιους. Από την Αντιγόνη και το ημερολόγιο της Ρέιτσελ Κόρι χρησιμοποιήθηκαν κάποια αποσπάσματα. Το υπόλοιπο μέρος της παράστασης έχει προκύψει από τους ίδιους τους μαθητές της ομάδας, που προσπάθησαν να εκφράσουν τις δικές τους ανησυχίες, τους δικούς τους στόχους.

Θεατρική ομάδα 2ου Γυμνασίου

Η θεατρική ομάδα του 2ου Γυμνασίου Αλίμου λειτούργησε το σχολικό έτος 2017-18 στο πλαίσιο του προγράμματος Αγωγής Υγείας της Δ΄ Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας.

Όπως και οι παραστάσεις των δύο προηγούμενων ετών, συνεργαστήκαμε με το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση. Το Δίκτυο μας διέθεσε την θεατροπαιδαγωγό Σόνια Μολογούση, η συμβολή της οποίας υπήρξε πολύτιμη.

Την αφίσα και το πρόγραμμα της παράστασης φιλοτέχνησε η γραφίστρια Ναταλία Αρσενοπούλου.

Υπεύθυνη του όλου σχεδίου προγράμματος: Αγγελική Μητσάκη, φιλόλογος του 2ου Γυμνασίου Αλίμου.

2ο Γυμνάσιο Αλίμου: Αμμοχώστου 36, 17455. τηλ.: 210-9832225.

SHARE: