Οceanic: Η μάχη του ανθρώπου να απαλλαγεί από το επίπλαστο

Οceanic: Η μάχη του ανθρώπου να απαλλαγεί από το επίπλαστο

Η παράσταση της ομάδας χοροθεάτρου "The Face of Men Dancetheatre Co" για την ωκεανική κατάσταση παρουσιάζεται στον χώρο Τέχνης «14η μέρα» στις 6, 7, 13 και 14 Μαΐου

Στη νέα παράσταση «Oceanic» της ομάδας χοροθεάτρου «The Face of Men Dancetheatre Co», δύο ερμηνευτές δημιουργούν εικόνες που αγγίζουν ασυνείδητες περιοχές του φαντασιακού, με έμφαση στη σχέση με τον εαυτό, την ταυτότητα, την ανάμνηση της «ωκεάνιας κατάστασης», τον διαχωρισμό της επιλογής και τη ψευδαίσθηση που μπορεί να κρύβει, τη δυσφορία του κάθε ανθρώπινου όντος για τον «Χαμένο Παράδεισο», που καταλήγει στον εγκλωβισμό και την αλλοτρίωση, αλλά σίγουρα ενέχει την ανθρώπινη επιμονή για ζωή και εξέλιξη.

Κεντρική θέση στην αφήγηση της ιστορίας έχουν τα ρούχα των ερμηνευτών και ο χειρισμός τους, ως σύμβολα άλλοτε του επίπλαστου -αυτού που «φοριέται» από το εξωτερικό περιβάλλον- και άλλοτε της εμπειρίας της επιλογής και της ανάγκης αυτοπροσδιορισμού, οδηγώντας στην οδυνηρή απομάκρυνση από την πραγματική φύση του εαυτού. Η μάχη να απαλλαγούν από τα επίπλαστα κομμάτια τους, να συνδεθούν με τα αυθεντικά τους και να καταφέρουν να βιώσουν το ωκεάνιο συναίσθημα, νοηματοδοτεί ολόκληρη την πορεία της παράστασης.

Το Oceanic είναι μια παράσταση για την απεραντοσύνη του ανθρώπου, αλλά και τους περιορισμούς του, το κρυμμένο και το βαθιά προσωπικό, που με ένα πολύ παράδοξα γοητευτικό τρόπο αφορά όλους μας.

The Face of Men

Η ομάδα χοροθεάτρου «The Face of Men Dancetheatre Co» ιδρύθηκε το 2011 από το ψυχολόγο και περφόρμερ Αντώνη Μπέρτο. Φιλοσοφία της ομάδας είναι, πως στο συνεχώς μεταβαλλόμενο κόσμο που ζούμε, οι καλλιτεχνικές δράσεις οφείλουν να μην αναπαράγουν τις κοινωνικές συμβάσεις, αλλά να γίνονται ένα ισχυρό μέσο που θα δίνει χώρο στο διαφορετικό και θα (συν-)διαμορφώνει το αδιαμόρφωτο. Το κινησιολογικό πεδίο μέσα στο οποίο κινείται η ομάδα είναι το χοροθέατρο, το σωματικό θέατρο και ο σύγχρονος ιαπωνικός χορός butoh. Παραστάσεις και videodance της ομάδας έχουν παρουσιαστεί σε διακεκριμένα φεστιβάλ και θεατρικές σκηνές.

Οceanic: Η μάχη του ανθρώπου να απαλλαγεί από το επίπλαστο

Συντελεστές

Σκηνοθεσία - Χορογραφία - Ερμηνεία: Νίκος Καραπανάγος, Αντώνης Μπέρτος

Δραματουργική επεξεργασία: Μιράντα Βατικιώτη

Σκηνογραφία: Κάκια Χατζηγιαννίδη

Ενδυματολογική επιμέλεια: Γιάννης Καψάλας

Κατασκευή σκηνικών: Δημήτρης Νίκας

Σχεδιασμός φωτισμού, δημιουργία video-art: Νίκος Τσουνάκας

Φωτογραφίες: Μάνος Καλαφατέλης

Trailer: Βασίλης Κρητικός

Μουσική: Xander Moss, Klangstabil, Ulver, Triptykon

Πληροφορίες

Χώρος τέχνης «14η Μέρα (Καλλιρόης 10- Ακρόπολη)

Παραστάσεις: 6, 7, 13 και 14 Μαΐου

Ώρα έναρξης: 21.30

Διάρκεια: 50 λεπτά

Τιμή εισιτηρίου: 10 ευρώ (μειωμένο 8 ευρώ)

Τηλ. κρατήσεων: 210 9210077

SHARE: