Οι υποψήφιοι για το Βραβείο 'Δημήτρης Χορν'

ΑΡΓΟΣ-Η 9η Γενική Συνέλευση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ξεκίνησε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Άργους ,με την ομιλία του πρόεδρου του «Διαζώματος» Σταύρου Μπένου, ξενάγηση από την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου, χαιρετισμό του δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου και των βουλευτών Γιάννη Μανιάτη και Γιάννη Γκιόλα, συνέχισε με τοποθετήσεις αξιόλογων ανθρώπων για το έργο και το όραμα του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και έκλεισε με το θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης «Ηλέκτρα» σε  Σκηνοθεσία Νικόλα Ταρατόρη και Μουσική σύνθεση Νίκου Ξανθούλη// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ  ΘΕΑΤΡΙΚΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ''ΗΛΕΚΤΡΑ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.(eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος)
ΑΡΓΟΣ-Η 9η Γενική Συνέλευση του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» ξεκίνησε την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου το βράδυ στο Αρχαίο Θέατρο Άργους ,με την ομιλία του πρόεδρου του «Διαζώματος» Σταύρου Μπένου, ξενάγηση από την προϊσταμένη της εφορίας αρχαιοτήτων Αργολίδας Άλκηστις Παπαδημητρίου, χαιρετισμό του δημάρχου Άργους-Μυκηνών Δημήτρη Καμπόσου και των βουλευτών Γιάννη Μανιάτη και Γιάννη Γκιόλα, συνέχισε με τοποθετήσεις αξιόλογων ανθρώπων για το έργο και το όραμα του «ΔΙΑΖΩΜΑΤΟΣ» και έκλεισε με το θεατρικό δρώμενο από τη θεατρική ομάδα της Πολιτιστικής Αργολικής Πρότασης «Ηλέκτρα» σε Σκηνοθεσία Νικόλα Ταρατόρη και Μουσική σύνθεση Νίκου Ξανθούλη// ΣΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ''ΗΛΕΚΤΡΑ'' ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗ ΑΡΓΟΛΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ.(eurokinissi-Βασίλης Παπαδόπουλος) EUROKINISSI

Η απονομή θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 8 Μαΐου στο θέατρο «Χορν» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

Δεκαεπτά χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την καθιέρωση του θεατρικού βραβείου «Δημήτρης Χορν», που απονέμεται σε αναγνώριση της καλύτερης ερμηνείας νέου άντρα ηθοποιού, κατά την περασμένη θεατρική περίοδο. Η φετινή απονομή θα πραγματοποιηθεί σε ειδική εκδήλωση, τη Δευτέρα 8 Μαΐου, στις 20:00, στο θέατρο «Χορν» (Αμερικής 10) με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το επαμειβόμενο βραβείο «Δημήτρης Χορν» είναι ο σταυρός που φορούσε ο ηθοποιός, ο οποίος περνάει κάθε χρόνο από τον έναν βραβευμένο στον άλλο, συνοδευόμενος από περγαμηνή. Το θεσμοθέτησε ο Σταμάτης Φασουλής και το χρηματοδοτεί ο Γιάννης Χορν.

Οι τέσσερις υποψήφιοι για το βραβείο, για τη σεζόν 2015-2016 (Φθινόπωρο 2015-Καλοκαίρι 2016), είναι οι ακόλουθοι:

- Γιώργος Κατσής, για την ερμηνεία του στην παράσταση «Μητρόπολη/Χορός και 'Αγγελος από το πανάρχαιο δράμα» σε σύλληψη-σκηνοθεσία Αργύρη Πανταζάρα (Φεστιβάλ Αθηνών/ Μικρή Επίδαυρος).

- Κωνσταντίνος Μπιμπής, για την ερμηνεία του στο έργο «Το δέντρο του Οιδίποδα» της Ομάδας Ιδέα, σε σκηνοθεσία Κώστα Γάκη (ΘΗΣΕΙΟΝ, Ένα Θέατρο για τις Τέχνες).

- Γιάννης Νιάρρος, για τον ρόλο του Ροδίωνα Ρωμάνοβιτς Ρασκόλνικωφ στο έργο του Φιόντορ Ντοστογιέφσκι «Έγκλημα και τιμωρία», σε θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία Σωτήρη Χατζάκη (Εθνικό Θέατρο/Σκηνή "Νίκος Κούρκουλος").

- Γιώργος Τριανταφυλλίδης, για την ερμηνεία του στο έργο του Φέρντιναντ Μπρούκνερ «Η αρρώστια της νιότης», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Λάλου (Ακαδημία Πλάτωνος).

Στην εκδήλωση της απονομής, χαιρετισμό θα απευθύνει η υπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Λυδία Κονιόρδου. Η Κατερίνα Γιουλάκη θα θυμηθεί στιγμές από τη φιλία της με τον Δημήτρη Χορν, αλλά και στιγμιότυπα από τη συνεργασία τους, ενώ η Νατάσα Μποφίλιου θα ερμηνεύσει με τον δικό της ξεχωριστό τρόπο τραγούδια που έγιναν γνωστά με τη φωνή του Δημήτρη Χορν.

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Σταμάτης Φασουλής. Στο θεσμό του Βραβείου θα αναφερθεί ο πρόεδρος της επιτροπής Κώστας Γεωργουσόπουλος (μέλη της επιτροπής είναι ο Σταμάτης Φασουλής, η Ξένια Καλογεροπούλου, η Λυδία Κονιόρδου και η δημοσιογράφος Αντιγόνη Καράλη).

Τη συνολικότερη οργάνωση της εκδήλωσης έχουν αναλάβει ο Σταμάτης Φασουλής και ο Θεοδόσης Ισαακίδης. Τη βραδιά επιμελείται σκηνοθετικά ο Γιώργος Λύρας.

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

SHARE: