Βραβεία Κάρολος Κουν: Γιατί η Χρυσούλα Διαβάτη τα έβαλε με τον Ρουβά

Βραβεία Κάρολος Κουν: Γιατί η Χρυσούλα Διαβάτη τα έβαλε με τον Ρουβά

Βραβεία "Κάρολος Κουν" με επεισόδια, τα φετινά. "Να καλέσουν την αστυνομία θεάτρου" ζήτησε η Χρυσούλα Δαβάτη για τη βράβευση Ρουβά. Γιατί άναψαν τα αίματα και ποια η απάντηση του τραγουδιστή

Άνω κάτω έγιναν καλλιτέχνες και κριτική επιτροπή στην τελετή απονομής των φετινών βραβείων τέχνης "Κάρολος Κουν", με αφορμή την βράβευση του Σάκη Ρουβά, στην κατηγορία του Αρχαίου Δράματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν η Χρυσούλα Διαβάτη σηκώθηκε να παραλάβει την τιμητική  διάκριση για την παράσταση "Δύο γυναίκες χορεύουν", ανέφερε: "Να καλέσουν την αστυνομία θεάτρου γιατί τα βραβεία πηγαίνουν σε stars και μοντέλα". Η ηθοποιός Χρυσούλα Διαβάτη αρνήθηκε να παραλάβει το βραβείο της και ζήτησε μάλιστα την ακύρωση της διαδικασίας, εξαιτίας της βράβευσης του δημοφιλούς τραγουδιστή Σάκη Ρουβά, σε μία αξιοσήμαντη κατηγορία, αυτή του Αρχαίου Δράματος.

Η Χρυσούλα Διαβάτη μάλιστα πήρε το λόγο, όταν ανακοινώθηκε η βράβευσή της - με την τιμητική διάκριση διεθνούς θεατρικού ρεπερτορίου για το ρόλο της ηλικιωμένης γυναίκας  στο έργο "Δύο γυναίκες χορεύουν" - και εξήγησε πως αρνείται να παραλάβει την διάκριση, καθώς όπως είπε η κριτική επιτροπή προτιμά να βραβεύσει "σταρ και τραγουδιστές", αναφερόμενη προφανώς στον τραγουδιστή της ποπ μουσικής. Μάλιστα επεσήμανε πως θα πρέπει τα βραβεία αυτά να θεωρηθούν εξολοκλήρου άκυρα.

Λίγο αργότερα, όταν ο δημοφιλής τραγουδιστής σηκώθηκε να παραλάβει το δικό του βραβείο για το ρόλο του στην τραγωδία "Βάκχαι" του Ευριπίδη, που σκηνοθέτησε ο Δημήτρης Λιγνάδης, θεατής από την κατάμεστη αίθουσα αποδοκιμάζοντάς τον, φώναξε "με τι προσόντα το παίρνεις", για να απαντήσει ο Σάκης Ρουβάς: "Με την ψυχή μου!". Ο ίδιος μάλιστα, αφού πήρε το λόγο, συνέχισε: "Δεν θα επιτρέψω σε καμία αστυνομία θεάτρου να μου απαγορεύσει να κάνω τα όνειρά μου πραγματικότητα, να ονειρεύομαι και να εξελίσσομαι".

Ο Κυριάκος Λουκάκης, σε ρόλο πυρόσβεσης προφανώς, είπε λίγο αργότερα επί της σκηνής: "Σήμερα τιμάμε ανθρώπους και όχι προκαταλήψεις".

SHARE: