ERTFLIX – Νέα κατηγορία με πολυβραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους

ERTFLIX – Νέα κατηγορία με πολυβραβευμένες ελληνικές ταινίες μικρού μήκους
Το logo του Ertflix ΕΡΤ

Ποιες ταινίες περιλαμβάνει η νέα κατηγορία του ERTFLIX που ανεβαίνει για πρώτη φορά.

Από τον ξεχωριστό φακό του Βασίλη Κεκάτου, στις εντυπωσιακές ερμηνείες της Έλενας Τοπαλίδου, και από το καθηλωτικό μονοπλάνο του Θανάση Νεοφώτιστου, στα καλοκαιρινά ενσταντανέ του Κωνσταντίνου Αντωνόπουλου, όλα αυτά αλλά και ακόμα περισσότερα θα βρείτε στη νέα κατηγορία του ERTFLIX «Μικρές Ιστορίες».

Πρόκειται για βραβευμένες ταινίες μικρής διάρκειας που πέρασαν από φεστιβάλ της Ελλάδας και του εξωτερικού και προκάλεσαν αίσθηση. Σοκάρουν και προβληματίζουν, εμπνέουν και καθηλώνουν και θα τα βρείτε σε μια ομώνυμη κατηγορία που «ανεβαίνει» για πρώτη φορά στην ψηφιακή πλατφόρμα της ΕΡΤ.

Κορυφαία μικρά αριστουργήματα, μερικών εκ των πιο ταλαντούχων νέων δημιουργών της χώρας, σας συστήνονται στο ERTFLIX.

«Η σιγή των ψαριών όταν πεθαίνουν»

Ένας κατά λάθος επικήδειος, όχι περισσότερο εκκωφαντικός από τη σιγή των ψαριών. Ο Μάκης εργάζεται σ’ ένα επαρχιακό ιχθυοτροφείο. Ένα πρωί, καθ’ οδόν για τη δουλειά του, πληροφορείται πως πέθανε την προηγούμενη μέρα. Ύστερα από μερικές αποτυχημένες απόπειρες να αποδείξει πως είναι ζωντανός, αποδέχεται την κατάστασή του με απάθεια και αποφασίζει να ξοδέψει την τελευταία μέρα του, προσπαθώντας να εξασφαλίσει την επιβίωση των δύο αγαπημένων του καναρινιών, μέχρι τη στιγμή της κηδείας του.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Βασίλης Κεκάτος

Πρωταγωνιστούν: Ανδρέας Κωνσταντίνου, Αλεξάνδρα Κ*, Άγγελος Σκασίλας, Αλέξανδρος Παπαϊωάννου

«Λεωφόρος Πατησίων»

Στο πολυβραβευμένο μονοπλάνο του Θανάση Νεοφώτιστου που γυρίστηκε στο κέντρο της Αθήνας, μια γυναίκα έρχεται αντιμέτωπη με τα μεγαλύτερα διλήμματα της ζωής της. Η μαμά του Γιάννη καθώς κατευθύνεται σε μια οντισιόν, για τον ρόλο της Σαιξπηρικής Βιόλας, ανακαλύπτει ότι ο γιος της έχει μείνει μόνος του στο σπίτι. Περπατώντας στη Λεωφόρο Πατησίων, μια από τις πιο αντιφατικές περιοχές του κέντρου της Αθήνας, θα παλέψει να ισορροπήσει όλους τους ρόλους της ζωής της μέσα από το κινητό της. Πέντε μεγάλα βραβεία και 18 διαγωνιστικές συμμετοχές σε διεθνή φεστιβάλ.

Σκηνοθεσία: Θανάσης Νεοφώτιστος

Πρωταγωνιστεί η Μαρίνα Συμεού

«Bella»

Η «Bella» (2020), η ταινία της Θέλγιας Πετράκη, με την Έλενα Τοπαλίδου να πρωταγωνιστεί και τον Νίκο Κουρή να συμμετέχει, μεταξύ άλλων ηθοποιών, έχει ήδη διακριθεί μέσα από μια λαμπρή πορεία στην Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό, αποσπώντας πληθώρα διακρίσεων. Από το 43ο φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας 2020, στο 26ο φεστιβάλ κινηματογράφου της Αθήνας «Νύχτες Πρεμιέρας» κ.ά. Η «Bella» ήταν η μοναδική ελληνική υποψηφιότητα στα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κινηματογράφου, στην κατηγορία «Βραβείο Καλύτερης Ταινίας Μικρού Μήκους». Εδώ, η Έλενα Τοπαλίδου, μας ξεναγεί στην Ελλάδα του 1986-1987, λίγο πριν από την πτώση του υπαρκτού σοσιαλισμού, λίγο πριν από το τέλος του Ψυχρού Πολέμου.

Σκηνοθεσία-σενάριο: Θέλγια Πετράκη

Πρωταγωνιστούν: Έλενα Τοπαλίδου, Νίκος Κουρής, Έλενα Μεγρέλη, Άδωνης Χατζηπόπης, Θεοφανία Ντόκου

«Το Δάσος»

Σε έναν κόσμο χωρίς φύση, υπάρχει ένα θεματικό πάρκο με λίγα εναπομείναντα φυτά. Μια ξεναγός καθοδηγεί ένα γκρουπ τουριστών στα ελάχιστα είδη χλωρίδας που εκτίθενται σε γκαλερί, σε εμπορικά κέντρα και υπό κατασκευή βουνά, αλλά και στο μοναδικό δάσος που έχουν δει ποτέ στη ζωή τους. Τι θα συναντήσουν εκεί;

Σκηνοθεσία: Λία Τσάλτα

Πρωταγωνιστούν: Έλενα Τοπαλίδου – Μαρία Χαραλαμποπούλου

«Καρτ ποστάλ από το τέλος του κόσμου»

Κατά τη διάρκεια των οικογενειακών τους διακοπών, η Δήμητρα και ο Δημήτρης, θα υποχρεωθούν να επικοινωνήσουν ουσιαστικά ύστερα από πολύ καιρό. Καθώς υπομένουν, μαζί με τις δυο κόρες τους, το υπόλοιπο της διαμονής τους σε ένα απομακρυσμένο ελληνικό νησί, η αναπάντεχη διακοπή των τηλεπικοινωνιών, τους αναγκάζει να αναζητήσουν διέξοδο.

Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αντωνόπουλος

Πρωταγωνιστούν: Γιώργος Γάλλος, Αγγελική Δημητρακοπούλου, Ισαβέλλα Αναγνωστοπούλου, Μάγδα Βάρδα, Ιάσωνας Μίτερ, Ιώ Λατουσάκη, Κώστας Παπακωνσταντίνου, Τατιάνα Πίτα, Γιώργος Λυγνός, Γιώργος Βασίλαινας

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα