Φαίη Σκορδά: Προσπάθησε να φτιάξει κουραμπιέδες και… “λούστηκε” με ζάχαρη άχνη

Φαίη Σκορδά: Προσπάθησε να φτιάξει κουραμπιέδες και… “λούστηκε” με ζάχαρη άχνη
Φαίη Σκορδά Youtube

Εκτός από το γεγονός ότι η Φαίη Σκορδά λερώθηκε τρώγοντας κουραμπιέδες, έκανε χάλια όλο τον πάγκο, στην προσπάθειά της να πασπαλίσει τα γλυκά. Το στιγμιότυπο και η συνταγή του Δημήτρη Σκαρμούτσου.

Ένα μικρό ατύχημα είχε η Φαίη Σκορδά κατά τη διάρκεια της χθεσινής εκπομπής της στο “Πρωινό μας” στον ΣΚΑΙ.

Η αγαπημένη παρουσιάστρια βοήθησε τον διάσημο σεφ Δημήτρη Σκαρμούτσο να φτιάξει κουραμπιέδες ενόψει των Χριστουγέννων, ωστόσο, κάτι πήγε στραβά.

Αρχικά, η Φαίη Σκορδά “λούστηκε” με ζάχαρη άχνη, ειδικά στο μπούστο της, τη στιγμή που δοκίμαζε έναν κουραμπιέ, με τον Δημήτρη Σκαρμούτσο να ξεσπά σε γέλια και να λέει “Πραγματικά, ρε παιδιά!”.

Στη συνέχεια, ο γνωστός σεφ έβαλε την παρουσιάστρια να “αχνίσει τους κουραμπιέδες”, ωστόσο, η Φαίη Σκορδά το πασπάλιζε τα γλυκά με νευρικές κινήσεις, με αποτέλεσμα να λερώσει όλο τον πάγκο!

“Να ξέρεις ότι ο κουραμπιές είναι γλυκό ψυχολογίας! Μην πας να φτιάξεις κουραμπιέ αν δεν είσαι καλά!”, της είπε ο Σκαρμούτσος, με την ίδια να λέει πως την κοροϊδεύουν από το κοντρόλ.

Η συνταγή για κουραμπιέδες του Δημήτρη Σκαρμούτσου

Υλικά:

  • 500 γραμμάρια βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 270 γραμμάρια άχνη ζάχαρη
  • 60 γραμμάρια κονιάκ
  • 900 γραμμάρια αλεύρι
  • 10 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
  • 180 γραμμάρια αμύγδαλο ψημένο
  • 10 γραμμάρια βανίλια
  • λίγο νερό

Εκτέλεση:

  • Ανοίγουμε τη συσκευασία του βούτυρο και το προσθέτουμε στον κάδο του μίξερ και χρησιμοποιούμε το φτερό! Ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για 20 λεπτά σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Βγάζουμε από το μίξερ και ρίχνουμε το αμύγδαλο το οποίο έχουμε ψιλοκόψει και χτυπάμε το μείγμα με μια Μαρία! Δηλαδή βάζουμε το χεράκι μας!
  • Ρίχνουμε το κονία, ανακατεύουμε και έπειτα ρίχνουμε το μπέικιν πάουντερ. Πιτσιλάμε λίγο νεράκι στο μείγμα.
  • Αρχίζουμε και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι και ανακατεύουμε πάλι με τη Μαρίζ!
  • Φτιάχνουμε τα κουραμπιεδάκια μας και τα απλώνουμε σε ταψί ενώ έχουμε προθερμασμένο φούρνο στους 145 βαθμούς.
  • Ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά στους 145 βαθμούς, για 20 με 25 λεπτά!
  • Έπειτα τους βγάζετε από το φούρνο και πασπαλίζετε την πρώτη στρώση ζάχαρης άχνης!
  • Θα βγάλεις γύρω στα 60 κομμάτια

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα