Fleabag: Ποια είναι η σειρά “αουτσάιντερ” που σάρωσε στα φετινά Emmy Awards

Fleabag: Ποια είναι η σειρά “αουτσάιντερ” που σάρωσε στα φετινά Emmy Awards
Fleabag Instagram / @bbcfleabag

Το "Flegbag" κέρδισε το βραβείο καλύτερης κωμικής σειράς στα Emmy Awards 2019 και όλοι μιλούν για τη δημιουργό και πρωταγωνίστριά του, την Phoebe Waller-Bridge. Τι είδους σειρά είναι και ποια τι πραγματεύεται.

Τα ξημερώματα της Δευτέρας ανακοινώθηκαν οι νικητές των Emmy Awards, με το πασίγνωστο “Game of Thrones” να κερδίζει, συν τοις άλλοις, το βραβείο καλύτερης δραματικής σειράς, ενώ στον αντίποδα, στην κατηγορία της καλύτερης κωμικής σειράς, το βραβείο πήρε το “Fleabag”.

Η επιτυχημένη κωμική σειρά “Fleabag”, για την οποία μιλούν όλοι με τα καλύτερα λόγια, είχε 11 υποψηφιότητες στις κατηγορίες της κωμωδίας, ενώ η δημιουργός και πρωταγωνίστριά του, Phoebe Waller-Bridge, αναδείχθηκε νικήτρια στην κατηγορία του Α’ Γυναικείου Ρόλου σε κωμική σειρά.

Τι ακριβώς, όμως, είναι το “Fleabag”;

Η σειρά αποτελεί διασκευή του ομότιτλου βραβευμένου θεατρικού έργου της Phoebe. Στο “Fleabag”, το οποίο έχει διαδοθεί από στόμα σε στόμα και κερδίζει ολοένα και μεγαλύτερο κοινό, πρωταγωνιστεί η ίδια η συγγραφέας του, υποδυόμενη μια γυναίκα της μεσαίας βρετανικής τάξης, λίγο μετά τα 30.

Η περίληψη έχει ως εξής:

Η Fleabag προσπαθεί να ξεπεράσει τον ξαφνικό χαμό της καλύτερής της φίλης. Διαχειρίζεται ένα café που είχαν ξεκινήσει μαζί οι δύο τους στο Λονδίνο, ενώ η προσωπική της ζωή πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο. Χωρίζει από τον σύντροφό της, με τον οποίο συζούσαν, και για να μη μείνει μόνη με τις σκέψεις της αποφασίζει να βάλει στο κρεβάτι της τον πρώτο τυχόντα.

Όταν κάποιος τη ρωτά ποιος είναι ο μεγαλύτερος φόβος της αυτή απαντά «να χάσει το συνάλλαγμα της νεότητας» κι αυτός είναι ο τρόπος να καταλάβεις όλα τα υπαρξιακά της σειράς. Η αδερφή της είναι παντρεμένη και θεωρητικά έχει βάλει τη ζωή της σε μια τάξη, ο πατέρας τους έχει παντρευτεί ξανά μετά το θάνατο της μητέρας τους και η μητριά τους δεν τη συμπαθεί καθόλου.

Είναι μια ιστορία ενηλικίωσης μιας μιλένιαλ.

Αξίζει να σημειωθεί πως πρωταγωνιστεί και η Olivia Coman!

Έχουν κυκλοφορήσει δύο σεζόν των 6 επεισοδίων και η σειρά προβάλλεται από το BBC και το Amazon.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version