Game of Thrones: Τι όπλο ήταν αυτό που ζήτησε να φτιαχτεί η Arya;

Game of Thrones: Τι όπλο ήταν αυτό που ζήτησε να φτιαχτεί η Arya;

Πόσα μπορεί να μας πει αυτή η μικρή εικόνα του σχεδίου. Προσοχή: Το άρθρο αυτό περιέχει spoiler από την πρεμιέρα του 8ου κύκλου του "Game of Thrones".

Η πρεμιέρα της 8ης και τελευταίας σεζόν του “Game of Thrones” περιλάμβανε αρκετά πολυαναμενόμενα reunion κι ένα από αυτά ήταν μια αξιομνημόνευτη σκηνή επανένωσης της Arya με τον παλιό της φίλο, Gendry. Αλλά, όσο προχωράει η σκηνή, ο θεατής μαθαίνει πως η Arya δεν είχε μόνο τη φιλία τους κατά νου. Θέλει ο Gendry να της σφυρηλατήσει έναν νέο όπλο. Γιατί απ’ ό,τι φαίνεται, δύο όπλα δεν φτάνουν γι’ αυτό το κορίτσι.

Το τι όμως ζητήθηκε ουσιαστικά από τον Gendry για να φτιάξει, αποτελεί ένα μυστήριο.

Το gr.ign.com αναλύει:

Ας ρίξουμε μια καλύτερη ματιά στο προσχέδιο που του έφερε η Arya:

Κρίνοντας από αυτήν την εικόνα, η Arya θέλει από τον Gendry να της φτιάξει ένα όπλο με σχήμα δόρατος, ή ένα είδος όπλου βλήματος. Η μία άκρη φαίνεται να είναι από δρακόγυαλο, οπότε ίσως το θέλει για το επικείμενο πόλεμο με τους White Walker. Η Arya έχει ήδη ένα όπλο από Βαλιριανό ατσάλι, μιας και κατέχει το στιλέτο Catspaw του Littlefinger, αλλά μιας και αυτό το όπλο βολεύει μόνο από σε μάχη σώμα με σώμα, μπορεί να ψάχνει για κάτι που να της δίνει μεγαλύτερη εμβέλεια.

Το παραπάνω προσχέδιο που είδαμε φευγαλέα στο επεισόδιο, φαίνεται να μπορεί να αποσυναρμολογείται σε δύο μισά. Αυτό ίσως να δώσει στην Arya την ευελιξία που χρειάζεται και που πάντα χρησιμοποιεί στη μάχη, δίνοντάς της έτσι την ευκαιρία να αλλάξει από δόρυ σε λεπίδα σε χρόνο dt. Να σημειώσουμε πως ένα από το trailer της 8ης σεζόν δείχνει την Arya να χρησιμοποιεί κάτι που θα μπορούσε να είναι αυτό το όπλο διπλής χρήσεως κι όψεως.

Ο ειδικός στα όπλα, Tommy Dunne, έκανε νύξεις γι’ αυτό το όπλο όταν μίλησε στο Vanity Fair, λέγοντας: “Υπάρχει μία δημιουργία στον 8ο κύκλο που είναι απολύτως εξαιρετική. […]Ήταν τέλειο να το φτιάχνεις, τέλειο να σχεδιάζει κάτι που θα αναστραφεί και θα κατασκευαστεί σε δύο διαφορετικά πράγματα.”

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα αυτό το προσχέδιο να δείχνει ένα όπλο που δεν αποσυναρμολογείται, αλλά που εκτοξεύει κάποιου είδος βλήμα. Μπορεί στο Westeros να μη φτιάχνουν πυροβόλα ή πολυβόλα, αλλά φανταζόμαστε πως ιδιαίτερα ταλαντούχοι σιδεράδες όπως ο Gendry μπορούν να φτιάξουν βάναυσα όπλα με βλήματα, αν τους δοθούν τα σωστά υλικά και τα σωστά σχέδια, όπως τα τόξα και οι βαλλίστρες που σκοτώνουν δράκους που έχουν οι Lannister. Η Arya μπορεί να θέλει ένα όπλο που μοιάζει με συνηθισμένο δόρυ, αλλά που μπορεί στην πραγματικότητα να της δώσει την ευκαιρία να βάλει στο στόχαστρο έναν σημαντικό αντίπαλο και να τον χτυπήσει εξ αποστάσεως. Έχει βέβαια ακόμα και κάποια ονόματα για να διαγράψει από τη λίστα της. Εκτός του Night King και της στρατιάς του, δεν θα μπορούσε να έχει κατά νου και κάποια βολή φυλαγμένη για κάποιον Lannister;

Ακόμη κι η Daenerys μπορεί να μην είναι σφαλής, δεδομέντης της “παγωμένης” υποδοχής που είχε στο Winterfell. Θα υπήρχε άλλωστε και μια ιδανική GoT ειρωνεία, η μητέρα των δράκων να πάει από όπλο που έχει δρακόγυαλο. Ενδιαφέρον επίσης έχει και το γεγονός πως η Arya μπορεί έτσι να κουβαλάει ένα όπλο από Φωτιά (Δρακόγυαλο) και Πάγο (Βαλιριανό Ατσάλι), που θυμίζει και τον βασικό τιτλο της σειράς των βιβλίων. Μήπως έτσι το “Song of Ice and Fire” είναι ένα “τραγούδι” για τους θανάτους που θα σπείρει η Arya όταν εξαπολύσει το μυστικό της όπλο;

Οι ακόλουθοι της σειράς έχουν ήδη στραφεί στο Reddit για τις εικασίες τους σχετικά με τη φύση και τον σκοπό αυτού του μυστηριώδους όπλου, με τους περισσότερους χρήστες να συμφωνούν πως ο Gendry μάλλον θα φτιάξει στην Arya ένα όπλο που θα μοιάζει περισσότερο σε τουφέκι αλά Westeros. Ένας χρήστης πιστεύει πως το όπλο αυτό είναι ένα “atlatl”, ένα αρχαίο όπλο με βλήματα που ουσιαστικά χρησιμοποιεί ένα αντικείμενο σαν ραβδί για να ξαποστείλει ένα δόρυ πολύ πιο μακριά απ΄ ό,τι μπορεί να το ρίξει ανθρώπινο χέρι. Ένας από συν-redditοχρήστηςαπό την άλλη, υποψιάζεται πως η Arya θα χρησιμοποιήσει αυτό το όπλο για να δολοφονήσει την Cersei, ενώ θα φοράει το πρόσωπο του Littlefinger για να καταφέρει να την πλησιάσει, ενώ υπάρχει ακόμα και η εικασία η Arya να σκοπεύει να καταρρίψει τον Viserion, κλέβοντας έτσι από τον Night King το πιο δυνατό του όπλο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version