Game of Thrones: Xάκερ υπέκλεψαν το τελευταίο επεισόδιο και απειλούν με διαρροή

Game of Thrones: Xάκερ υπέκλεψαν το τελευταίο επεισόδιο και απειλούν με διαρροή

Πρόκειται για τους ίδιους χάκερ που τον Ιούλιο ισχυρίσθηκαν, με ανακοίνωσή τους, ότι υπέκλεψαν δεδομένα 1,5 terabytes από το HBO

Μια ομάδα χάκερ υπέκλεψε το τελευταίο επεισόδιο του έβδομου κύκλου της δημοφιλούς τηλεοπτικής σειράς “Game of Thrones” και απειλεί να το δώσει στη δημοσιότητα πρίν την προγραμματισμένη του προβολή στις 27 Αυγούστου.

Πρόκειται για τους ίδιους χάκερ, εν ονόματι “Mr. Smith Group”, οι οποίοι τον περασμένο Ιούλιο ισχυρίσθηκαν, με ανακοίνωσή τους, ότι υπέκλεψαν δεδομένα 1,5 terabytes (στα οποία συγκαταλέγονται δύο επεισόδια του Game of Thrones καθώς και επεισόδια άλλων τηλεοπτικών σειρών) από το κεντρικό δίκτυο της εταιρείας παραγωγής και καλωδιακού καναλιού ΗΒΟ και ζήτησαν λύτρα για να μην τα διαρρεύσουν. Το κανάλι αρνήθηκε και έκτοτε αντιμετωπίζει σωρεία διαρροών, ανάμεσα στις οποίες και αυτή του προτελευταίου έκτου επεισοδίου της επιτυχημένης σειράς φαντασίας.

AdTech Ad

Το ΗΒΟ έχει επιβεβαιώσει την παραβίαση των υπολογιστών του, χωρίς να δώσει περαιτέρω λεπτομέρειες και χωρίς να διευκρινίσει κατά πόσο έχουν επίσης υποκλαπεί προσωπικά δεδομένα πελατών ή εργαζομένων της. Η εταιρεία δήλωσε ότι ερευνά το περιστατικό σε συνεργασία με τις υπηρεσίες ασφαλείας και εξωτερικές εταιρείες κυβερνοασφάλειας, τονίζοντας ότι «η προστασία δεδομένων αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα για την ΗΒΟ».

Δεν θα είναι πάντως η πρώτη φορά που γίνεται υποκλοπή στο Game of Thrones. Το 2015 είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο τα πρώτα τέσσερα επεισόδια του πέμπτου κύκλου, προτού προβληθούν

Δείτε το τρέιλερ του φινάλε του έβδομου κύκλου:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα