Γιάννης Βογιατζής: Το παράπονό του από τον Βοσκόπουλο – “Ήθελα να μου εξηγήσει σε τι έφταιξα”

Γιάννης Βογιατζής: Το παράπονό του από τον Βοσκόπουλο – “Ήθελα να μου εξηγήσει σε τι έφταιξα”
Γιάννης Βογιατζής Glomex

Ο γνωστός τραγουδιστής Γιάννης Βογιατζής μίλησε για το πώς ξεκίνησε να ασχολείται με την μουσική, ενώ αναφέρθηκε στην απόφασή του να πει τον ύμνο του Παναθηναϊκού. Τι είπε για την φιλία του με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Καλεσμένος στην εκπομπή “Ενώπιος Ενωπίω” στον ΑΝΤ1 ήταν το βράδυ της Πέμπτης (25/11) ο Γιάννης Βογιατζής, ο οποίος μίλησε για την πορεία του στη μουσική και τον κινηματογράφο, για τα παιδικά του χρόνια, αλλά και για την φιλία του με τον Τόλη Βοσκόπουλο.

Μιλώντας για τα παιδικά του χρόνια και πώς ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το τραγούδι, ο γνωστός τραγουδιστής είπε:

“Δούλευα από 12 ετών και πήγαινα με τα πόδια στη Νέα Σμύρνη από το Παγκράτι. Το 52′ ξεκίνησα να τραγουδάω, ενώ το πρωί δούλευα στην εταιρεία λιπασμάτων. Δεν σκόπευα να λάβω μέρος στον διαγωνισμό τραγουδιού, το έκανα για δύο τσιγάρα. Μου λέει ο Δημόπουλος “θα σου δώσω δυο τσιγάρα, για να τραγουδήσεις”. Τελικά βγήκα πρώτος και κέρδισα και το ρολόι. Η μητέρα μου με πίστεψε πάρα πολύ, τραγουδούσε, είχε ωραία φωνή. Εγώ ήμουν έτοιμος να μπω στη σχολή Ευελπίδων. Ο πρωτότοκος έπρεπε να ακολουθήσει το επάγγελμα του πατέρα. Πήγα εθελοντής στην αεροπορία, ενώ δούλευα κιόλας. Είχαμε κάνει ένα συγκρότημα στο Παγκράτι και τραγουδάγαμε. Δεν πήγε το μυαλό μου ότι θα γίνω επαγγελματίας τραγουδιστής”.

Ο Γιάννης Βογιατζής αναφέρθηκε στον ύμνο του Παναθηναϊκού τον οποίο τραγούδησε, δηλώνοντας ότι αποτελεί την μεγαλύτερή του επιτυχία όλα αυτά τα χρόνια, ενώ αποκάλυψε πως είχε δεχτεί πρόταση και από τον Ολυμπιακό για να τραγουδήσει τον ύμνο του.

Το 1962 ήμασταν στην εξέδρα εγώ, ο Μουζάκης και ο Οικονομίδης και βλέπαμε την ομάδα μας. Ο ύμνος αυτός είχε τραγουδηθεί πιο μπροστά από τον Λέανδρο, τον πατέρα της Βίκυς Λέανδρος, αλλά δεν πήγε. Δεν ξέρω για ποιο λόγο. Τότε μου λέει ο Οικονομίδης θα μας πεις τον ύμνο; Και καλά έκανα και τον είπα γιατί είναι η μεγαλύτερη μου επιτυχία, διαχρονική”, είπε χαρακτηριστικά για τον ύμνο του Παναθηναϊκού.

Ο Γιάννης Βογιατζής αποκάλυψε, επίσης, πως για τέσσερα χρόνια ήταν τραγουδιστής στα ανάκτορα. Όπως είπε:

“Έγινα επίσημος τραγουδιστής των ανακτόρων για τέσσερα χρόνια, γιατί ήμουν με την επίσημη ορχήστρα. Αφού πήγα και άρεσα, ήμουν στα ντουζένια μου τότε… έγινα τραγουδιστής των ανακτόρων. Με τον Κωνσταντίνο κατεβαίναμε στο μαγειρείο στο υπόγειο και τρώγαμε παρέα με τον μάγειρα. Και ήταν και άτακτος. Του άρεσε τότε η Έρρικα Μπρόγερ”.

Ακόμη, αναφέρθηκε στη φιλία του με τον Τόλη Βοσκόπουλο, ενώ εξομολογήθηκε το παράπονο που είχε από εκείνον.

“Εγώ με τον Τόλη ήμασταν από το πρωί μέχρι το βράδυ μαζί. Τελικά κάποια στιγμή, όταν χώρισε με τη Στέλλα δεν ξέρω γιατί σταματήσαμε. Δεν έχω καταλάβει. Έφυγε από τη ζωή, λυπηθήκαμε όλοι πάρα πολύ. Όλα αυτά τα χρόνια είχαμε μιλήσει μία φορά όταν ήταν με την Άντζελα Γκερέκου και είχαμε συναντηθεί τυχαία στου Ψυρρή. Μια τυπική καλησπέρα. Ήθελα κάποια στιγμή και του το έλεγα, να μου εξηγήσει για ποιον λόγο. Σε τι έφταιξα. Να το παραδεχθώ. Εμένα περνάει από το μυαλό μου ότι κάποιοι φοβόντουσαν μήπως του βάλω λόγια. Ποτέ μου δεν κατάλαβα τι έγινε, τον αγαπούσα όμως πάρα πολύ και όχι γιατί μου είχε δώσει δύο τραγούδια”, ανέφερε ο Γιάννης Βογιατζής.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα