Η Φίνος Φιλμ γιορτάζει την Ημέρα Σταυρόλεξου με ένα απολαυστικό βίντεο

Η Φίνος Φιλμ γιορτάζει την Ημέρα Σταυρόλεξου με ένα απολαυστικό βίντεο
Φίνος Φιλμ Twitter@FinosFilm

Ημέρα Σταυρόλεξου θεωρείται η 21η Δεκεμβρίου κάθε έτους και η Φίνος Φιλμ γιορτάζει την ξεχωριστή αυτή ημέρα με ξεχωριστές στιγμές από τη χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου.

Παγκόσμια Ημέρα Σταυρόλεξου σήμερα, Τετάρτη (21/12) και η Φίνος Φιλμ τιμά τη συγκεκριμένη ημέρα συγκεντρώνοντας όλες τις στιγμές που οι ηθοποιοί του Ελληνικού Κινηματογράφου “έστυψαν το μυαλό” τους και έλυσαν ένα από τα πιο αγαπημένα και διαχρονικά “παιχνίδια μυαλού”.

Μέσα από ένα απολαυστικό βίντεο διάρκειας μόλις ενός λεπτού, μερικοί από τους πιο διάσημους πρωταγωνιστές, όπως ο Λάμπρος Κωνσταντάρας, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Γιάννης Βογιατζής και η Γεωργία Βασιλειάδου αναζητούν εκείνη τη μία λέξη με την οποία θα λύσουν το γρίφο και όπως φαίνεται δεν ήταν λίγες οι φορές που στις ταινίες “έλυναν” σταυρόλεξα.

“Σταυρόλεξο: Ένα από τα πιο διαχρονικά «παιχνίδια μυαλού» παγκοσμίως, που ακόμα και σήμερα τιμούν πολλοί λάτρεις του, δεν θα έλειπε φυσικά και από την χρυσή εποχή του ελληνικού κινηματογράφου! #ΗμέραΣταυρόλεξου”, αναφέρεται στην ανάρτηση της Φίνος Φιλμ.

Σημειώνεται ότι σαν σήμερα, 21 Δεκεμβρίου του 1913 τυπώνεται και δημοσιεύεται στην εφημερίδα “Κόσμος της Νέας Υόρκης” το πρώτο σταυρόλεξο.

Συγκεκριμένα ένας Άγγλος δημοσιογράφος που εργάζονταν στη συγκεκριμένη εφημερίδα, δημιούργησε ένα γρίφο σε σχήμα ρόμβου. Εκείνος το έκανε δίχως να φαντάζεται την επιτυχία του, έχοντας απλά εξαντλήσει όλα τα υπόλοιπα παζλ για την στήλη του. Η επόμενη μέρα ήταν κάτι που δεν περίμενε κανείς, αφού οι αναγνώστες έστελναν εκατοντάδες γράμματα και ζητούσαν από την εφημερίδα νέους γρίφους.

Η “σταυρολεξομανία” όπως χαρακτηρίστηκε αργότερα, έφτασε στο ζενίθ της μετά το τέλος του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Δείτε το βίντεο της Φίνος Φιλμ:

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα