Κim Woo-bin: Ο πρωταγωνιστής του Black Night “έκλεισε” πέντε χρόνια χωρίς καρκίνο

Κim Woo-bin: Ο πρωταγωνιστής του Black Night “έκλεισε” πέντε χρόνια χωρίς καρκίνο
Ο πρωταγωνιστής του Black Night, Κim Woo-bin Netflix

Πρωταγωνιστής της νέας κορεατικής επιτυχία στο Netflix, με τίτλο "Black Night" είναι ο Kim Woo-bin. O 33χρονος ηθοποιός 'αγωνιζόταν' για τη ζωή του από το 2017 έως το 2019.

To Verge περιγράφει το Black Night, νέα επιτυχία των κορεατικών παραγωγών στο Netflix ως μείξη του Mad Max και του Death Stranding.

Το κοινό τους σημείο είναι η ζωή σε έναν κατεστραμμένο πλανήτη, όπου συνεχίζουν να κυριαρχούν οι δομές της κοινωνίας που ζούμε τώρα: οι έχοντες επιβιώνουν, εις βάρος των μη εχόντων.

H παραγωγή αξίας 17.532.559 ευρώ ανήκει στις κατηγορίες Sci-Fi και δράσης. Βασίζεται στο webtoon του Lee Yun-kyun, με τίτλο “Delivery Knight”. Οι σεναριογράφοι επικοινώνησαν με τον δημιουργό και εξασφάλισαν την άδεια να ‘πειράξουν’ το περιεχόμενο.

Αν πατήσεις το play, πολύ σύντομα θα πιάσεις τον εαυτό σου να σκέφτεται πως τελικά, τα 6 επεισόδια είναι πολύ λίγα.

Οι φτωχοί που δεν έχουν θέση στην ‘τέλεια’ κοινωνία’

Όσοι έχουν διασωθεί μετά τη σύγκρουση κομήτη με τη Γη και τη δηλητηρίαση του αέρα έχουν χωριστεί σε τάξεις με αυστηρά κοινωνικά κριτήρια. Οι πλούσιοι ζουν σε πόλη που έχει δημιουργηθεί και παρέχει ελεύθερη ροή αέρα, καθαρό ουρανό και φυτική ζωή.

Η μεσαία τάξη κατοικεί σε ατελείωτες σειρές τσιμεντένιων κτιρίων σε περιοχή όπου ο ουρανός είναι μαύρος από τη μόλυνση και οι “πρόσφυγες” (οι φτωχοί) στην έρημο των χείριστων συνθηκών και του ανελέητου κυνηγητού.

Ο διαχωρισμός γίνεται ξεκάθαρος σε κάθε επίπεδο. Ακόμα και με τις μάσκες που φορά κάθε τάξη.

Οι Black Nights είναι αυτοί που μεταφέρουν τα βασικά για την επιβίωση της μεσαίας τάξης. Δηλαδή, τρόφιμα και οξυγόνο. Κατά τις παραδόσεις, δέχονται επιθέσεις από επιδρομείς που κλέβουν τα προς το ζην -προφανώς για να τα μοσχοπουλήσουν σε όποιον δίνει περισσότερα, αδιαφορώντας για όλους τους άλλους.

Οι διανομείς δεν έχουν όνομα. Ο καθένας έχει έναν αριθμό της περιοχής που εξυπηρετεί. Επίσης, είναι η μόνη διέξοδος που έχουν ‘πρόσφυγες’ για να μπορούν να ζήσουν στην κοινωνία, χωρίς να είναι διαρκώς υπό δίωξη και το φόβο της εκτέλεσης.

Ο 5-8 (τον υποδύεται ο Kim Woo-bin) είναι ο θρύλος των Black Nights, status που έχει κερδίσει και διατηρεί μέσω της απόλυτης κυριαρχίας τους επί των επιδρομέων.

Την ίδια ώρα, δεν μένει αδιάφορος ως προς την αδικία που βιώνουν οι πρόσφυγες, απέναντι στο καθεστώς. Όχι την κυβέρνηση, αλλά την εταιρία που αποφασίζει για όλα. Μεταξύ αυτών είναι οι συνθήκες διαβίωσης των επιζώντων. Ο δημιουργός του πλάνου είχε ως στόχο να σώσει τους περισσότερους -αν όχι όλους. Ο γιος του να εξαφανίσει τους φτωχούς, δημιουργώντας την ‘τέλεια κοινωνία’.

Η ιστορία μέσα στην ιστορία αφορά τον πρωταγωνιστή

Το “Kim Woo-bin” είναι το καλλιτεχνικό όνομα του 33χρονου Kim Hyun-joong, ο οποίος έγινε κατ’ αρχάς γνωστός στη χώρα του ως μοντέλο. Από το 2011 άρχισε τα μαθήματα υποκριτικής, με την εμφάνιση του να τον βοηθά να βρει ευκαιρίες σε τηλεοπτικές σειρές. Με τα χρόνια απέδειξε πως τον αξίζει.

Μετά την επιτυχία του Uncontrollably Fond (στη σειρά που επίσης ανήκει στο Netflix υποδύεται έναν celebrity που πέθανε από καρκίνο) που προβλήθηκε το 2016, το Μάιο του 2017 μετείχε σε γυρίσματα της ταινίας “Wiretrap”. Εμφάνισε κάποια συμπτώματα (ρινορραγία και πονόλαιμο) που τον έκαναν να πιστέψει πως έχει υπερκόπωση από το ‘γεμάτο’ καθημερινό του πρόγραμμα.

Οι εξετάσεις έδειξαν ρινοφαρυγγικό καρκίνο. Οι γιατροί εστίασαν στο γεγονός ότι το πρόβλημα εντοπίστηκε πολύ νωρίς και ως εκ τούτου είχε αυξημένες πιθανότητες πλήρους αποθεραπείας. Άρχισε αμέσως φαρμακευτική αγωγή και ακτινοθεραπεία. Έως το τέλος του 2019 είχε υποβληθεί σε 3 χημειοθεραπείες και 35 ακτινοθεραπείες.

Οι γιατροί τον ενημέρωσαν πως είναι ‘καθαρός’. Αρχικά έπρεπε να πάρει το χρόνο του να αναρρώσει πλήρως και μετά κάθε χρόνο θα έπρεπε να ελέγχει την κατάσταση του. Τα αποτελέσματα του 2022 τα γιόρτασε στην πρώτη συνέντευξη Τύπου για δουλειά του, σε έξι χρόνια. Ήταν για την ταινία με τίτλο Alienoid. Ακολούθησε το K-drama με τίτλο Our Blues και τώρα το Black Night.

Στο μεσοδιάστημα έδωσε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ στα θύματα πυρκαγιάς που έπληξε τη χώρα του το 2022 και στο Ιατρικό Κέντρο Ασάν -για την στήριξη ασθενών που δεν έχουν χρήματα- και δώρα σε παιδιά που νοσηλεύονται σε παιδιατρικό νοσοκομείο της Σεούλ.

Αυτό που είχε να πει για την περιπέτεια του ήταν πως “κατά τη γνώμη μου, όλα έχουν δύο όψεις. Δεν υπάρχει κάτι που να είναι μόνο καλό ή κακό. Σκέφτηκα πως κάποιος από ψηλά μου δίνει διακοπές, αφού ήμουν τόσο πολυάσχολος που δεν είχα την ευκαιρία να ξεκουραστώ.

Ήταν απλώς θέμα κακής τύχης και κάποιοι τυχαίνει να σκοντάψουμε σε αυτήν. Δεν φταίμε εμείς για αυτό που μας συνέβη. Μην χάνετε το χρόνο σας στο να λυπάστε. Πολεμήστε και έχετε στο μυαλό σας τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Έως τη διάγνωση, επισκεπτόμουν πολύ αραιά την οικογένεια μου που ζει πολύ κοντά στο σπίτι μου. Πίστευα πως αυτό είναι το φυσιολογικό. Μετά, ζήσαμε όλοι μαζί.

Όταν άκουσα πως έχω καρκίνο, κοίταξα στα μάτια της μητέρας μου για να θυμηθώ το σχήμα τους. Η λύπη και η ευχαρίστηση έρχονταν και έφευγαν. Ήταν ένα περίπλοκο συναίσθημα. Κοιτάζοντας πίσω, ο χρόνος άφησε πολλές όμορφες αναμνήσεις.

Είχα γράψει ένα χειρόγραφο γράμμα στους φαν μου, με το οποίο τους ενημέρωσα πως ανυπομονώ να τους ξαναδώ. Ευχήθηκα να μπορέσω να κρατήσω την υπόσχεση μου”.

Πριν την πρόκληση “συνήθιζα να εστιάζω στο μέλλον. Τώρα προσπαθώ να δίνω το 100% στο παρόν και προσεύχομαι για να γίνουν θαύματα και σε άλλες οικογένειες, καθώς πιστεύω πως η αγάπη που εισέπραξα από όσους προσευχήθηκαν για εμένα, βοήθησαν στην ανάρρωση μου”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα