Masked Singer: Η ιστορία του, οι χώρες που παίζεται και οι… πολιτικοί

Masked Singer: Η ιστορία του, οι χώρες που παίζεται και οι… πολιτικοί
To Μasked Singer ήταν το πιο επιτυχημένο τηλεοπτικό σόου στις ΗΠΑ, το 2020. Από το 2019 μέχρι σήμερα έχουν προβληθεί 8 σεζόν. Photo by Willy Sanjuan/Invision/AP

Υπάρχει συγκεκριμένος λόγος που το Masked Singer κάνει θραύση, όπου προβάλλεται. Αφορά την ανθρώπινη απορία.

Το Masked Singer της Πέμπτης 28/4 κατάφερε να πετύχει ό,τι συμβαίνει όπου αλλού προβάλλεται το προϊόν στον κόσμο, με τη λίστα να είναι τεράστια και τα νούμερα να το τοποθετούν στο Νο1 των ψυχαγωγικών τηλεοπτικών ‘προϊόντων’, σε αγορές όπως της ΗΠΑ, του Καναδά και διαφόρων άλλων.

Την απορία για την ταυτότητα της καλλιτέχνιδος που ‘κρυβόταν’ μέσα στην στολή του “Αχινού” μοιράστηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Και όλοι έμειναν άναυδοι, όταν είδαν την Γωγώ Τσαμπά, πλην του Νίκου Μουτσινά που μάντεψε σωστά. Ας προσπαθήσουμε όμως, να δούμε γιατί όπου και αν ‘υπάρχει’ το Masked Singer, κάνει θραύση.

Πού προβάλλεται το Masked Singer

To format του Masked Singer ανήκει στην Munhwa Broadcasting Corporation. Δηλαδή, όσες χώρες έχουν το προϊόν, το έχουν πληρώσει στο εκ των κορυφαίων ραδιοτηλεοπτικών μέσω της Κορέας. Πόσες όμως, είναι αυτές οι χώρες:, Αρμενία, Αυστραλία, Αυστρία, Βέλγιο, Βραζιλία, Βουλγαρία, Καμπότζη, Χιλή, Κίνα, Καναδάς, Κολομβία, Τσεχία, Σλοβακία, Δανία, Εσθονία, Φιλανδία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ινδονησία, Ισραήλ, Ιταλία, Ιαπωνία, Καζακστάν, Λετονία, Λιθουανία, Μαλαισία, Μεξικό, Μιανμάρ, Ολλανδία, Νέα Ζηλανδία, Νορβηγία, Περού, Φιλιππίνες, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Ισπανία, Σουηδία, Ελβετία, Ταϊλάνδη, Ουκρανία, Μεγάλη Βρετανία, Βιετνάμ, με τις ΗΠΑ να προστίθενται στη λίστα το 2019 και να ‘τρέχουν’ ήδη την 8η σεζόν.

Φέτος, μαζί με την Ελλάδα τον οβολόν τους έδωσαν και οι Αργεντινή, Αζερμπαϊτζάν, Κροατία, Παναμάς, Τουρκία, Πολωνία και Ουρουγουάη.

Πώς λειτουργεί… το σύστημα

Η ορίτζιναλ ιδέα (καθώς πια υπάρχει και σε έκδοση Masked Dancer) έχει να κάνει με celebrities που τραγουδούν ανώνυμα (με κοστούμια και μάσκες) και οι πανελίστες προσπαθούν να μαντέψουν ποιοι είναι -βάσει των στοιχείων που δίνουν οι εμφανιζόμενοι για τον εαυτό τους. Σε κάθε επεισόδιο, αφού τραγουδήσουν όλοι, ψηφίζει το κοινό -όχι το πάνελ, όπως γίνεται στην Ελλάδα, μεταξύ άλλων. Ο διαγωνιζόμενος με τις λιγότερες ψήφους αποκαλύπτεται και αποχωρεί.

Όπου celebrities μπορεί να είναι από όλους τους χώρους. Οι Κορεάτες, στην πρώτη σεζόν είχαν μουσικούς, ηθοποιούς και κωμικούς. Οι Αμερικανοί έβαλαν νικητές Grammy, επαγγελματίες παίκτες vigeo games, influencers του YouTube, επαγγελματίες αθλητές και πολιτικούς.

Aυτοί που εμπνεύστηκαν το σόου δεν έχουν επεισόδια, αλλά τουρνουά -δύο επεισοδίων την εβδομάδα-, με τους νικητές να αποφασίζονται έπειτα από κάθε τουρνουά. Στον τελευταίο γύρο κάθε τουρνουά, ο νικητές αντιμετωπίζει εκείνον του προηγούμενου τουρνουά και έτσι κρίνεται ο πρωταθλητής. Μετά αυτός υπερασπίζεται τον τίτλο του.

Όταν βγήκε εκτός συνόρων ο Masked Singer άρχισε να κρίνεται σε συνθήκη σεζόν.

Σε κάποιες χώρες (και στην Ελλάδα) το προϊόν μεταδίδεται μαγνητοσκοπημένο και ως εκ τούτου ψηφίζει μόνο το κοινό που είναι στο στούντιο. Στη Σουηδία, μολονότι είναι μαγνητοσκοπημένες οι μεταδόσεις, η ψηφοφορία είναι live.

Κάποιες από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις

Στις ΗΠΑ έχουν ‘ρίξει’ τα μεγαλύτερα χαρτιά της showbiz, όπως αποδεικνύει και η παρουσία του Lil Wayne, μεταξύ πάρα πολλών άλλων -βραβευμένων και γνωστών σε όλον τον πλανήτη.

Σε αυτήν τη γωνιά της γης εμφανίζονται και πολιτικοί. Θα συμφωνείτε πως θα είχε ενδιαφέρον να δούμε κάτι ανάλογο στην Ελλάδα -πράγμα που δύσκολα ωστόσο, θα συμβεί. Για να καταλάβετε τα μεγέθη (και τις διαφορές μας), δυο από τις μεγαλύτερες εκπλήξεις ήταν ο Rudy Giuliani

και η Saral Palin

Υπάρχουν και εκπρόσωποι του NBA, με πιο χαρακτηριστική την εμφάνιση του Victor Oladipo

Ο Dwight Howard ήταν επίσης, ένας διαγωνιζόμενος που προκάλεσε αίσθηση -για περισσότερους από έναν λόγους.

Στην Κορέα όπου οι μισοί κάτοικοι πρέπει να ζουν από τη showbiz και δη το τραγούδι, έχουν να παρουσιάσουν ως μεγαλύτερες εμφανίσεις αυτήν του Jungkook, μέλους των παγκοσμίων γνωστών BTS, στη δεύτερη σεζόν (2016)

Στο Νο2 είναι η επίσης παγκοσμίου φήμης Rose (μέλος των Blackpink)

Υπήρχε και μια guest star εμφάνιση που έγινε γνωστή σε όλον τον κόσμο, αφού αφορούσε τον Ryan Raynolds, ο οποίος ντύθηκε χταπόδι.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα