Νίκος Διαμαντόπουλος: “Το σύνδρομο Adem είναι σπάνιο, το παθαίνουν 7 άτομα στα 10.000.000”

Νίκος Διαμαντόπουλος: “Το σύνδρομο Adem είναι σπάνιο, το παθαίνουν 7 άτομα στα 10.000.000”
Ο Νίκος Διαμαντόπουλος στο "The 2night show" Glomex

Ο μάγος του "Ελλάδα Έχεις Ταλέντο", Νίκος Διαμαντόπουλος, μοιράστηκε τη συγκλονιστική ιστορία της ζωής του και μίλησε για το σπάνιο αυτοάνοσο σύνδρομο Adem από το οποίο πάσχει.

Καλεσμένος στην εκπομπή “The 2night show” στον ΑΝΤ1 βρέθηκε ο Νίκος Διαμαντόπουλος το βράδυ της Τρίτης (14/06), ο μάγος που συγκίνησε κριτές και κοινό με την παρουσία του στο “Ελλάδα έχεις Ταλέντο”.

Ο Νίκος μοιράστηκε με τον Γρηγόρη Αρναούτογλου τη συγκλονιστική ιστορία της ζωής του. Όταν ήταν εκπαιδευτής αλεξιπτωτιστής στον στρατό, ανακάλυψε πως έπασχε από το σπάνιο αυτοάνοσο σύνδρομο Adem, έπεσε σε κώμα, έχασε την όρασή του και έπαθε απώλεια συνείδησης.

“Στις 4 Μαρτίου 2012 είχα πονοκέφαλο αλλά ήταν διαφορετικός. Δεν ήταν ένας πονοκέφαλος που έχεις κάθε μέρα και λες πως θα περάσει με ένα ντεπόν. Πέρασαν οι ώρες και δεν είχε περάσει ο πονοκέφαλος και τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πάει καλά. Πήρα τον πατέρα μου και του είπα να με πάει στο νοσοκομείο. Έφτασα εκεί, είδαν οι γιατροί πως είχα κάποιο πρόβλημα, αλλά δεν έβρισκαν τι είναι γιατί το σύνδρομο Adem είναι πολύ σπάνιο. Το παθαίνουν 7 άτομα στα 10.000.000 στον κόσμο. Είναι αυτοάνοσο, είναι οξεία διάχυτη εγκεφαλομυελίτιδα“, περιέγραψε ο Νίκος Διαμαντόπουλος.

“Τους πήρε πολλούς μήνες να το βρουν, δεν είναι άμεσα αναγνωρίσιμο. Μετά από τις πρώτες εξετάσεις είδαν ότι υπήρχε στον εγκέφαλο μια φλεγμονή που είχε ξεκινήσει ήδη να δημιουργείται. Με έβαλαν να δώσω ούρα σε πάπια και θυμάμαι πως λιποθύμησα. Θυμάμαι συγκεκριμένα να λέω στον πατέρα μου, πιάσε με πέφτω. Θυμάμαι μετά ότι κοιμόμουν για πολύ καιρό και έπειτα δεν θυμάμαι πολλά πράγματα. Στην τρίτη μέρα, επειδή αυξανόταν η πίεση στον εγκέφαλο, ενδοκρανιακά είχε φτάσει 14,5, μου έκαναν κρανιεκτομή για να μην σπάσουν όλα τα αγγεία μέσα. Φώναζα, γιατί πονούσα πάρα πολύ και μου έβαζαν μορφίνη κάθε μέρα, είπε “λυγίζοντας”.

“Μερικές φορές ακόμα συγκινούμαι. Δεν στεναχωριέμαι όμως γιατί δεν υπάρχει λόγος να στεναχωριέμαι για κάτι που έχει περάσει. Σε μια μέρα άλλαξε όλη μου η ζωή σε ηλικία 25 ετών”, δήλωσε ο Νίκος Διαμαντόπουλος, αναφέροντας ότι για 8 μήνες δεν έβλεπε, ενώ είχε απώλεια συνείδησης και είχε μείνει 40 κιλά. Ο ίδιος πρόσθεσε πως οι γιατροί του είπαν πως δεν θα περπατήσει ξανά, ωστόσο, κατάφερε να πάει κόντρα στις προβλέψεις των γιατρών.

Όπως ανέφερε, πως μετά από τη συμμετοχή του στο “Ελλάδα Έχεις Ταλέντο”, έλαβε μηνύματα από αρκετούς ανθρώπους οι οποίοι έχουν συγγενείς με το ίδιο σύνδρομο.

Ο Νίκος Διαμαντόπουλος μίλησε, επίσης, για την σύζυγό του, αναφέροντας: Με την Αλίνα ήμασταν φίλοι πιο πριν. Μετά την περιπέτεια της υγείας μου ήρθαμε πιο κοντά. Ερχόταν στη Λάρισα, στο κέντρο αποκατάστασης, και με έβλεπε”. Ενώ για την κόρη του, Ηλιάνα, είπε: “Η κόρη μου θέλει να γίνει μάγισσα, την παίρνω μαζί μου στις παραστάσεις και στα παιδικά πάρτυ που πηγαίνω”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα