Ο John Oliver προειδοποιεί τους Γάλλους: Η Λεπεν είναι μια μ***η δημαγωγός

Ο John Oliver προειδοποιεί τους Γάλλους: Η Λεπεν είναι μια μ***η δημαγωγός

Σε ένα μήνυμά του στο γαλλικά ο παρουσιαστής εκλιπαρεί τους Γάλλους πολίτες να υπερασπιστούν τις ιδέες του γαλλικού διαφωτισμού στις επικείμενες γαλλικές εκλογές (vid)

Λίγα εικοσιτετράωρα πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον α’ γύρο στις γαλλικές εκλογές, ο John Oliver αφιερώνει ένα μεγάλο μέρος της εκπομπής του στην αμερικανική τηλεόραση σε μια αναμέτρηση που για πολλούς θα κρίνει το μέλλον ολόκληρης της Ευρώπης. Αφού εξηγήσει με τον δικό του μοναδικό τρόπο την κατάσταση λίγο πριν τις εκλογές, μεταφέρεται σε ένα παριζιάνικο σκηνικό και απευθύνεται στους πολίτες της χώρας στα γαλλικά.

“Γεια σου Γαλλία, δεν είμαι παρά ένας Βρετανός που μιλά στην αμερικανική τηλεόραση για την γαλλική δημοκρατία” σημειώνει αι προσθέτει: “Αυτός είναι και ο λόγος που σας μιλώ στα γαλλικά, παρότι γνωρίζω πως αυτή τη στιγμή η όμορφη γλώσσα σας μοιάζει με “remake” του “Amelie” από τον Γκάι Ρίτσι”.

“Σας παρακαλώ, ακούστε με. Η Αγγλία και η Αμερική τα ‘σκάτωσαν’. Μην ‘τα σκατώσετε’ και εσείς. Η Μαρίν Λεπέν είναι, πως το λένε στα γαλλικά: μια μ***η δημαγωγός, μια τερατώδης, μ***η δημαγωγός. Αξίζετε πολλά περισσότερα από εκείνην” αναφέρει προκαλώντας την αποθέωση του κοινού που τον παρακολουθεί.

“Αυτή είναι η ευκαιρία σας να σταθείτε στο ύψος της γαλλικής φιλοσοφίας του διαφωτισμού και να δείξετε σε όλο τον κόσμο πως οι ιδέες της ισότητας, της αδελφότητας και της ελευθερίας πηγαίνουν μαζί όπως ο Λάρι Σκάιγουόκερ και αυτή το περίεργο είδος αρκούδας” αναφέρει πριν καληνυχτίσει τους τηλεθεατές του.

Δείτε το βίντεο:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα