Peaky Blinders τέλος: Η αποκάλυψη για τη συνέχεια και το “στήσιμο” του Tommy Shelby

Peaky Blinders τέλος: Η αποκάλυψη για τη συνέχεια και το “στήσιμο” του Tommy Shelby
Peaky Blinders (Netflix)

Ο δημιουργός Steven Knight ανακοίνωσε πως η σειρά θα συνεχιστεί μετά την έκτη σεζόν της, "με διαφορετικό τρόπο". Τι δήλωσε ο Cillian Murphy για τον ήρωα που "έφτιαξε".

Η αρχή του τέλους των Peaky Blinders είναι γεγονός. Η πετυχημένη και σχεδόν θρυλική -πλέον- σειρά του BBC και του Netflix αναμένεται να ολοκληρωθεί με την έκτη και τελευταία της σεζόν, όπως έγραψε το Variety.

Πιο πιθανές ημερομηνίες για να δούμε τον έκτο κύκλο είναι προς το τέλος του 2021, ή στις αρχές της επόμενης χρονιάς.

Η ιστορία του Tommy Shelby (Cillian Murphy) και της οικογένειάς του έχει φτάσει στην περίοδο λίγο πριν την έναρξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αναδεικνύοντας τις μηχανορραφίες που λάμβαναν χώρα στο Birmingham, και αγγίζοντας και ιστορικά θέματα. Το BBC επιβεβαίωσε με κάθε επισημότητα πως τα γυρίσματα για τη τελευταία σεζόν έχουν αρχίσει, με όλα τα μέτρα πρόληψης για τον COVID.

Ο δημιουργός Steven Knight είχε μιλήσει για 7 κύκλους, ωστόσο η καθυστέρηση της παραγωγής λόγω της πανδημίας, αφενός καθυστέρησε τον προγραμματισμό, και αφετέρου αλλάζει τα τελικά πλάνα της δημιουργικής ομάδας. “Πιστεύουμε ότι αυτή θα είναι η καλύτερη σεζόν και όταν ολοκληρωθεί η σειρά, η ιστορία θα συνεχιστεί με άλλη μορφή”, δήλωσε ο ίδιος, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

Δεν είναι ακόμη σαφές το τι σχεδιάζεται για το project “Peaky” 2.0, αλλά είναι πολύ πιθανό να μιλάμε για ταινία ή σειρά ταινιών. Από τη δική του μεριά, ο παραγωγός Caryn Mandabach είπε: “Εργαζόμαστε μαζί με το BBC και το Netflix για να επιστρέψουμε με ασφάλεια στα γυρίσματα. Η ασφάλεια των ηθοποιών και των τεχνικών είναι η απόλυτη προτεραιότητά μας. Το σενάριο του Steven είναι εξαιρετικό και σηματοδοτεί το τέλος μιας επικής ιστορίας που έχει καθηλώσει το κοινό απ’ όταν άρχισε, το 2013. Ο κόσμος των Peaky Blinders, παρόλα αυτά, θα συνεχίσει να ζει”.

Θυμίζουμε πως στο τέλος της 5ης σεζόν είδαμε τον Tommy να γυρίζει το όπλο του στο κεφάλι, με τη ψυχολογική του κατάσταση να είναι χειρότερη από ποτέ. O Steven Knight έχει δηλώσει πως η 6η σεζόν θα ξεκινήσει ακριβώς από αυτή τη σκηνή αφόρητης πίεσης. Στον έκτο κύκλο άλλωστε θα δούμε πάλι και τη “Βασίλισσα” της τηλεόρασης για το 2020, Anya Taylor-Joy στο ρόλο της Gina Gray. Στη σκηνοθεσία θα είναι και πάλι ο Anthony Byrne (In Darkness).

Ο Steven Knight πάντως δήλωσε στο NME πως το τέλος θα είναι μια “τραγωδία” που συνάδει με την κατάρα που κουβαλά πάνω της η οικογένεια.

Για την ιστορία το Peaky Blinders ξεκίνησε το 2013 στο BBC Two και η πέμπτη σεζόν πέρασε πλέον στο BBC One, ενώ παράλληλα “ανέβηκε” στην πλατφόρμα του Netflix. Στα δυνατότερα σημεία της σειράς, πέραν των ερμηνειών, είναι φυσικά το soundtrack της.

Σημειώνεται πως για τον ρόλο του, ο Cillian Murphy δήλωσε πρόσφατα πως δυσκολεύτηκε πολύ να μπει στο “πετσί” του, καθώς ο εν λόγω ήρωας είναι εντελώς αντίθετος με τον χαρακτήρα του. “Ήταν μια άσκηση ύφους για μένα που με δυσκόλεψε πολύ εξ αιτίας της αντιφατικότητας της προσωπικότητάς μου. Επίσης, προβληματιζόμουν για το πώς ένας άνθρωπος, όχι σωματώδης σαν εμένα, θα μπορούσε να ενσαρκώσει έναν τόσο επιβλητικό χαρακτήρα σαν αυτόν που περιέγραφαν τα σενάρια”, δήλωσε ο ίδιος στο podcast “Happy Sad Confused” του Josh Horowitz.

Ακόμη, αποκάλυψε πως προσπάθησε να αλλάξει τον τόνο της φωνής του και να τη “χαμηλώσει”, για να παρουσιάσει το διαρκώς απειλητικό ύφος του Shelby, ενώ δούλεψε για πολύ καιρό το ιδιαίτερο περπάτημά του που τον καθιστά πιο “ορμητικό” και αποφασιστικό. Παράλληλα, τόνισε πως ο ήρωας “στήθηκε” από τον ίδιο, σε συνεργασία με την παραγωγή, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων. Δήλωσε ωστόσο πως δεν περίμενε ποτέ πως το κούρεμα του Shelby θα γινόταν τόσο αγαπητό από τους… hipsters.

“Ο Shelby είναι εντελώς γραφικός, αλλά μαζί με αυτή την ενδυμασία και το κούρεμα, φτιάξαμε το λεγόμενο “Peaky thing”. Ήταν ένα είδος αλχημείας, ήταν τύχη”. Πρόσθεσε ακόμη πως η επιτυχία της σειράς οφείλεται εν πολλοίς στη μουσική της και ειδικά στο Red Right Hand του Nick Cave, που το ακούμε σε πολλαπλές διασκευές.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version