Σασμός: Συγκλόνισαν Τζομπανάκη – Γιαννουδάκη με τις αληθινές βεντέτες των οικογενειών τους

Σασμός: Συγκλόνισαν Τζομπανάκη – Γιαννουδάκη με τις αληθινές βεντέτες των οικογενειών τους
Μαρία Τζομπανάκη - Νεκταρία Γαννουδάκη Glomex

Οι δύο πρωταγωνίστριες της σειράς "Σασμός" μίλησαν για τα φονικά που έγιναν στις οικογένειές τους και τις βεντέτες που έληξαν με συμφιλίωση. Συγκλονιστικές οι περιγραφές τους.

Στην εκπομπή “Αυτοψία”, η οποία έκανε αφιέρωμα στους “σασμούς” της Κρήτης, μίλησαν οι γνωστές ηθοποιοί Μαρία Τζομπανάκη και Νεκταρία Γιαννουδάκη.

Η λέξη “σασμός” είναι κρητική λέξη και έχει σπουδαία έννοια. Είναι η συμφιλίωση των δύο αντιμαχόμενων για να μη συνεχιστεί η αιματηρή αναμέτρηση της βεντέτας.

Οι δύο ηθοποιοί πρωταγωνιστούν φέτος στην ομώνυμη δραματική σειρά “Σασμός” στον Alpha, ενώ έχουν και οι ίδιες βιώσει αληθινές βεντέτες και φονικά στις οικογένειές τους.

Μαρία Τζομπανάκη: “Τον έσφαξε στην κυριολεξία”

Η Μαρία Τζομπανάκη, που υποδύεται την Καλλιόπη Σταματάκη στη σειρά, περιέγραψε την ιστορία της δικής της οικογένειας.

“Δεν κατάγομαι μόνο, αλλά μεγάλωσα στην Κρήτη. Έζησα μέχρι τα 18 μου έζησα ολοκληρωτικά την κρητική κοινωνία. Ο σασμός για μένα προσωπικά, έτσι όπως τον έχω βιώσει μέσα από την οικογένειά μου, είναι ιερή κατάσταση”, είπε αρχικά η ηθοποιός και συνέχισε:

“Είχε γίνει στην οικογένειά μας πάρα πολύ παλιά. Στις αρχές του προηγούμενου αιώνα. Η γιαγιά μας η Μαρία ήταν 20 ετών, ο αδερφός της ο Μανώλης, ένας λεβένταρος, είχε πάει κάπου με ένα φίλο του κάπου. Ο φίλος του είχε κάποια προηγούμενα με έναν άλλο, αυτός έβγαλε ένα μαχαίρι για να τη δώσει στον φίλο του θείου μου. Και μπήκε μπροστά ο θείος μου ο Μανώλης. Τον έσφαξε στην κυριολεξία. Η γιαγιά η Μαρία ήταν πολύ δεμένη με τον θείο μου τον Μανώλη. Ο Μανώλης είχε ιδιαίτερη αγάπη με τη γιαγιά μου και τους έβγαλαν και μαντινάδες. “Όταν θα περάσει νεκρός για την εκκλησία, σύρε Μαρία μια φωνή να κλάψει η Παναγία”. Ενώ τον κουβαλούσαν στο σπίτι αιμόφυρτος, έλεγε μαντινάδες. Έτσι εξέφραζαν τότε τα συναισθήματά τους”.

“Η γιαγιά μου τότε είχε μεσολαβήσει για να μη ξεκινήσει μια βεντέτα και την ευχαριστούσαν και οι δυο οικογένειες. Ευελπιστώ ότι θα βοηθήσω σε έναν σασμό που είναι πολύ σημαντικό να γίνει. Έγινε κάτι πέρυσι σε έναν τόπο πολύ αγαπημένο. Έχουμε υποχρέωση να βοηθάμε τις οικογένειες να καταλαγιάζει ο θυμός τους γιατί δε βγαίνει πουθενά αυτό. Όσοι χάθηκαν, χάθηκαν”, ανέφερε η Μαρία Τζομπανάκη.

Νεκταρία Γιαννουδάκη: “Είδε τον θείο της να κρατάει τα όργανά του στα χέρια”

Η Νεκταρία Γιαννουδάκη, που υποδύεται την Σοφία Αντωνακάκη στη σειρά, μίλησε ιδιαίτερα φορτισμένη για τους δύο “σασμούς” στην οικογένειά της.

Για τον πρώτο είπε:

“Σασμός είναι η συμφιλίωση, αυτό συνέβη στην περίπτωση της μητέρας μου. Ήταν δυο οικογένειες και είχε πάει ο θείος μου, ο αδερφός του παππού μου επισκέπτης σε αυτό το σπίτι. Υπήρχε ένα κορίτσι εκεί που του άρεσε και σκεφτόταν να τη ζητήσει. Ο προπάπους μου του έλεγε να μη μπει σε αυτό το σπίτι γιατί έχουν βεντέτα μην τον βρει τίποτα και όντως πήγαν σε αυτό το σπίτι, πυροβόλησαν, νόμιζαν ότι θα πυροβολήσουν αυτόν που είχαν τη βεντέτα και έφαγαν τον θείο μου. Έστελναν συνεχώς μηνύματα στην οικογένεια του παππού μου ότι δεν το θέλανε, ότι ζητάνε συγγνώμη και ότι ήταν να πάει αλλού. Ο σασμός έγινε με τους μαντατοφόρους, τους μεσάζοντες και εννοείται και η οικογένεια του παππού μου είπαν ότι δε θα το συνεχίσουν”.

Μιλώντας για τον δεύτερο “σασμό”, η γνωστή ηθοποιός “λύγισε”. Όπως περιέγραψε:

“Πάλι από την πλευρά της μαμάς μου. Αυτό μου προκαλεί μια φόρτιση. Ένας αδερφός της γιαγιάς μου αγαπούσε μια κοπέλα και την έκλεψε. Η κοπέλα όμως δεν τον αγαπούσε και βρήκε μια ευκαιρία και έφυγε. Και επέστρεψε στο σπίτι της. Ούτε την είχε ατιμάσει, ούτε τίποτα. Ωστόσο αυτό που έγινε, ήταν ότι η οικογένεια της κοπέλας το έφερε βαριά. Βρέθηκαν λοιπόν στο καφενείο του χωριού οι συγγενείς της με τον θείο μου και έπαιζαν χαρτιά. Το καφενείο αυτό από το πατρικό της μητέρας μου ήταν πέντε μέτρα. Τον προκαλούσαν συνεχώς, βρήκαν αφορμή το παιχνίδι στα χαρτιά, ότι δεν παίζει καλά, ότι παίζει άτιμα και λάθος και τον ξεκοίλιασαν με μαχαίρι. Η μαμά μου έβγαινε εκείνη την ώρα από το σπίτι. Έξι χρονών παιδάκι και είδε τον θείο της να κρατάει τα όργανά του στο χέρι και να προχωράει και να ξεψυχάει μπροστά στα μάτια της. Αυτό έγραψε πάρα πολύ μέσα της”.

“Μετά, κάποιοι συγγενείς εκδικήθηκαν τον φονιά θείου. Από αυτούς τους ανθρώπους κάποιοι έφυγαν από το χωριό, κάποιοι πέθαναν και όλο αυτό σταμάτησε. Σταμάτησε γιατί, καθώς περνούσαν τα χρόνια, οι νέοι άνθρωποι δεν είχαν καμία πρόθεση για εκδίκηση”, κατέληξε η ηθοποιός.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version