Τελικά οι κριτές του Master Chef δεν τα ξέρουν όλα

Τελικά οι κριτές του Master Chef δεν τα ξέρουν όλα
βρετανικό Master Chef YouTube

Οι κριτές του βρετανικού Master Chef τα έκαναν... σαλάτα! Η απόφασή τους να αποκλείσουν μία παίχτρια με την αιτιολογία ότι δεν μαγείρεψε σωστά ένα παραδοσιακό μαλαισιανό πιάτο, λίγο έλειψε να προκαλέσει "διπλωματικό επεισόδιο", δημιουργώντας χαμό στα social media. Ο λόγος; Η παίχτρια είχε μαγειρέψει ολόσωστα το πιάτο καθότι... κατάγεται από την Μαλαισία

Παρουσιάζοντας το πιάτο της στους κριτές John Torode και Gregg Wallace, η Zaleha Kadir Olpin περίμενε να ακούσει τα πάντα εκτός από αυτό: Το κοτόπουλο δεν είναι όσο τραγανό θα έπρεπε, σύμφωνα με τους δύο διάσημους σεφ.

βρετανικό master chef YouTub4

To… επίμαχο κοτόπουλο ήταν συνοδευτικό στο “nasi lemak”, ένα αγαπημένο παραδοσιακό πιάτο των Μαλαισιανών που αποτελείται από ρύζι μαγειρεμένο με γάλα καρύδας και σερβίρεται με αντζούγιες, καβουρδισμένα φιστίκια, βραστό αυγό, φέτες αγγουριού και δυνατή σάλτσα τσίλι.

Οι κριτές, αν και βρήκαν εύγευστο το πιάτο, εκτίμησαν ότι το μαγείρεμα ήταν λάθος, αφού η πέτσα του κοτόπουλου δεν ήταν τραγανή και είχε επάνω της όλη τη σάλτσα, με αποτέλεσμα το κοτόπουλο “να μην τρώγεται”. Όπως της είπαν χαρακτηριστικά, ήταν “λάθος”, με αποτέλεσμα να της ζητήσουν να παραδώσει την ποδιά της και να αποχωρήσει…

Η συμπαθής παίχτρια, που έχει καταγωγή από την Μαλαισία αλλά ζει στο Μπρίστολ, αποκλείστηκε από την επόμενη φάση εμφανώς στεναχωρημένη και απογοητευμένη. Δεν είναι λίγο να σου λένε ότι δεν πέτυχες ένα πιάτο που αποτελεί κομμάτι της κουλτούρας σου. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για το αγαπημένο σου φαγητό!

βρετανικό Master Chef You Tube

Κάπου εδώ, την αδικία ανέλαβαν να αποκαταστήσουν ορδές τηλεθεατών από την Μαλαισία μαζί με γνώστες της παραδοσιακής μαλαισιανής κουζίνας. Στα social media “έκραξαν” τους κριτές, επισημαίνοντας ότι δεν έχουν ιδέα από τοπικές κουζίνες και αφήνοντας αιχμές για τις έτσι κι αλλιώς αμφισβητούμενες παγκοσμίως ικανότητες των Βρετανών στην μαγειρική. “Μήπως το μπέρδεψαν με fish and chips;”, “Και μετά λένε ότι είναι διάσημοι σεφ “, “Ντροπή τους!”, είναι μερικά μόνο από τα σχόλια που άκουσαν.

Το ζήτημα έλαβε… εθνικές διαστάσεις, με Μαλαισιανούς γευσιγνώστες και δημοσιογράφους να τονίζουν ότι το να ζητά κανείς τραγανό κοτόπουλο με το συγκεκριμένο πιάτο αποδεικνύει μόνο ένα πράγμα: Ότι έχει παντελή άγνοια και είναι άσχετος με την μαγειρική.

Οι κριτές από την πλευρά τους, επιστράτευσαν όσο βρετανικό χιούμορ και φλέγμα διαθέτουν για να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις, ωστόσο οι τηλεθεατές δεν μοιάζουν ακόμη να τους έχουν συγχωρέσει και συνεχίζουν να… ακονίζουν τα μαχαίρια τους εναντίον τους.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα