The Chase: Τον “έκαψε” η κολλιτσίδα – Τι είναι το φυτό που… δεν θέλει κανείς δίπλα του

The Chase: Τον “έκαψε” η κολλιτσίδα – Τι είναι το φυτό που… δεν θέλει κανείς δίπλα του
The Chase

Κατά τη διάρκεια του "The Chase", παίκτης ερωτήθηκε "τι είναι στην κυριολεκτική της έννοια η κολλιτσίδα", με τον ίδιο να κάνει λάθος και να χάνει την ερώτηση .Τι είναι η κολλιτσίδα, γνωστή και ως arctium lappa, πλατανομαντηλίδα και αρκουδοβότανο.

Πρεμιέρα για δεύτερη σεζόν έκανε το τηλεπαιχνίδι γνώσεων “The Chase” με παρουσιάστρια τη Μαρία Μπεκατώρου, παρέα με τους αγαπημένους μας Chasers.

Το παιχνίδι προβάλλεται καθημερινά στις 18:30 μέσα από τη συχνότητα του MEGA.

«Το Βουνό», «Το Γεράκι», «Η γυναίκα με τα μαύρα» και «Ο Αδέκαστος Επιθεωρητής» ακόνισαν τις γνώσεις τους, ανανέωσαν το look τους και είναι έτοιμοι να αντιμετωπίσουν τους παίκτες στα ίσια.

Το απόγευμα της Παρασκευής, ο “Κυνηγός” των παικτών ήταν ο συμπαθής στο κοινό “Αδέκαστος Επιθεωρητής”.

Κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού ήρθε η ώρα να παίξει ο Γιώργος. Ο παίκτης ήταν ιδιαίτερα αγχωμένος, συγκεντρώνοντας στον πρώτο γύρο ένα αρκετά μικρό ποσό, με τον ίδιο να επιλέγει να πάρει τη μεσαία προσφορά των 2.700 ευρώ.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου γύρου, ο παίκτης ερωτήθηκε “τι είναι στην κυριολεκτική της έννοια η κολλιτσίδα”.

Οι τρεις πιθανές απαντήσεις ήταν α)όστρακο, β)φυτό ή γ)ασθένεια, με τον παίκτη να κάνει λάθος και να χάνει την ερώτηση. Η σωστή απάντηση ήταν το φυτό.

Ο παίκτης δεν πτοήθηκε και συνέχισε στο παιχνίδι, κερδίζοντας πολλές από τις επόμενες ερωτήσεις, ενώ παράλληλα έμαθε και τι είναι αυτό το φυτό που… δεν θέλει κανείς δίπλα του!

Τι είναι λοιπόν η κολλιτσίδα

Η κολλιτσίδα είναι γνωστή και ως arctium lappa ή πλατανομαντηλίδα ή αρκουδοβότανο. Το όνομά της arctium προέρχεται από την ελληνική λέξη “άρκτος” δηλαδή αρκούδα.

Το είδος είναι εγγενές σε περιοχές της Ευρώπης, της Βόρειας Αφρικής και της Ασίας. Η επαφή του με το ανθρώπινο δέρμα προκαλεί σε κάποιους ανθρώπους εξανθήματα και δερματίτιδες.

Arctium Getty Images/iStockphoto

Η κολλιτσίδα σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένη στα περισσότερα μέρη του κόσμου, όπου μεγαλώνει είτε ως ζιζάνιο, είτε ως καλλιεργήσιμο λαχανικό.

Η κολλιτσίδα είναι αντικαρκινικό, διουρητικό και αποτοξινωτικό βότανο και θεωρείται ως ένα από τα οκτώ ισχυρότερα βότανα στον πλανήτη.

Ακόμη, τονώνει τις λειτουργίες της χοληδόχου κύστης, του ήπατος, του θυρεοειδούς και του φλοιού των επινεφριδίων, ενισχύοντας την πέψη και το μεταβολισμό των λιπών και των πρωτεϊνών .

Τα συστατικά της είναι κυρίως υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, πτητικά έλαια, φυτικές στερόλες, τανίνες και λιπαρά έλαια.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα